YILDIRIM BELEDİYESİ, EFSANE SAHAYI YENİLEDİ!


Yayınlanma 04 Mart 2024, Pazartesi 09:20:02
Güncelleme 04 Mart 2024, Pazartesi 09:20:11
BursaspordaBugün

Yıldırım Belediyesi tarafından Nafiz Caşka Talimhane Futbol Sahası'nın açılış töreni düzenlendi. Bursa'nın efsane isimlerinin futbola başladığı saha olarak bilinen Talimhane Sahası'nın yeni hali herkesi mutlu etti.

Yıldırım Belediyesi tarafından Nafiz Caşka Talimhane Futbol Sahası'nın açılış töreni Mollarap Mahallesi'nde gerçekleşti.

Yapılan açılış törenine Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmaları öncesi İstiklal Marşının okumasının ardından Bosna Sancak Derneği Folklor Ekibi dans gösterisi duzenledi. 

Açılış konuşmalarını gerçeklestiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Yıldırım'ı bir spor kenti yapmak ve sporu tabana yaymak için çalışmalar sürüyor. Tüm hemşerilerimizin kolaylıkla ulaşabileceği spor tesislerini ilçemize kazandırdık ve yenilerini inşa etmeye devam ediyoruz" dedi.

"3 BİN 421 MADALYA VE 197 KUPA KAZANDILAR"

Konuşmasının devamında Yılmaz, "Biz, spor herkes içindir ilkesine gönülden inanıyoruz. Bu anlayışla, sportif imkânları tüm hemşehrilerimiz için ulaşılabilir hale getirmenin gayreti içindeyiz. İlçemizin dört bir yanını tesislerle donatarak hemşehrilerimize yürüyüş mesafesinde spor yapma imkanı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

"Spora yaptığımız yatırımlar meyvelerini veriyor" diyen Yılmaz, "2024 yılı itibariyle lisanslı sporcu sayımız 4 bin 454 olurken, sporcularımız 3 bin 421 madalya ve 197 kupa kazandı. 11 tesisimizde düzenlediğimiz yaz ve kış spor okullarında 20 farklı branşta 166.300 çocuğa, sosyal sorumluluk projelerinde 32.122 çocuğa, özel gereksinimli çocuklarda 1.456 çocuk ve ailesine, kadın spor merkezlerimizde 54.322 kadına, 5 yılda 254 bin 200 vatandaşa spor ve eğitim hizmeti verildi. 2019 yılından bu yana 82 büyük organizasyon ve müsabaka düzenlendi" diye ekledi.



Bursa Milletvekili Mustafa Varank, "Burası Bursa için önemli çünkü buraya geldiğim ilk andan itibaren kiminle selamlaştıysam, 'Çocukken burada top oynadık' dediler. Ama o zaman bu imkanlar yoktu. Toz toprak içerisinde biz burada maçlar yaptık," dedi. Şimdi Bursa açısından, hemşehrilerimiz açısından, mahallelerimiz açısından, gerçekten önemli, böyle bir tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz" dedi.





BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
BURSASPOR MAÇINA KAÇ TARAFTAR GELDİ?
Yayınlanma 04 Mart 2024, Pazartesi 09:20:02
Güncelleme 04 Mart 2024, Pazartesi 09:20:11
BursaspordaBugün