BİZİM İÇİN OYNA!


Yayınlanma 26 Temmuz 2020, Pazar 09:30:23
Güncelleme 26 Temmuz 2020, Pazar 09:30:23
BursaspordaBugün

Süper Lig yolunda kritik viraja giren Bursaspor, play-off yarı final rövanş maçında bugün Adana Demirspor ile deplas-manda karşılaşacak. Yeşil Beyazlılar'ın final vizesi alması için gollü beraberlik ya da tek farklı galibiyet yeterli olacak.

İLK MAÇTA GOL SESİ ÇIKMADI

Bursaspor, TFF 1. Lig play-off yarı final rövanş mücadelesinde bugün Adana Demirspor'a konuk olacak. İki takım arasında Bursa'da oynanan ilk maç golsüz eşitlikle tamamlanmıştı. Yeşil Beyazlılar tarihinin bu en kritik mücadelesinde finale yükselmek için turu geçen taraf olmak istiyor. 5 Ocak Fatih Terim Stadı'nda oynanacak ve saat 21.00'de başlayacak mücadelede Yaşar Kemal Uğurlu düdük çalacak. Bu önemli karşılaşma BeIN Sports Max HD1 kanalından ekranlara gelecek.

TİMSAH'TA TEK EKSİK AYKUT

Maç öncesi son açıklamasında farklı bir stra-tejiyle sahaya çıkacaklarını söyleyen Bursaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, oyuncularını da bu doğrultuda maça hazırladı. Yeşil Beyazlılar'da sakatlığı geçmeyen Aykut Akgün dışında eksik futbolcu bulunmuyor. Üst üste yaşadığı sancılı dönemlerin ardından geçen sezon TFF 1. Lig'e düşen Bursaspor'da tüm hesaplar takımın daha da büyük bir erozyona kurban gitmemesi adına yeniden Süper Lig'e yükselme üzerine yapılıyor.

KIRIN ZİNCİRLERİNİZİ

Bursaspor'da son haftaların formsuz isimleri Kubilay Kanatsızkuş ve Yevgen Seleznov'a bugünkü mücadelede büyük görev düşecek. Timsah'ın iki önemli gol silahının performansları takımın finale yükselmesinde belirleyici olacak. Ayrıca son maçta etkisiz bir oyun sergileyen Burak Kapacak'ın da ofans hattına yapacağı katkı Bursaspor açısından büyük önem teşkil etmekte.

GÜNÜBİRLİK SEFER

Bursaspor kafilesi Adana Demirspor'la bu akşam oynayacağı maç için Bursa'dan kalkacak özel uçakla bugün yola çıkacak. Dün Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nde kampa giren Yeşil Beyazlılar günü birlik gidecekleri Adana'da maç saatini de birkaç saat konaklayacakları otelde bekleyecek. Bursaspor kafilesi maçın hemen sonrasında yine özel uçakla Bursa'ya dönecek.

TİMSAH NASIL TUR ATLAR?

Final kapısını açmak için, 0-0'ın rövanşında Bursaspor'a gollü beraberlikler ve galibiyet yeterli olacak. Mücadelenin, ilk maçta olduğu gibi golsüz eşitlikle sona ermesi halinde ise 15'er dakikalık uzatma bölümü oynanacak. Uzatmada da eşitliğin bozulmaması durumunda, finale çıkan ekibi seri penaltı atışları belirleyecek. Uzatma süresi içerisinde eğer iki ekip eşit sayıda gol atarsa, rakip sahada atılan gol adedi fazla olan takım penaltıya geçilmeden turu atlayan taraf olacak.

GÖZLER DİĞER YARI FİNALDE

Bursaspor Adana Demirspor karşısında final vizesi ararken, bir taraftan da olası rakibinin belirleneceği diğer yarı final maçından çıkacak sonucu bekleyecek. 3-3'ün rövanşında Akhisarspor'la Fatih Karagümrük karşı karşıya gelecek. Spor Toto Akhisar Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak maçı Hüseyin Göçek yönetecek.

HAKEM PEK 'UĞURLU' GELMİYOR

Karşılaşmanın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu, bugüne kadar Bursaspor'un 12 maçında görev aldı. Bu mücadelelerde Yeşil Beyazlılar 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Bursa ekibi, Uğurlu'nun yönettiği 5 deplasman maçını kazanamazken bu mücadelelerden sadece 3 puan çıkarabildi. Uğurlu, Adana Demirspor'un ise 7 maçını yönetti. Akdeniz ekibi bu maçlarda 3'er galibiyet ve beraberlik elde eder-ken, bir kez mağlup oldu. Adana Demirspor, Uğurlu'nun yönettiği 2 iç saha maçında da yenilmedi.

İSTATİSTİKTE ÖNDE:

İki takım, bugünkü mücadeleyle 51'inci kez resmi maçlarda karşı karşıya gelecek. Lig ve kupa maçları dahil daha önce oynanan 50 randevuda Bursaspor'un üstünlüğü dikkat çekiyor. Yeşil Beyazlılar 24 mücadeleden galibiyetle ayrılırken, Adana ekibi 14 maç- ta kazandı. Bu sezon ligde oynanan her iki mücadeleyi de ev sahipleri kazandı. Bursa'da Bursaspor 2-1, Adana'da ise Adana Demirspor sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrıldı.Bursaspor'un Adana'da oynanan 25 maçta 6 galibiyeti bulunuyor.


Kaynak: bursahakimiyet.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
‘ŞAMPİYONLUĞU İSTİYORUZ’
Yayınlanma 26 Temmuz 2020, Pazar 09:30:23
BursaspordaBugün