UEFA'DAN BURSASPOR'A ÇOK AĞIR "KREDİ" YÜKÜMLÜLÜĞÜ


Yayınlanma 15 Nisan 2017, Cumartesi 05:30:03
Güncelleme 15 Nisan 2017, Cumartesi 05:30:03
BursaspordaBugün

Kredi, UEFA'nın belirlediği Finansal Fair-Play hükümlerini içeriyor. Bundan böyle kulüp gelir elde etmeden yöneticiler koydukları parayı geri alamayacak. Kullanılacak krediden de yöneticilerin bir geri ödeme temin etmesi söz konusu değil.

Bursaspor'da onaylanan ancak kulübün kasasına girmesi için son rötuşların yapıldığı kredinin birkaç detayı daha ortayı çıktı. Konuyla ilgili Bursa Hakimiyet'in elde ettiği bilgilere göre kredinin sözleşmesinde UEFA'nın belirlediği Finansal Fair-Play hükümleri geçerli olacak. Bu şu anlamı ifade ediyor: Bundan böyle yöneticiler kulübe katkı payı altında para koyamayacak. Yöneticilerin bundan önce koydukları para için de önemli maddeler sözleşmeye eklendi. Yöneticiler kredi ödemesi süresince daha önce koymuş oldukları paraları belirli bir süre geri alamayacak.

GELİR OLURSA GERİ ÖDEME VAR

Yöneticilerin daha önce kulübe verdikleri paraları alması için kulübün gelir elde etmesi gerekiyor. Yöneticiler ancak kulüp bir gelir elde ederse daha önce koydukları paraları geri alabilecek. Bunu da tek seferde değil, taksitler halinde hesaplarına geçirebilecek. Kulübün ödemelerde önceliği kesinlikle kredi taksitleri olacak. Sözleşmede yazan dikkat çekici bir başka madde de kredinin kullanımıyla ilgili. Yöneticiler hiçbir suretle kullanılan krediden kendileri için bir para ayıramayacak, yani kredi parası sadece sözleşme şartlarına uygun kullanılacak.


Kaynak: bursahakimiyet.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
TANDOĞAN: BURSASPOR ALPEREN'İ KAÇIRMASIN!
Yayınlanma 15 Nisan 2017, Cumartesi 05:30:03
BursaspordaBugün