TİMSAH HER ALANDA ZİRVEYE OYNUYOR


Yayınlanma 04 Aralık 2019, Çarşamba 04:30:03
Güncelleme 04 Aralık 2019, Çarşamba 04:30:03
BursaspordaBugün

6 haftadır kaybetmeyen yeşil beyazlılar, istatistikleriyle de Süper Lig'e göz kırpıyor.

13. hafta sonunda puan silme cezasına rağmen 3. sıraya yerleşen Bursaspor, ligin en fazla fileleri havalandıran ekipleri arasında yer alırken, 3 mağlubiyetle en az kaybeden takımlardan biri oldu. 

Yeniden Süper Lig'i hedefleyen Bursaspor, özellikle son haftalarda oyun olarak olmasa da sonuç olarak başarılı bir grafik çiziyor. Sezona transfer tahtasını açamadan giren, ancak cezayı kaldırdıktan sonra kadrosuna 13 futbolcu katan yeşil beyazlılar, golcü kimliğiyle öne çıkarken, kalesinde ise ortalama bir performans ortaya koydu. Ligin en fazla gol atan ilk 3 takımı arasında yer alan Timsah, kalesinde en az gol gören ekipler arasında da ilk 8'de bulunuyor.

GOLCÜLER İŞ BAŞINDA

Ligde 23 golle Cesar Grup Ümraniye en golcü ekip konumunda bulunurken, ardından İstanbulspor 21 golle ikinci sırada bulunuyor. Bursaspor ise rakip filelere bıraktığı 20 golle ligde en golcü 3. takım konumunda yer alıyor. Rakiplerinin 16 golüne engel olamayan Timsah, en az gol yiyen ekipler arasında ise 8. sırada yer alarak idare etti. 13 hafta sonunda 8 gol yiyen Keçiörengücü ile kalesinde 9 gol gören BB Erzurumspor bu alanda ilk 2'de yer alırken, 11'er gol yiyen Balıkesirspor ve Hatayspor onları takip etti. Zirve mücadelesi veren Akhisarspor kalesinde 13 gol, Menemen ve Adana Demirspor da 14 gol gördü. 

DEPLASMAN KARNESİ DÜZELDİ

Ligdeki son 6 maçında mağlubiyet yüzü görmeyen Bursaspor, 13. hafta sonunda puan silme cezasına rağmen 3.'lük koltuğuna otururken, Süper Lig hedefinde de daha iddialı konuma geldi. Sahasında yenilgi yüzü görmeyen ve oynadığı 6 maçta 5 galibiyet ve sadece 1 beraberlik alan yeşil beyazlılar, deplasman karnesini de düzeltmeye başladı. Sezon başında dış sahada rakiplerine diş geçirmekte zorlanan Timsah, son 4 deplasman maçında 3 galibiyet, 1 beraberlik almayı da başardı. Bursaspor, 13 haftada 3 mağlubiyet alırken bu alanda da ikincilik koltuğunu BB Erzurum, Akhisar ve Ümraniyespor ile paylaştı. Ligin en az yenilgi alan takımları olan Hatayspor ve Keçiörengücü ise ikişer kez sahadan boynu bükük ayrıldı.


Kaynak: olay.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
ERZURUM MASRAFLARI HACIOĞLU'NDAN
Yayınlanma 04 Aralık 2019, Çarşamba 04:30:03
BursaspordaBugün