Fernandao’nun gol krallığı Şenol Güneş’in bir başka özelliğini de gündeme getirdi: Şenol Güneş, kral sever! Deneyimli Teknik Adam, yönettiği takımlarda Fernandao’dan önce Süper Ligde 3 gol kralı çıkardı.

Bunlardan ilki Şota Arvaladze. Gürcü oyuncu Şenol Güneş’in Trabzonspor’unda 1995-96 sezonunda 25 golle gol kralı oldu.

Fatih Tekke, 2004-2005 sezonunda 31 golle zirveye yerleşirken teknik direktörlüğünü Şenol Güneş yapıyordu.

Güneş’in Süper Lig zirvesine gol kralı olarak çıkardığı bundan önceki son oyuncu Burak Yılmaz oldu. Burak Yılmaz, 2011-12 sezonunda 33 golle tahta oturmuştu.

Güneş, 2014-15 sezonunda da Fernandao’yu tahta çıkarması halinde kaleci teknik adam olarak tarih yazmış olacak. Görev yaptığı takımlarda 4 farklı golcüye taç giydiren teknik adam olarak tarihe geçecek.

Şenol Güneş’in gol Kralları

Şota Arvaaladze: 25 gol

Fatih Tekke: 31 Gol

Burak Yılmaz: 33 Gol

Jose Fernandao: 22 Gol