ALIN TERİNE YAZIK OLMASIN!


Yayınlanma 22 Eylül 2020, Salı 05:30:04
Güncelleme 22 Eylül 2020, Salı 05:30:04
BursaspordaBugün

Bursaspor’un geçen sezon olduğu gibi -3 puan cezası almaması için önünde 9 gün var… Başkan Erkan Kamat ve yönetimi hem -3 puan riskini ortadan kaldırmak hem de transfer tahtasını açabilmek için girişimlerini sürdürse de zaman hayli daralmış durumda.

Bursaspor geçtiğimiz sezon mali yükümlülüklerini yerine getirmediği için Türkiye Futbol Federasyonu tarafından -3 puan silme cezasına maruz kalmıştı. Süper Lig yarışında silinen bu 3 puanı fazlasıyla arayan yeşil beyazlı takım son haftalardaki puan kayıplarıyla da ilk 2 umudunu yitirmişti. Play-off’a kalan Bursaspor, yarı finalde Adana Demir’e elenerek sezonu hüsranla tamamlamıştı.

21 GÜNDÜR ARAYIŞTALAR

30 Ağustos’taki olağanüstü genel kurulun ardından 1 Eylül’de Mesut Mestan yönetiminden görevi devralan Erkan Kamat başkanlığındaki yeni yönetim, 21 gündür mali sorunlara çare arıyor… Bursaspor’un ne yazık ki 1 numaralı gündem maddesi tıpkı geçen sezon olduğu gibi yine TFF’den gelmesi muhtemel -3 puan cezası oldu… Transfer tahtasının kapalı olması ve bir çok oyuncunun kulüpten ayrılması nedeniyle altyapı takviyeli bir kadroyla yola devam eden yeşil beyazlılar, Adana Demir’e yenilerek sezona moralsiz girmişti.

BAŞKAN NE DİYECEK?

Ligin ikinci haftasında İzmir’de Altınordu’yu Emirhan Aydoğan ve Ali Akman’ın golleriyle 2-0 yenmeyi başaran ve gelecek adına umutları yeşerten Bursaspor’da en büyük tehlike olası puan silme cezası… Yönetim transfer tahtasını açmak için girişimlere devam ediyor. Geçmiş dönem borçları nedeniyle -3 puan cezası alması gündemde olan yeşil beyazlıların bu sıkıntıları giderebilmesi için 40 milyon TL’ye ihtiyacı olacak. 30 Eylül’e kadar 24 milyon TL bulması gereken Bursaspor’da Başkan Erkan Kamat, bu haftayı işaret ederek, gereken açıklamayı yapacağını dile getirmişti.

ADIM ATILMASI BEKLENİYOR

Başkan Erkan Kamat’ın, transfer tahtasıyla ilgili gelişme olup olmadığı yönünde bilgilendirme yapması bekleniyor. Başkan Kamat ve yönetiminin, 24 milyon TL bulup, eksi 3 puan cezasını önlemesi halinde transfer tahtası için de en az 16 milyon TL kaynak oluşturması gerekecek. Bu iki gelişmeyi de olumlu yönde sonuçlandırmak için toplam 40 milyon TL’nin gerekiyor. Bursaspor’un bu rakama nasıl ulaşacağı veya hangi formüller geliştireceği merak konusu. Bursaspor camiası, sahada alın teri döken futbolcuların emeklerinin boşa gitmemesi için yönetimin acil ödemeler konusunda gerekli adımları atmasını bekliyor.

TFF’DEN YARDIM İSTENDİ

Geçtiğimiz hafta Riva’da Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve yönetim kurulunu ziyaret eden Bursaspor yönetimi, gerçekleştirilen toplantıda kulübün içinde bulunduğu durum hakkında bilgi vermişti. Başkan Erkan Kamat ve yönetimi, özellikle -3 puan silme konusunda yardımcı olunmasını ve mali kriterlerle ilgili sürecin pandemi nedeniyle sezon sonuna ertelenmesini istemişti. Bakalım önümüzdeki 9 günlük süreçte yönetim tehlikeyi ortadan kaldırabilmek için nasıl bir çözüm üretecek?


Kaynak: olay.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
ALİ AKMAN DEĞERİNE DEĞER KATIYOR
Yayınlanma 22 Eylül 2020, Salı 05:30:04
BursaspordaBugün