ÖNEMLİ OLAN ZORU BAŞARMAK


Yayınlanma 01 Ekim 2019, Salı 04:30:03
Güncelleme 01 Ekim 2019, Salı 04:30:03
BursaspordaBugün

Yalçın Koşukavak, fikstür çekildiğinde endişeli olduğunu ancak 4 galibiyetin kendilerini rahatlattığını söyledi.

'Bu şehire bir şampiyonluk kazandırmak inşallah bana da nasip olur” diyen genç teknik adam, Altay maçını da kazanıp Milli  araya moralli girmek istediklerini söyledi. 

Bursaspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, Erzurumspor karşısında alınan galibiyet nedeniyle mutlu olduğunu söyledi. Erzurumspor'un yeni sezon öncesinde kadrosuna 16 oyuncu kattığını hatırlatan Koşukavak, “Maçın zor geçeceğini biliyorduk. Yaptıkları transferlerin yanı sıra geçen seneden de Süper Lig tecrübeli 10 oyuncuları vardı. Adana Demirspor'dan aldığımız yenilgi ve silinen 3 puan sonrasında böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı. Nefes almamız gerekiyordu. Bir mağlubiyetle herşey kötü gitmez ama 4 gollü yenilgi yorucuydu. Çok şükür kazandık” dedi.

ALTAY MAÇI ZOR GEÇECEK

Altay maçının da zor geçeceğini kaydeden başarılı teknik adam, “Altay camiasından yetişen birisiyim. Uzun yıllar oranın altyapısında yer aldım. Zorluk derecesi yüksek maç olacak. Altay şampiyonluk için kadro kurdu. Maç Menemen Stadı'nda oynanacak. Bazı oyuncular bundan etkilenebilir ama etkilenmemeleri için bize iş düşüyor. Yapılması gerekenleri yapacağız. Menemen Stadı'nın hazır olup olmadığı hakkında bilgim yok. Ama federasyondan yetkililer oraya bakıp karar verirler. İstanbulspor'da çalışırken maç oynamaya çok müsait değildi” diye konuştu.

ZAMANA İHTİYAÇLARI VAR

Takıma son katılan oyuncuların fiziksel açıdan henüz olmadığını da vurgulayan Yalçın Hoca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilimsel verilere göre yeni transferlerin 6-8 hafta her gün antrenman yaptırırsanız maç oynayacak seviyeye gelirler. Biz burada öyle yapamıyoruz. Cuma maç yapacağız. Haftanın 2-3 gününü kullanabiliyoruz. Oyuncuyu 5 gün atletik açıdan hırpalarsak oyuncudan performans alamayız. Bir dengeye ihtiyaç var. İkisini bir arada götürmeye çalışıyoruz.”

REAKSİYONLARINI BİLMİYORDUM

Sezon başında fikstür çekildiği zaman tedirgin olduğunu belirten Koşukavak, “Aslında fikstür zordu. Bunun sebebi; ben veya oyuncularım değil, transfer yasağıydı. Altyapıdan oyuncular vardı kadroda. Bu seviyede hiç oynamamışlar. Nasıl reaksiyon verirlerdi bilmiyorduk. Tedirgin ediciydi. Transfer de açılınca gelenleri hemen oynatamıyorsunuz. 6 haftada 4 galibiyet bence iyi. Bu puanları toplamasaydık zorlanabilirdik. Zor şartlarda bir şeyler başarabilmek çok kıymetli. Bu şehre bir şampiyonluk kazandırmak inşallah bana da nasip olur. Çünkü şampiyonluktan kıymetlisini başarmış bir şehir' dedi.


Kaynak: olay.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
BURSASPOR: 80 - TOFAŞ: 76
Yayınlanma 01 Ekim 2019, Salı 04:30:03
BursaspordaBugün