FUTBOL ÖLÜYOR!


Yayınlanma , Perşembe
Güncelleme , Perşembe
BursaspordaBugün

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarı tamamlanmasına birer maç kalırken, taraftar sayısı beklentilerin oldukça altında.



Futbol dünyanın her yerinde kuşkusuz taraftarla güzel. Ancak Süper Lig'de son yıllarda yaşanan boş tribün kabusu bu sezon da devam ediyor. Heyecan her hafta artmasına karşın statların büyük bölümünün boş olması dikkati çekiyor. 3 Temmuz süreciyle birlikte statlardan uzaklaşan futbolseverler, büyük tartışmaya neden olan Passolig uygulamasının da etkisiyle TV başına geçti.

EN ÇOK TARAFTAR: 19 BİN 80!

Ülkemizin en kaliteli liginde geçtiğimiz hafta oynanan 9 karşılaşma için toplam 60 bin 11 taraftar, takımlarına tribünden destek verirken, maç başı ortalaması 6 bin 667 ile sınırlı kaldı.

Kamil Ocak Stadı'ndaki Gaziantepspor-Çaykur Rizespor mücadelesini 690 biletli seyircinin takip etmesi şaşkınlık yarattı. En yüksek seyirci rakamına ise Galatasaray-Akhisar Belediyespor maçında ulaşıldı. Ancak 52 bin 650 kapasiteli Türk Telekom Arena'ya sadece 19 bin 80 taraftar gitti. 11 bin 596 seyircinin takip ettiği Torku Konyaspor-Bursaspor karşılaşmasıyla birlikte, ligin 16. haftasında 2 maçta 10 bin barajı aşılabildi. 24 bin 169 kapaditeye sahip Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki Trabzonspor-Antalyaspor maçını da 6 bin 351 seyirci tercih etti. Mersin İdmanyurdu-Kasımpaşa (3 bin 400) ve Medipol Başakşehir-Eskişehirspor (1674) müsabakaları ise 5 bin seviyesini bile görmedi.

PASSOLIG TEPKİSİ SÜRÜYOR

Bursaspor'un en etkili taraftar grubu Teksas'tan yapılan açıklamada, "Yıllarımızı verdiğimiz Atatürk Stadyumu'na veda maçlarında (Eskişehirspor ve Mersin İdman Yurdu) tüm taraftarlarımızın stadyumda yer almasını sağlamak için yönetimimizden, Anayasa Mahkemesi tarafından alınan, Resmi Gazete'de yayımlanan 'Passolig iptal' kararını uygulamasını ve o son biletleri ömrümüzün sonuna kadar saklamak için hakkımız olan kağıt bilet basılmasını istiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

MAÇA GİDEN BİLETLİ TARAFTAR SAYILARI Gaziantepspor-Çaykur Rizespor: 690

Torku Konyaspor-Bursaspor: 11 bin 596

Mersin İdmanyurdu-Kasımpaşa: 3 bin 400

Trabzonspor-Antalyaspor: 6 bin 351

Medicana Sivasspor-Kayserispor: 5 bin 840

Galatasaray-Akhisar Belediyespor: 19 bin 80

Gençlerbirliği-Fenerbahçe: 6 bin 940

Medipol Başakşehir-Eskişehirspor: Bin 674

Osmanlıspor-Beşiktaş: 4 bin 440





BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SENDE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
"ALIŞTIĞIMIZ BAŞARILARI DEVAM ETTİRECEĞİZ, BAŞARILARI DEVAM ETTİRECEĞİZ"
Yayınlanma , Perşembe
BursaspordaBugün