TİMSAH'IN KANATLARI UÇURMUYOR


Yayınlanma 14 Aralık 2019, Cumartesi 04:30:03
Güncelleme 14 Aralık 2019, Cumartesi 04:30:03
BursaspordaBugün

Yeşil beyazlılarda Burak Kapacak dışındaki oyunculardan hücuma destek gelmiyor.

Rakip fileleri 22 kez havalandırarak ligin en fazla gol atan 3 ekibinden birisi olan Bursaspor'da forvet oyuncularından 8 gol, 3 asist olmak üzere 11 gollük katkı gelirken, kanat oyuncuları 1 gol, 5 asist üretebildi.

Bursaspor, bu sezon kanatlardan beklenen katkıyı alamıyor. Rakip fileleri 22 kez havalandıran yeşil beyazlılar, ligin en fazla gol atan ekipleri arasında yer alırken, kanat oyuncularından beklenen verimi bir türlü alamıyor. Teknik Direktör Yalçın Koşukavak'ın Kubilay'la birlikte kanat oyuncularını da kullandığını ve böylece maçlarda 3 forvetle oynadıklarını belirtmesine karşın, bu sezon kanatlarda oynayan futbolculardan Burak Kapacak dışında skora katkı veren oyuncu neredeyse çıkmadı. Yeşil beyazlılarda forvet oyuncuları takıma 11 gollük katkı sağlarken, kanatlar beklenenin altında kaldı.

SAVUNMA DA BOŞ DURMADI

Timsah'ın ligde en golcü oyuncusu unvanını elinde bulunduran Kubilay Kanatsızkuş, rakip fileleri 4 kez havalandırırken, 2 de asist üretti. Bu sezon 9 maçta sadece 208 dakika süre alabilen Yevgen Seleznov 2 gol, 1 asistlik performans sergilerken, Bursaspor'un genç golcüsü Ali Akman ise 4 maçta 158 dakika süre aldı ve 2 gol kaydetti. Orta sahanın asistlerle birlikte 7 gollük katkı sağladığı yeşil beyazlılarda savunma hattından da 7 gollük destek geldi. Ancak bu durum kanatlara yansımadı. Yeşil beyazlılarda Teknik Direktör Yalçın Koşukavak takımın en verimli isimlerinden olan Burak Kapacak dışında kanatlardan beklediği performansı alamadı.

IGOR'UN SİFTAHI YOK

Timsah'ın 20 yaşındaki oyuncusu 11 maçta 908 dakika sahada kalırken, 4 asistle hücuma katkı sağladı. Bursaspor Burak'tan sonra kanatta en fazla verimi ise Onur Atasayar'dan aldı. Sakatlıktan kurtulan 24 yaşındaki oyuncu 5 maçta 370 dakika sahada kalırken, 1 gol, 1 asist üretti. Burak Kapacak'ın ardından en fazla süren alan oyuncu konumundaki Igor Da Silva ise 7 maçta 401 dakika sahada kalırken, ne gol ne de asist üretebildi. 5 maçta 297 dakika oynayan İsmail Çokçalış ve 3 maçta 239 dakika süre alan Mura Araz da Bursaspor'un hücum gücüne gol anlamında destek veremedi.

En golcü Kubilay

Bursaspor'da 15 haftası geride kalan ligde Kubilay Kanatsızkuş, 4 gol, 2 asistle hücuma en fazla katkı sağlayan isim olurken, Emirhan Aydoğan, Ali Akman, Yevgen Seleznov, Özur Hurmacı, Mamadou Diarra ve Recep Aydın'ın 2'şer golü bulunuyor. Yeşil beyazlılarda Iasmin Latovlevici, Abdullahi Shehu, Ramazan Keskin, Anıl Karaer ve Onur Atasayar'ın ise birer gollük katkısı oldu. 

 


Kaynak: olay.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
HELAL OLSUN NİLBİAD'A
Yayınlanma 14 Aralık 2019, Cumartesi 04:30:03
BursaspordaBugün