BİR YERE GİDEMEZLER!


Yayınlanma 09 Nisan 2020, Perşembe 08:30:25
Güncelleme 09 Nisan 2020, Perşembe 08:30:25
BursaspordaBugün

FIFA bu sezon sözleşmeleri sona erecek futbolcuların lig maçları bitene kadar takımlarında kalacağını açıkladı. Bu karar Bursaspor'u yakından ilgilendiriyor. Yeşil Beyazlılar'da 6 futbolcunun sözleşmesi 31 Mayısta sona eriyor. Bu futbolcular maçlar tamamlanana kadar takımdan ayrılamayacak.

Dünyayı saran koronavirüs salgını sonrası ülkelerdeki spor faaliyetleriyle ilgili en önemli kararlardan biri FIFA'dan geldi. Koronavirüs nedeniyle etkilenen oyuncu sözleşmeleri ve transfer sistemi ile ilgili çalışmalarını sürdüren FIFA, aldığı kararları kamuoyuyla paylaştı. FIFA Konseyi tarafından alınan karara göre, sezon sonu sona erecek futbolcu sözleşmelerinin ligler tamamlanana kadar uzatılacağı bildirildi. Gelecek sezona ilişkin sözleşmelerin de sözleşmenin başlangıç tarihi yerine liglerin başlayacağı tarihten itibaren geçerli olacağı ifade edildi. Ayrıca kulüp ve futbolcuların bir araya gelerek maaş indirimi veya ertelemesi konusunda anlaşmaları önerildi.

FIFA'nın oyuncuların söz-leşmelerinin bitiş tarihiyle ilgili aldığı karar Bursaspor'u da çok yakından ilgilendiriyor. Yeşil Beyazlı Kulüp'te sözleşmesi 31 Mayıs itibariyle bitecek 4'ü ilk 11'de oynayan 6 futbolcu bulunuyor.

Bunlar Sivasspor'dan kiralık gelen Abdou Traore, Abdullahi Shehu, Aykut Akgün, Emrullah Şalk, Alanyaspor'dan kiralık renklere katılan Tayfur Bingöl ve Yevgen Seleznov. Bu oyuncular Türkiye Futbol Federasyonu'nun ligin kaderi hakkındaki kararını beklemek durumunda. Yönetimin de FIFA'nın tavsiyesi üzerine harekete geçeceği bildirildi. Yeşil Beyazlılar sözleşmeleri devam eden futbolcularla maaş indirimi konusunda masaya oturmaya hazırlanıyor.


Kaynak: bursahakimiyet.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
1.LİG’DE GOL RAPORU… BURSASPOR’DA HERKES ATIYOR AMA…
Yayınlanma 09 Nisan 2020, Perşembe 08:30:25
BursaspordaBugün