3 YILDA 177 MİLYON TL ZARARA UĞRADIK


Yayınlanma 24 Mart 2019, Pazar 04:30:03
Güncelleme 24 Mart 2019, Pazar 04:30:03
BursaspordaBugün

Yalçın Cambaz, Ali Ay dönemi hakkında bilgiler verdi. 

Bursaspor Denetim Kurulu Başkanı Yalçın Cambaz, Olağan İdari ve Mali Genel Kurulu'nda bilgiler verdi. 'Bursaspor'u Titanik gemisine benzetiyorum. Buz dağına çarptık. Bu gemi batıyor. Birlikte olup en yakın karaya götürmemiz lazım' diyen Cambaz 'Bizim yaptığımız hesaplara göre, borç 491 milyon TL. Spor faaliyetleri borcumuz 160 milyon TL. Kısa vade borcu 201 milyon TL. Uzun vadeli futbolcu alacakları 65 milyon TL. Yönetici borçlarımız 107 milyon TL. Kamu borcumuz 39 milyon TL. Ticari borçlar 45 milyon TL. Diğer borçlar da 36 milyon TL.' dedi. 

TRANSFER MALİYETİ DÜŞMELİ

Yapılan transferlerin Bursaspor'u büyük zarara uğrattığını ifade eden Yalçın Cambaz '3 yılda 177 milyon TL gibi bir zarara uğradık. Yine son 3 yılda transfer giderlerine baktığımızda, sportif başarı gelmeyince ekonomik darboğaz kaçınılmaz oluyor. En büyük gelir yayın hakkından geliyor. Ama transfer maliyeti düşmesi gerekiyor. Artan transfer kuruyla bütçenin yüzde 75'i transfere harcanmış durumda' diye konuştu. 

Görevi bırakma konusu

Bu arada Yalçın Cambaz'ın Mali Genel Kurul'da sağlık sorunları nedeniyle göreve devam edip etmemeyle ilgili sözleri şok etkİsi yarattı. Cambaz 'Kasım ayında büyük rahatsızlık geçirdim. Mali Genel Kurula kadar dayanmaya çalıştım. 10 gün önce yine rahatsızlandım. Eşim ve çocuğum şuan ağlıyor. Aile her şeyden önemli. Bursaspor da benim için çok önemli. Sizin onayınız olmazsa görevime devam edeceğim. İzin verirseniz kurulca görevimizi bırakmak istiyoruz' dedi. Ancak Genel Kurul'da yapılan destek Cambaz'ı yeniden düşünmeye itti.


Kaynak: olay.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
BURSASPOR MALİ GENEL KURULUNDA KAVGA
Yayınlanma 24 Mart 2019, Pazar 04:30:03
BursaspordaBugün