TİMSAH ARENA'DAKİ REZALETİN PERDE ARKASI!


Yayınlanma 05 Haziran 2016, Pazar 10:29:51
Güncelleme 05 Haziran 2016, Pazar 10:29:51
BursaspordaBugün

Bursa Hakimiyet krizi ortaya çıkardı, kulüp Timsah Arena’daki elektrik kesintisinin nedenini açıkladı. Buna göre Bursaspor’un UEDAŞ’a toplamda 335 bin lira borcu var. Toplam tutarın 46 bin liralık kısmını cezalar oluşturuyor. Kulüp yarın UEDAŞ’A 100 bin lira ödeme yapacak. UEDAŞ’ın da Bursaspor’a 65 bin lira borcu olduğu bildirildi.

Sadece Bursa Hakimiyet’in okurlarına duyurduğu Timsah Arena’daki elektrik kriziyle ilgili Bursaspor cephesinden açıklama geldi. Kulüpten, “Timsah Arena’nın elektriği neden kesildi” sorusunun yanıtı verildi, rakamlar tek tek ortaya konuldu. Buna göre, Bursaspor Kulübü’nün elektrik dağıtım şirketi UEDAŞ’a toplam 335 bin 763 lira 90 kuruş borcu var. UEDAŞ bu borç ödenmediği için önceki gün Timsah Arena’ya giderek kulübün elektriğini kesti. Bu nedenle stat bir süre karanlığa büründü.

CEZALAR CAN YAKTI

Kulübün açıklamasına göre, toplam borcun 46 bin 073 lira 40 kuruşluk kısmını ceza oluşturuyor. Cezanın kaynağı ise Bursaspor’un harcadığı elektrik miktarı ile ilgili. Aktif ve reaktif olarak ayrılan bu kısımda Bursaspor taahhüt ettiği miktardan daha az enerji sarfiyatı yaptığı için kulübe ceza yansıtıldı. Timsah Arena’nın 2016 Nisan ayı faturası toplam 79 bin 989 lira. Bu tutarın 20 bin 309 liralık kısmı yine taahhüt edilen miktardan az elektrik sarfiyatı olduğundan UEDAŞ tarafından faturaya eklendi.

PANEL DEĞİŞTİRİLECEK

Bursaspor cephesi toplam tutardaki ceza kısmını ödemeyeceğini UEDAŞ’A bildirdi. UEDAŞ’dan elektriğin aktif ve reaktif kullanımını belirleyen kompanzasyon panelinin değiştirilmesini istedi. Yapılan görüşmelere istinaden elektrik dağıtım şirketi şimdi bu paneli değiştirecek. Bursaspor’un UEDAŞ’a borcu bulunurken, elektrik dağıtım şirketinden de sponsorluk ve loca sözleşmesinden doğan 65 bin 240 liralık alacağı var. UEDAŞ bu tutarı ancak 2017 yılında ödeyebileceğini kulübe iletti. 

KULÜP DEVİR ALMADI

Bursaspor kulübü geçici olarak enerjinin verildiği Timsah Arena’nın elektrik borcunun 100 bin liralık kısmını pazartesi günü ödeyecek. Yeşil Beyazlı kulübün ayrıca UEDAŞ’ta 200 bin liralık teminat senedi bulunuyor. Bu arada kulüp Timsah Arena inşaatı bitmediği için stadı devir alamıyor. Bursaspor, Timsah Arena’nın çevre ve iç aydınlatmalarıyla diğer kısımların elektriğini kendisi ödemekle yükümlü. Yüklenici firma GİNTAŞ ise kendi sayacından şantiye elektriği kullanıyor.  
 


Kaynak: Bursahakimiyet.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
STOPERDE ROTA VİEUX SANE
Yayınlanma 05 Haziran 2016, Pazar 10:29:51
BursaspordaBugün