GALİBİYETLE BAŞLA TİMSAH'IM!


Yayınlanma 13 Eylül 2020, Pazar 08:30:05
Güncelleme 13 Eylül 2020, Pazar 08:30:05
BursaspordaBugün

Yeşil Beyazlılar TFF 1. Lig'in ilk haftasında sahasında Adana Demirspor'u ağırlayacak. Transfer tahtasını açamayan Bursaspor, gençler ve takımda kalmayı tercih eden tecrübelileriyle Adana ekibini yenmek istiyor.

Son 3 sezona mağlubiyetle başlayan Bursaspor, bu kez kazanabilmek için sahaya çıkacak...

TFF 1. Lig'de Bursaspor, 2020/21 sezonunda perdeyi Adana Demirspor mücadelesiyle açıyor. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanacak olan karşılaşma saat 16.30'da başlayacak. Seyircilerin alınmayacağı mücadele Trt-Spor ve Bein Max-2'den canlı yayınlanayacak. Zorlu randevuda Koray Gençerler düdük çalacak. Gençerler'in yardımcılıklarını Gökhan Memişoğlu ve Hüsnü Emre Çelimli yapacak. İki ekip bugüne kadar lig ve kupa mücadelelerinde toplamda 51 kez karşı karşıya geldi. Bu mücadelelerde Bursaspor'un üstünlüğü dikkat çekti. Bursa temsilcisi 24 maçtan galibiyetle ayrılırken, Adana ekibi ise 15 mücadeleyi kazandı. Bursa'da oynanan 25 mücadelenin de 18'ini kazanan Bursaspor, rakibine sadece bir kez mağlup oldu, 6 randevuda ise taraflar sahadan eşitlikle ayrıldı.

EN SON ADANA DEMİR

Geçtiğimiz sezon iki ekip, hem ligin normal sezonunda, hem de Play-Off sürecinde birbirlerine karşı mücadele etti. Normal sezondaki süreçte; Bursaspor evindeki maçı 2-1, Adana Demirspor da evindeki karşılaşmayı 4-1 kazandı. Play-Off'un yarı final ayağındaki eşleşmede ise gülen Adana temsilcisi oldu. Adana ekibi, Bursa'dan golsüz eşitlikle ayrılırken rövanşı 4-1 kazanarak finale çıktı. Bursaspor, ligde sezon başlangıçlarında başarısız bir grafik çiziyor. Bursa temsilcisi, son 7 sezondaki ilk resmi maçlarının 6'sını kaybederken, yalnızca bir kez galip gelebildi. Son 3 sezona da mağlubiyetle başlayan Bursa ekibi, bu istatistiği kırabilmek için sahaya çıkacak. Adana Demirspor ise, son 7 sezon başlangıcında sadece bir kez mağlup oldu. Son 6 sezondur ilk maçını kazanan Adana ekibi, 3'er galibiyet ve beraberlik aldı.

MUSTAFA ER YENİDEN ARENA'DA

Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er, takımıyla yeniden Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'na çıkacak. Süper Lig'in 2016-17 sezonunda Bursaspor'un deplasmanda Trabzonspor'u 2-1 yenerek ligde kaldığı mücadelede takımın başında olan genç teknik adam, ertesi sezon da Fransız çalıştırıcı Paul Le Guen ile kulübün yollarını ayırmasının ardından göreve gelmiş, takımın başında son 6 maça çıkmıştı. Yeni sezonda Er yönetiminde Bursaspor ilk resmi maçında sahada olacak.

KELEŞ'E KOVİD ŞOKU

Bursaspor-Adana Demirspor maçının dördüncü hakemi olarak açıklanan Ramazan Keleş, kovid-19 şoku yaşadı.

Maç için yapılan son testte Keleş'in sonucunun pozitif olduğu öğrenildi. TFF'den konuyla ilgili açıklamada, "Bir Üst Klasman hakemimiz ile iki Üst Klasman Yardımcı hakemimizin 11.09.2020 Cuma günü yapılan rutin kovid-19 PCR testi sonuçları pozitif çıkmıştır. Hakemlerimizin herhangi bir semptom göstermemesine rağmen talimatlar gereği tedbir amaçlı karantinaya alınarak tedavisine başlanmıştır. 14 gün boyunca izolasyon süreci devam edecek olan hakemlerimizin yapılacak tüm tetkik ve testleri yakından takip edilecektir" denildi. Ancak bugün oynanacak Bursa- spor-Adana Demirspor maçında görev alacak 4. hakem henüz açıklanmamıştı.


Kaynak: bursahakimiyet.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
ADANA DEMİR 7 TAKVİYE YAPTI
Yayınlanma 13 Eylül 2020, Pazar 08:30:05
BursaspordaBugün