TİMSAH ARENA YENİ SEZONA YETİŞECEK Mİ?


Yayınlanma 07 Mart 2015, Cumartesi 13:51:22
Güncelleme 07 Mart 2015, Cumartesi 13:51:22
BursaspordaBugün

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Timsah Arena’da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Türkiye’de ilk kez uygulanan, çatı sistemini ayakta tutan maksların (demir destekler) sökülme işlemleri, çatının zarar görme riski olmaması amacıyla kontrollü bir şekilde yavaş yavaş devam ediyor. Bugüne kadar sökülen masklar daha sonra saha zeminine indirilerek, burada parçalanıp, tırlara yükleniyor.

Kazova firması yetkilileri,"Stadın içerisinde tam 45 adet maks bulunuyor. Yani çatıyı şimdi havada tutan demir destekler. Bunları kontrollü indiriyoruz. Vinç, maskları yerinden çıkartırken çatı üzerindeki kedi yolları ve bölümlere çarpmamak için büyük dikkatle yapılıyor. Önümüzdeki hafta bu işlemleri bitirmek ve zemini dranaj için teslim etmek istiyoruz" şeklinde konuştular.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Yeni Statımızın yeni sezona yetiştirilebilmesi için yoğun bir çalışma yapılıyor. Çatıdaki destekler için yapılan çalışmalar hafta sonu tatilinde bile durmayıp devam edecek. Önümüzdeki hafta başlayacak dranaj çalışmalarına zemini eksiksiz teslim edilmesini istiyoruz. Birde koltuk montajları süratle yapılacak" dedi.

Çatıyı örtecek olan yeşil kaplama malzemelerinin hava ısısının berlenen dereceye gelmemesi nedeniyle başlanamadığına dikkat çeken Başkan Altepe, "Sanıyorum önümüzdeki hafta içerisinde hava sıcaklıkları yükselecek. Stadın dış görünüşünü ortaya çıkartacak olan yeşil kaplamaların montajı başlayacak. Koltukların montajları ise devam edecek" şeklinde konuştu.


Kaynak: Bursahakimiyet.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
TİMSAH BEYAZ MAZİ FORMA İLE SAHADA OLACAK
Yayınlanma 07 Mart 2015, Cumartesi 13:51:22
BursaspordaBugün