VAR MI KOLTUĞA ADAY?


Yayınlanma 08 Haziran 2019, Cumartesi 04:30:06
Güncelleme 08 Haziran 2019, Cumartesi 04:30:06
BursaspordaBugün

Yeşil beyazlı kulübe talip olacak Başkan adaylarının başvuru süresi bugün 17.00'de doluyor.

Tüm camia eski Bakan Faruk Çelik'in nasıl bir adım atacağına odaklandı.Bugün eğer bir aday çıkmaz ise Ali Ay başkanlığındaki yönetim 6 ay içinde yeni bir kongre tarihi belirleyecek ve o tarihe kadar görevlerine devam edecek.

Spor Toto Süper Lig'e veda eden Bursaspor'da Ali Ay yönetimi, 15-23 Haziran tarihleri arasında Olağanüstü Genel Kurul kararı almıştı. Yeşil beyazlı kulübe talip olacak Başkan adaylarının başvuru süresi ise bugün doluyor. Adayların bugün 17.00'ye kadar başvuru dilekçelerini Divan Başkanlık Kuruluna sunması gerekiyor. Divan Başkanlık Kurulu Başkanı İdris Sevinç, 17.00'ye kadar başvuruları alacaklarını belirterek '11.00'den itibaren Özlüce İbrahim Yazıcı Tesislerinde olacağız. Bursasporumuz için ne hayırlısıysa o olsun' dedi. 

FARUK ÇELİK NE YAPACAK?

Mali olarak oldukça sıkıntılı bir süreçten geçen Bursaspor'da camia aday çıkıp çıkmayacağını da merak ediyor. Adaylığı konuşulan isimlerde büyük bir belirsizlikte yaşanırken, tüm camia eski Bakan Faruk Çelik'in nasıl bir adım atacağına odaklandı. Başkanlık için ilk önce kendi ismi konuşulan ancak ardından başka birini destekleceği belirtilen Faruk Çelik'in dün de görüşmelerine devam ettiği belirtildi. 

YİNE GERİ ADIM ATTI

Çelik'in ön plana çıkarmayı düşündüğü eski Milletvekili Hüseyin Şahin'den de dün itibariyle herhangi bir ses çıkmadı. Şahin bilindiği gibi geçmiş yıllarda Levent Kızıl yönetiminde yer almış ve son dönemde kulübe yaptığı hizmetlerle dikkat çekmişti. Geçtiğimiz kongrede Ali Ay'la yarışan Hüseyin Akdemir ise mali tablonun zorluğu nedeniyle adaylığı düşünmezken, ligler devam ederken koltuğa talip olduğunu açıklayan Timur Noyan da tıpkı geçmiş yıllarda olduğu gibi yine geri adım attı. 

ADAY ÇIKMAZSA NE OLACAK?

Adaylığı konuşulan isimlerde bu belirsizlikler yaşanırken, hiçbir aday çıkmaması durumunda ise ne olacak? Bugün eğer bir başkan adayı Divan Başkanlık Kuruluna başvuruda bulunmazsa Tüzüğün 18'inci maddesine göre hareket edilecek. İlgili maddeye göre, mevcut Ali Ay başkanlığındaki yönetim 6 ay içinde yeni bir kongre tarihi belirleyecek ve o tarihe kadar görevlerine devam edecek. Bu arada adaylığı  konuşulan bazı isimlerin Başkanlığa hiçbir talip çıkmaması durumunda Ali Ay'ın devam etmemesi için son dakikada başvuru yapabileceği de ifade ediliyor. 

 

 


Kaynak: olay.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
NASIL OLUYOR BU İŞ?
Yayınlanma 08 Haziran 2019, Cumartesi 04:30:06
BursaspordaBugün