Bursaspor'un yetiştirdiği önemli futbolculardan Serdar Aziz, aktif futbolculuk kariyerini sonlandırdığını açıkladı. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Bursa Şubesi tarafından düzenlenen medya buluşmasına katılan eski milli futbolcu, bundan sonraki hedefinin teknik direktörlük olduğunu belirtti. Antrenörlük kursuna başladığını ifade eden Aziz, futbolculuk dönemine ve kariyerindeki önemli dönüm noktalarına ilişkin de dikkat çeken açıklamalar yaptı.

TSYD Bursa Şube Başkanı Mehmet Ali Ekmekçi'nin de katıldığı toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Serdar Aziz, özellikle Bursaspor'a ilişkin sözleriyle öne çıktı.

Yeni hedefi teknik adamlık

Futbolu bırakma kararını bir süredir hayata geçirdiğini ancak bunu kamuoyuyla paylaşmadığını belirten Serdar Aziz, son 1-2 yılda ailesine daha fazla zaman ayırdığını söyledi.

“Futbolu aslında uzun zaman önce bıraktım. Biraz ailemle vakit geçirdim. Futbolun ve özellikle büyük kulüplerde oynamanın getirdiği stresler var. Bu nedenle son 1-2 yılda aile yaşantıma önem vermeye çalıştım. Şimdi antrenörlük kursuna yazıldım. Diplomamı aldıktan sonra kariyerimi antrenör olarak sürdürmek istiyorum” diyen Aziz, yeni mesleğinde kendisini geliştirmeye öncelik vereceğini dile getirdi.

Teknik adamlık konusunda aceleci davranmayacağını vurgulayan eski futbolcu, ilk olarak deneyimli bir teknik direktörün yanında görev almak istediğini belirtti.

“Bu konuda acele etmemek lazım. Kendimizi çok iyi geliştirmeliyiz. İlk etapta tecrübeli ve iyi bir antrenörle birlikte çalışmak isterim. Öğreneceğim çok şey var. Aklımda bazı planlar ve projeler bulunuyor. Zamanla neler yapacağımızı hep birlikte göreceğiz.”

En beğendiği teknik direktörü açıkladı

Futbolculuk döneminde birlikte çalıştığı teknik direktörleri de değerlendiren Serdar Aziz, Jorge Jesus'a ayrı bir parantez açtı. Eski takım arkadaşları Emre Belözoğlu ve Arda Turan ile de ilişkilerinin devam ettiğini belirten Aziz, teknik adamlık yolculuğunda geçmişteki deneyimlerinden yararlanacağını söyledi.

“Eski takım arkadaşlarımla aram gayet iyi. Artık onlar da teknik direktörlük yapıyor. Jorge Jesus'la da ilişkimiz çok iyi. Bugüne kadar birlikte çalıştığım teknik adamlar arasında en çok beğendiğim isim Jorge Jesus oldu. Ondan öğreneceğim çok şey var. İyi teknik direktörlerle çalışma fırsatı bulduğum için kendimi şanslı görüyorum.”

Türk futboluna sabır ve altyapı çağrısı

Türk futbolunun gelişimi için yerli oyunculara daha fazla fırsat verilmesi gerektiğini savunan Aziz, sürekli değişen yabancı oyuncu kuralı yerine altyapıya ve oyuncu yetiştirmeye odaklanılması gerektiğini ifade etti.

Türk futbolundaki en büyük eksikliklerden birinin sabırsızlık olduğunu belirten eski milli futbolcu, şöyle konuştu:

“Her şeyin hemen olmasını bekliyoruz. Biraz sabırlı olmamız gerekiyor. Türk futbolcularına daha fazla değer vermeliyiz. Her sene yabancı kuralını konuşmak yerine oyuncu yetiştirmeye odaklanmalıyız. Yabancı futbolcular oynamasın demiyorum ancak Türk oyunculara da çok ihtiyacımız var. Biz üretim yapabiliriz. Hem Türk futbolcusuna hem de Türk teknik direktörüne güveniyorum.”

Yeşil-beyazlı kulüple bağını koparmadı

Futbola Bursaspor altyapısında başlayan, A takımda gösterdiği performansla kaptanlığa kadar yükselen Serdar Aziz, Bursa'dan ayrılmış olmasına rağmen yeşil-beyazlı takımı yakından takip ettiğini söyledi.

Bursaspor'un kendisi için sıradan bir kulüp olmadığını vurgulayan Aziz, takımın yaşadığı gelişmeleri takip ettiğini ve her zaman daha iyi yerlere gelmesini istediğini dile getirdi.

“Bursa'dan ayrıldıktan sonra da kalbimiz hep Bursaspor'dan yana oldu. Hâlâ maçlarını izliyorum. Bursaspor'un benim hayatımdaki yeri çok farklı. Her zaman daha iyi olmasını istiyorum. Kötü sonuçlar aldığında biz de üzülüyoruz.”

Bursaspor'dan ayrılığı hâlâ aklında

Serdar Aziz'in toplantıdaki en dikkat çekici açıklamalarından biri ise Bursaspor'dan ayrılık sürecine ilişkin oldu. Yeşil-beyazlı formayla taraftara istediği şekilde veda edemediğini belirten eski kaptan, o dönemin kendisi için bir pişmanlık olarak kaldığını anlattı.

“Bursaspor'dan ayrılırken kulübe güzel bir veda yapamadım. Bu konu hep içimde ukte olarak kaldı. O dönem yaşımız daha gençti. Bazı şeyleri yönetmek kolay olmuyor. Şimdi daha tecrübeliyiz. Genç Serdar olarak o süreci çok iyi yönetemedik.”

Aziz, kariyerinde tamamlayamadığı hedeflerden birinin de Fenerbahçe formasıyla şampiyonluk yaşayamamak olduğunu söyledi.

“Fenerbahçe'de şampiyonluk yaşayamadık. İçimde ukte kalacak bir diğer konu da bu. Büyük bir kulüpte oynuyorsanız hedefiniz mutlaka şampiyonluk olmalı.”

Bursaspor'a dönmek için para şartı yoktu

Fenerbahçe'den ayrıldığı dönemde Bursaspor'a yeniden transfer olma ihtimalinin gündeme geldiğini anlatan Serdar Aziz, buna rağmen kulüple somut ve ciddi bir görüşme yapılmadığını belirtti.

Eski kaptan, o dönemde kendisine bir teklif gelmesi halinde maddi koşulları önemsemeden Bursaspor'a dönmeye sıcak baktığını ifade etti. Aziz, ilerleyen yıllarda antrenör olarak da yeşil-beyazlı kulübe hizmet etme arzusunda olduğunu dile getirdi.

Beklediği jübile gerçekleşmedi

Futbolculuk kariyerini özel bir jübile maçıyla noktalama isteği de bulunan Serdar Aziz, Bursaspor cephesinden bu yönde bir düşüncenin kendisine iletildiğini ancak görüşmelerin sonuçlanmadığını açıkladı.

Yıllarca formasını giydiği bir kulüpte taraftarın önünde jübile yapmanın her futbolcu için anlamlı olduğunu belirten Aziz, bu hayalinin gerçekleşmemesinden duyduğu üzüntüyü şu sözlerle anlattı:

“Her futbolcu için çok güzel bir şey. Yıllarca verdiğiniz emeğin ardından dolu bir statta jübile yapmak gerçekten özel olur. Bursaspor tarafından da böyle bir düşünce bana iletildi ancak sonrasında bir sonuca ulaşamadık. Ben de keşke böyle bir jübile maçım olsa diye düşünüyordum. Olmadı, kısmet değilmiş.”

Vakıfköy'den milli takıma uzanan kariyer

1990 doğumlu Serdar Aziz, futbol hayatına Bursaspor altyapısında başladı. 2006 yılında profesyonel sözleşmeye imza atan savunma oyuncusu, bir sezon Bursa Merinosspor'da kiralık olarak forma giydi. 2008-2009 sezonu öncesinde ise Bursaspor A Takımı'na yükseldi.

2010-2011 sezonuyla birlikte takımın önemli isimlerinden biri haline gelen Aziz, 2011-2012 sezonunda UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda FC Gomel karşısında attığı golle Avrupa arenasında da adından söz ettirdi.

Başarılı savunmacı, 2016-2017 sezonunun başında 4,5 milyon Euro bonservis bedelinin yanı sıra Sercan Yıldırım, Bilal Kısa ve Furkan Özçal'ın da yer aldığı transfer anlaşmasıyla Galatasaray'a geçti.

Bursaspor'un ardından Galatasaray ve Fenerbahçe formalarını giyen Serdar Aziz, A Milli Takım'da da görev yaptı. Yeşil-beyazlı kulüpte yetişip kaptanlığa kadar yükselen deneyimli futbolcu, şimdi ise kariyerinin yeni döneminde teknik adam olarak futbola hizmet etmeye hazırlanıyor.