Bursaspor’un grubunda şike iddiaları devam ediyor!


17 Mayıs 2024, Cuma 11:14:01

Bursaspor’un da yer aldığı TFF 2. Beyaz Grup’taki şike iddiaları devam ediyor. Zonguldak Kömürspor Başkanı Mehmet Salih Demir, 0-0 biten Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçındaki iddialara ilişkin, “Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike var mı yok mu? bunun meydana çıkarılmasını istiyoruz. Etik Kurulu toplansın, şike var mı yok mu buna karar versinler. Ben iddia demiyorum şike var diyorum” dedi.


Bursaspor Kulübü’nün çok ilgilenmediği ancak diğer kulüplerin yoğun bir şekilde takipçisi olduğu TFF 2. Lig Beyaz Grup’taki şike iddialarına ilişkin yeni açıklama geldi.

Zonguldak Kömürspor Başkanı Mehmet Salih Demir, 0-0 biten Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçındaki iddialara ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Demir, karşılaşmaya ilişkin hakem ve gözlemci raporlarına ulaşamadıklarını belirtti. Türkiye Futbol Federasyonu Etik Kurulunun kısa sürede toplanıp maçla ilgili kararı vermesini istediklerini dile getiren Demir, "Buna karar vermeden önce hakemlerden, gözlemcilerden ek rapor alınması önemlidir. Çünkü ek rapor alındığı takdirde bu maçın bırakın tamamını izlemeyi, 15 dakikasını bile Etik Kurulu izlerse, biraz vicdanları varsa bu maçta şike olduğuna karar vereceklerine inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

YÜRÜYEREK PROTESTO EDECEKLER!

Mehmet Salih Demir, Zonguldak Valiliğinin izin vermesi halinde 26 Mayıs Pazar saat 15.00'te Madenci Anıtı'nda toplanıp üniversite kavşağına kadar yürüyeceklerini aktararak, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sadece şike olup olmadığını değil bu maçın bahis oyunlarını da takip ediyor. Başsavcılığın takip etmesi uzun süre alacaktır. Bu sezona yansıması olacağını düşünmüyorum ama bunların da cezası varsa çekmelerini istiyoruz. Dilekçemizi vermiş bulunuyoruz" diye konuştu. Konunun uzamasını istemediklerini vurgulayan Demir, şunları kaydetti: "Bu maçı seyretsinler, ek hakem ve gözlemci raporlarını alsınlar, şike var mı, yok mu bir an önce karar versinler. Herkes gardını alsın. Biz 3. Lig'de mi mücadele edeceğiz, 2. Lig'de mi mücadele edeceğiz ona karar versinler. Alt lige düşmesi önemli değil. Biz 3. Lig'de de mücadele ederiz. Biz, Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike var mı, yok mu bunun meydana çıkarılmasını istiyoruz. Etik Kurulu toplansın, şike var mı yok mu buna karar versinler. Başka bir şey istemiyoruz.”

“İDDİA DEMİYORUM ŞİKE VAR DİYORUM”

Mehmet Salih Demir, yakın zamanda karar verilmezse yeni sezon başladıktan sonra kararın hiçbir faydasının olmayacağını savunarak, "Ulusal yayın yapan spor kanalları bu işin içinde. Onlar şike iddiası diyor. Ben şike iddiası demiyorum, burada şike vardır. Yüzde 1 değil, yüzde 100 şike vardır." iddiasında bulundu.