Bursaspor maçı sonrası Diyarbakır’da...


02 Mayıs 2024, Perşembe 09:20:02

Diyarbekirspor maçı öncesi kaldığı otelin çevresinde havai fişek skandalı ile karşı karşıya kalan Bursaspor’a bunu yapan 5 kişi ile stadyuma girmek isteyen 2 kişi için yasal işlem başlatıldı. 7 kişiye para cezası ve genel güvenliğin kasten tehlikeye düşürülmesi suçundan işlem yapıldı.


Bursaspor’un Diyarbakır'da konakladığı otelin yaklaşık 500 metre uzağında havai fişek atan 5 kişi ile maç günü stadyum çevresinde yakalanan 2 taraftar olmak üzere 7 kişiye idari para cezası ve genel güvenliğin kasten tehlikeye düşürülmesi suçundan işlem yapıldı.

Bursaspor’un kaldığı otelin çevresinde zırhlı araçlar konuşlandırılırken polis ekipleri de yaya olarak devriye sürdürdü.

Ancak bazı kendini bilmezler gece saatlerinde takımın konakladığı otelin yaklaşık 500 metre uzağında havai fişek attı.

Güvenlik önlemi alan ekipler, bu kişilere müdahale etti. Havai fişek atan 5 kişi ile maç günü stadyum çevresinde yakalanan 2 taraftar gözaltına alındı.

Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü’ne götürülen 7 kişiye, ‘6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’ ile para cezası ve genel güvenliğin kasten tehlikeye düşürülmesi suçundan işlem yapıldı.

7 kişi de yapılan işlemlerin ardından serbest bırakıldı.