TRANSFER YAPACAĞIM!


Yayınlanma 07 Aralık 2016, Çarşamba 08:55:33
Güncelleme 07 Aralık 2016, Çarşamba 08:55:33
BursaspordaBugün

"Taraftar olarak bakarsam kesinlikle takviyeye ihtiyaç var. Başkan olarak bakarsam da değerlendirmek lazım” diyen Ay, Hamza Hamzaoğlu'yla yapacağı görüşmeden sonra 1-2 bölgeye oyuncu alabileceklerini söyledi.

Kazandıkları halde üzülenler olduğunu vurgulayan Başkan Ali Ay, “Algı operasyonu yapılıyor. Eleştirenler demek ki, internette tıklanınca karşılığında reklam falan alıyorlar” diye konuştu.

Bursaspor Başkanı Ali Ay, OLAY TV'de 'SPOR SAATİ' programının özel yayınında yine çok konuşulacak açıklamalar yaptı... Takımın performansından tutun da, Beşiktaş maçı, yapılan eleştiriler, tüzük çalışmaları ve mali yapıya kadar merak edilen her konuya açıklık getiren Ay, özellikle taraftarın beklentisi olan transferle ilgili de ilk kez bu kadar kesin konuştu... “Transfer yapacağım” diyen Başkan Ay, şunları söyledi:

İHTİYAÇ VAR

“Takımımız durumu çok şükür iyi. Beşiktaş maçından sonra hocayla görüşeceğim. Hamza Hoca isterse 1-2 transfer yapacağım. Bana taraftar olarak soruyorsanız, transfere ihtiyaç var. Sağ bek Serdar sakatlandı. Erdem, can siperane savaşıyor. Advincula gelecek ve durumu belli değil. Taraftar gözüyle ihtiyaç var ama Başkan gözüyle değerlendirmek lazım.” Tribüne gelen taraftar sayısının da kendisini mutlu etmediğini vurgulayan Ali Ay, şöyle konuştu:

HAYALLERLE UĞRAŞMAYALIM

“Herkes transfer istiyor ama bir de Bursaspor'un gerçekleri var. Rize maçında 4 bin tane bilet satılmış 80 bin TL gelir elde ettik. Her maç 200 bin TL giderimiz var. Gerçeklerle uğraşalım. Hayallerle uğraşmayalım.” Başkan Ali Ay, hem kendisine, hem Hamza Hamzaoğlu'na hem de bazı futbolculara yönelik yapılan eleştiriler içinse açtı ağzını yumdu gözünü. Ay, “Kazanmamıza üzülen ve kendini Bursasporlu zanneden insanlar var” diyerek, şöyle devam etti:

ONLARA SELAM SÖYLÜYORUM

“Olayın başından beri söylüyoruz; mütevazi bir takım kurduk. Sahada terinin son damlasına kadar mücadele eden bir takım kurmak istedik. Allah bize yardım ediyor. Sosyal medyada kazandığımız için üzülenler var. Onlara da selamımı söylüyorum. Herkes desteklesin, bu takımın sezon sonunda nerede olacağını göreceğiz. Bizim için sezon sonu önemli. İnşallah Avrupa'ya gideceğiz. Yendiğimiz için bayağı üzülen ve kendini Bursasporlu zanneden insanlar var. Taraftar grupları oyuna gelmiyorlar.”

REKLAM İÇİN YAPIYORLAR

“Algı operasyonu var. Öncelikle Hamza hoca ve ekibini, bazı oyuncuları kötülemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Maalesef takım 5. sırada. Geçen sene bu tarihlerde hoca değişikliği oldu. Takım 15 puandaydı. Demek ki hoca ve ekibi iyi işler yapmışlar ki takım 5. sırada. Uğraşacaklar tabii sadece bu sene değil her sene böyle oluyor. Kendilerini ön plana çıkarmak isteyenler, reklam için yapıyorlar. Demek ki internette tıklanınca bunun karşılığında reklam falan alıyorlar.”

35 OTOBÜSLE İSTANBUL!A

Başkan Ali Ay, Beşiktaş maçı için taraftarlara 1900 adet özel mont yaptırdıklarını ve bunları maçtan önce dağıtacaklarını söyledi.

Beşiktaş ile cumartesi günü oynayacak kritik maç öncesi de önemli mesajlar veren Ali Ay, “Fikret başkanla oturup konuştuk. Artık taraftarların takımlarını izlemesi lazım. Bu kavganın bitmesi gerekiyordu. Futbol taraftarla seyirciyle güzel. Çok şükür bugünlere geldik. Yıllar sonra Bursaspor taraftarı Beşiktaş deplasmanına gidecek. 1900 tane bilet ayırdılar. Biz de bunları taraftar gruplarına vereceğiz. Biletler biraz pahalı. Ben 1900 taraftarı da İstanbul'da görmek istiyorum” dedi.

ÖRNEK OLALIM

Fair-play vurgusu da yapan Başkan Ay, “Takımın sonuna kadar yanında olsunlar. Kendilerine sürpriz olarak özel mont yaptırdık. Ücretsiz olarak dağıtılacak. Bu taraftar fair-play ödülü aldı. En güzel örneğini bir kez daha göstermeleri gerekiyor. Tek ricam; futbol 3 ihtimalli. İnşallah Allah gönlümüze göre verir. 35 tane otobüs ayarladık. Taraftarı bu otobüsler götürecek. Kontrollü olacak” diye konuştu.

MALİ TABLO DÜZELSİN ŞAMPİYONLUĞA OYNAYALIM

Başkan Ay, en büyük hayalini bu sözlerle açıkladı...

Bu sezonu geçiş yılı olarak gördüklerini yineleyen Başkan Ay, “Ben mütevazi olmak istemiyorum, mali tabloyu düzelteyim Bursaspor'u şampiyonluğa oynatacağım. 3 milyonluk Bursa şehri bunu hak ediyor” dedi. Kulübün mali durumuyla ilgili de bilgiler veren Ali Ay, şu ifadeleri kullandı: “Dışarıda şuan insanlar konuşuyorlar -Başkan borcu yarı yarıya indirmezsem bırakırım dedi- diye. Evet dedim ama işler istediğimiz gibi gitmedi. Maalesef beklentiler olmadı.”

28 MİLYON ORAYA GİDECEK

“Borcu uzun vadeye yayma kararı aldık. O zaman borcu aşağı çekersiniz. 150 milyon TL para istiyoruz. Bu parayı 2 banka sağlayacak. Bu paranın 100 milyonuyla borçları kapatacağız. Kalan 50 milyon TL'yi projelere harcayacağız. Bu projeler Bursaspor'un kurtuluşu olacak. Bu paranın geri ödemesi yıllık 28 milyon TL. Yayın ihalesinden gelecek ekstra parayı oraya aktarınca borcu kapatmış olacağız. Daha iyi imkanı olan kişiler varsa kongre yapmaya hazırım.”

TÜZÜK KONGRESİ ŞUBATTA

“Herkesin hem fikir olacağı bir çalışma yapıyoruz” diyen Başkan Ay, seçimli genel kurul içinse mayıs ayında karar vereceğini söyledi.

Bursaspor Başkanı Ali Ay, tüzük kongresini şubat ayında yapmayı planladıklarını söyledi... Genel kurulun 2016 yılına yetişmediğini ve kanuni olarak da şubat ayında yapmalarının sakıncası bulunmadığını belirten Ay, şunları söyledi: “3 farklı çalışma var. Divan Kurulu'nun, Bağımsız Tüzük Platformu'nun ve bizim kulüp olarak hazırladığımız... Bunları harmanlayıp, herkesin hem fikir olacağı bir sonuca varacağımızı düşünüyorum.”

KOLTUĞA BAĞLI DEĞİLİM

“Yönetim kurulu sayımız düşecek. 9 veya 7 olacak. Bu ve buna benzer harmanlanmış, yeni bir tüzüğümüz olacak. Kimse merak etmesin. Seçimli olağanüstü genel kurul için de mayıs sonuna doğru bakacağım. Ben koltuğa bağlı insan değilim. Bursaspor'un menfaati için ne gerekiyorsa yaparım. Taraftarlara sesleniyorum; tüzük önemli ama kongre üyelerinin yönetimi seçerken çok dikkatli olması lazım. Bundan sonra dikkat etmek gerekiyor.”


Kaynak: Olay






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
BAŞKAN ALİ AY: CAMİAMIZA YAKIŞSIN
Yayınlanma 07 Aralık 2016, Çarşamba 08:55:33
BursaspordaBugün