Bursaspor 91-61 Yalova Belediyespor


01 Ekim 2015, Perşembe 19:53:39

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Potanın Timsahları, Nilüfer Spor Salonu’nda 2.Lig ekiplerinden Yalova Belediyespor ile hazırlık maçında karşı karşıya geldi.


Nilüfer Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Başkan Recep Bölüşkbaşı, Yönetim Kurulu Üyesi Halil Özyürek ve Ahmet Eraslan ile birlikte izledi. 

Başantrenör Şemsettin Baş sahaya Serhan Kavut, Oğuzhan Sungur, Yiğit Emre Mirza, Salih Uğraşan ve Onur Sonsırma beşini sürdü.

Maçın ilk 5 dakikalık bölümünde her iki takımda karşılıklı sayılar buldu ve ilk 5 dakika 9-6 Bursaspor'un üstünlüğü ile geçildi.  Çeyreğin ikinci bölümünde Serhan Kavut, Melih Kapucu Salih Kavut ve Can Uzun ile sayılar bulan Bursaspor ilk çeyreği 23-13 önde tamamladı. Bu periyotta Bursaspor'da Onur Sonsırma 6 sayı ile en skorer isim oldu. Yalova Belediyespor’da ise İlkay Okay 6 sayıyla ilk çeyreği tamamladı.

İkinci çeyreğe konuk takım Asım Özberkan’ın sayıları ile başladı ve farkı çeyreğin bitimine 7.50 dakika kala 4’e indirdi. 24-20

Bu dakikadan sonra Bursaspor 1 dakikalık periyotta Kağan Kavral ve Salih Uğraşan ile sayılar buldu ve farkı yeniden çift hanelere yükseltti. 30-20

Çeyreğin bitimine 7 dakika kala rakibine savunma yaparken zemine ters düşen Can Uzun omuzundan sakatlandı. Bursaspor Melih Kapucu ile bulduğu sayılar ile farkı çeyreğin son 5 dakikasına girilirken 16 sayıya çıkarttı. 36-20

Çeyreğin ikinci bölümünde de hücumda Kerem Gülmez ve Okan Özpamir ile sayılar bulan Bursaspor soyunma odasına 16 sayı farkla 49-33 önde girdi.  Timsahlarda 12 sayı atan Melih Kapucu ilk yarının en skorer ismi oldu.

Karşılaşmanın 3.periyoduna da etkili başlayan Potanın Timsahları Okan Özpamir, Mete Doğan ve Serhan Kavut ile bulduğu sayılar ile ilk 5 dakikayı 22 sayı farkla 60-38 tamamladı. Çeyreğin ikinci bölümünde etkili savunma yapan Bursaspor çeyreği Kağan Kavral’ın son saniye basketi ile 70-45 önde tamamladı.

Çeyreğin ilk 5 dakikalık bölümü 46-37 Bursaspor'un üstünlüğü ile tamamlandı. Okan Özpamir’in pota altından bulduğu sayılar ile farkı açan Timsahlar 3.çeyreği 18 sayı farkla 61-43 önde tamamladı.

Timsahlar dördüncü çeyreğin başında Okan Özpamir ile bulduğu basketle farkı 20 sayıya çıkardı.  

Mücadelenin son periyoduna da savunmada oldukça istekli olan Potanın Timsahları rakibine sayı şansı tanımadı. 

Maçın son periyodunun ilk 5 dakikalık bölümü karşılıklı atılan basketler ile geçildi. 78-53. Konuk takımdan Fatih Kızılca maçın bitimine 6.12 dakika kala 5 faul ile oyun dışında kaldı.

Kalan dakikalarda her iki takımda karşılıklı sayılar buldu ve mücadeleden Bursaspor 30 sayı farkla 91-61 galip ayrıldı. En skorer isim 16 sayı ile Melih Kapucu oldu.