GÜZEL HABER… TİMSAH ARENA LİSTEYE GİRDİ!
Güncelleme 13 Nisan 2023, Perşembe 10:21:27
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), EURO 2028 ve 2032 için başvuruyu yaptı. Bursaspor’un maçlarını oynadığı Timsah Arena, listenin en başında yer aldı.
TFF, 8 aylık bir hazırlık sürecinin ardından tamamlanan dosyaların, adaylık kuralları çerçevesinde dijital ortamdan UEFA’nın İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan merkezine ulaştırıldığını belirtti. Resmi adaylık başvurusunu 23 Mart 2022 tarihinde yapan Türkiye'nin dosyasında, 2028 ve 2032 Avrupa Futbol Şampiyonaları adaylık teklifinin tüm teknik detayları, hükümet garantileri ve destek mektupları, çalışma kitabı ile ek belgeler yer alıyor.
NYON’DAKİ MERKEZE ULAŞTIRILDI
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2028 ve 2032 Avrupa Futbol Şampiyonalarına ev sahipliği yapmak için hazırladığı adaylık dosyasını UEFA'ya sundu. TFF'den yapılan açıklamaya göre, 8 aylık hazırlık sürecinin ardından tamamlanan dosyalar, adaylık kuralları çerçevesinde dijital ortamda UEFA'nın İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan merkezine ulaştırıldı.
RAKİPLER DİŞLİ AMA FAVORİ TÜRKİYE!
Resmi adaylık başvurusunu 23 Mart 2022'de yapan Türkiye'nin dosyasında, 2028 ve 2032 Avrupa Futbol Şampiyonaları adaylık teklifinin tüm teknik detayları, hükümet garantileri ve destek mektupları, çalışma kitabı ile ek belgeler yer alıyor. Türkiye'nin yanı sıra EURO 2028 için Birleşik Krallık ve İrlanda Cumhuriyeti'nin ortak adaylığı, EURO 2032 için ise İtalya'nın adaylığı bulunuyor.
EURO 2028 ve EURO 2032'ye ev sahipliği yapacak ülkeler, ekim ayında açıklanacak.
"KARARLILIĞIMIZI GÖSTERDİK"
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, adaylık dosyasının UEFA'ya teslimine ilişkin yaptığı açıklamada, Avrupa'nın milli takımlar düzeyindeki en büyük turnuvasını Türkiye'de düzenlemek için art arda 5. kez aday olduklarını belirtti. "Bu konudaki kararlılığımızı bir defa daha tüm dünyaya gösterdik." diyen Büyükekşi, "Titizlikle hazırladığımız adaylık dosyasını UEFA'ya sunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanı'mız olmak üzere, tüm bakanlarımıza ve yerel yöneticilerimize, adaylığımızı desteklemek üzere sağlamış oldukları koşulsuz garantiler için içtenlikle teşekkür ediyoruz. UEFA'nın adaylıklarda aradığı ancak her ülkede bulamadığı bu garantilerin bizim adaylığımızı bir adım ileriye taşıyacağına inanıyoruz. Modern stadyumlarımız ve tesislerimizle, ülkemizdeki futbol tutkusuyla, üst düzey organizasyon kabiliyetimizle her zaman övündük. Böylesi büyük bir turnuvaya ev sahipliği yapabilme hakkını kazanmamız, Cumhuriyet'imizin 100. yıl gururunu taçlandıracaktır ve Türkiye'ye büyük değer katacaktır." ifadelerini kullandı.
"EN DOĞRU ŞEKİLDE ANLATACAĞIZ"
TFF Başkan Vekili ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Nüket Küçükel Ezberci, büyük turnuvaları düzenleme hakkının bu heyecanı hiç yaşamamış ülkelere verilmesi gerekliliğinin önemine dikkati çekti. Adaylık sürecindeki rakiplerin bu ve benzeri çaptaki organizasyonları daha önce düzenlediğini dile getiren Ezberci, "Şampiyona heyecanını gerçek anlamda Avrupa'ya yayma fırsatını ve içinde barındırdığı kapsayıcılık mesajını göz ardı etmek, eşsiz bir coğrafi konuma sahip ülkemizin ev sahipliği yapacağı bir Avrupa Şampiyonası'nın UEFA'ya ve üye federasyonlara sunabileceği olanakları görmezden gelmek son derece talihsiz olur. Sahne sırasının artık Türkiye'ye geldiğine yürekten inanıyoruz. Dosyamızı teslim ettiğimiz andan itibaren artık adaylığımızın uluslararası tanıtımı aşamasına geçeceğiz. Avrupa'daki futbol paydaşlarına Türkiye'nin EURO 2028 ve EURO 2032 adaylıklarının avantajlarını en doğru şekilde anlatacağız." değerlendirmesinde bulundu.
TİMSAH ARENA BAŞ KÖŞEDE!
Ajansspor'un haberine göre TFF, EURO 2028 ve EURO 2032 ev sahipliği için 8 şehirdeki 10 stadyum ile başvuruda bulundu. Bursaspor’un mabedi olan Timsah Arena da bu listede yer aldı. İşte listede bulunan diğer stadyumlar; Atatürk Olimpiyat Stadı, Antalya Stadı, Eskişehir Atatürk Stadı, Gaziantep Kalyon Stadyumu, Konya Büyükşehir Stadyumu , Galatasaray Nef Stadyumu, Trabzon Şenol Güneş Spor Kompleksi, Fenerbahçe Ülker Stadyumu, Yeni Ankara 19 Mayıs Stadyum. Beşiktaş’ın maçları oynadığı Vodafone Park ise listede yer almadı.
Kaynak: BURSASPORDA BUGÜN
Güncelleme 13 Nisan 2023, Perşembe 10:21:27