DÜŞMAN KARDEŞLER!


Yayınlanma 05 Nisan 2019, Cuma 04:30:08
Güncelleme 05 Nisan 2019, Cuma 04:30:08
BursaspordaBugün

Bursaspor-Alanyaspor karşılaşması her yönüyle farklı olacak.

Sergen Yalçın, bugüne kadar Samet Aybaba'ya en ağır eleştiler getiren isimlerin başında geliyor. İkili arasında ne polemikler yaşanmadı ki. Özellikle 'menemen' olayı hala akıllarda. Ayrıca, Aybaba'nın rakibine karşı siftah yapma zamanı geldi de geçiyor. 

Yarın Bursaspor, Alanyaspor'la kritik bir 90 dakikaya çıkacak. Kalan 8 hafta öncesi her maçı final niteliğinde olan yeşil beyazlılar, zorlu deplasmanda kazanarak son haftalara daha bir umutla girmenin hesaplarını yapıyor. Bu randevu Samet Aybaba ve Sergen Yalçın kapışmasına da sahne olacak. Bilindiği gibi Sergen Hoca, cezalı nedeniyle takımın başında olamayacak. Genç teknik adam, bugüne kadar Aybaba'ya en ağır eleştiri getiren isimlerin başında geliyor. Sergen Yalçın, yorumculuk yaparken, Samet Aybaba'ya öyle böyle sözler kullanmıştı. 

AYBABA GAZETECİ OLSUN

Beşiktaş'ın 1-0 kazandığı Sivasspor maçı sonrası Samet Aybaba'nın basın toplantısındaki, 'Bir oyuncu sakatlanınca doktor suçlu, takım kaybedince de teknik direktörler eleştiriliyor; ama bu ülkede gazeteciler hiç eleştirilmiyor' sözlerine de yanıt veren Sergen Yalçın, 'Bence çok saçma bir konuşma, üzerinde konuşmaya bile gerek yok. O zaman Samet Aybaba gazeteci olsun' ifadelerini kullanmıştı. Yine Yalçın'ın 'Samet Aybaba 'seneye şu statta oynayalım' diyor. Ya senin Beşiktaş'ta seneyi göreceğin belli mi? Bi dur  bu sene bitsin. Sezon bitmemiş daha kalkmış böyle konuşuyorsun' sözleri de uzun süre gündemi meşgul etmişti.  

MENEMEN POLEMİĞİ

İkili arasında bir dönem 'menemen' polemiği de yaşanmıştı. Beşiktaş'ın feda sezonunda Aybaba'nın 'Oyuncularımızın çoğu tesislerde kalmayı düşünüyor. Onlarla birlikte tesislerde menemen yapıp yiyeceğiz' sözünü Sergen Yalçın 'Teknik direktör menemen yiyeceğiz der mi. Bunlar konuşulmaz. En büyük tehlike, işler iyi giderken  yapıyorsun, kötü gidersen önüne koyarlar bunu. servis yapma bunu dışarıya. Menemen tabağını önün koyarlar sonra' şeklinde eleştirmişti. 

GALİBİYETİ YOK

Beşiktaş kökenli Samet Aybaba ve Sergen Yalçın teknik direktör kariyerlerinde ise birbirlerine 3 kez rakip oldu. Samet Hoca'nın şuana kadar Sergen Yalçın'a karşı galibiyeti yok. 2 maçtan mağlubiyetle ayrılan tecrübeli teknik adam, 1 kez ise berabere kalmıştı. Ligin ilk yarısında Bursaspor'un kazandığı Alanyaspor randevusunda ise Akdeniz temsilcisinin başında Mesut Bakkal vardı. Samet Aybaba'nın cumartesi günü siftah yapması bekleniyor. 

AYBABA-YALÇIN KAPIŞMALARI 

2013-2014 sezonu
Antalyaspor-Gaziantepspor: 0-1

2015-2016 sezonu
Gaziantepspor-Eskişehirspor: 1-1

2017-2018 sezonu
Konyaspor-Sivasspor: 5-0


Kaynak: olay.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
SÜPER LİG'DE KİM KALIR KİM DÜŞER?
Yayınlanma 05 Nisan 2019, Cuma 04:30:08
BursaspordaBugün