TİMSAH ARENA HAKKINDA FLAŞ AÇIKLAMA


Yayınlanma 18 Ağustos 2016, Perşembe 16:02:26
Güncelleme 18 Ağustos 2016, Perşembe 16:02:26
BursaspordaBugün

Bursa Büyükşehir Belediyesi, medyada yer alan Timsah Arena'dagöçük haberleri sonrasında açıklama yaptı. Göçüğün girişin 50 metre ilerisindeki bölümde kamulaştırmanın gerçekleşmediği alanda olduğu belirtildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Bu bölge, projemizde  ''rampa 1'' adı ile tabir edilen ve zemin altında kalan bir box (içinden araç geçecek 5x5 boyutlarında kapalı tünel) yapı olup, stadyumun 2. bodrum katına araç giriş için planlanmış bir yapıdır. Buradaki inşaat çalışmaları, kamulaştırmanın henüz tamamlanamamış olması nedeni ile tamamen bitirilememiştir. Söz konusu inşaat; stadyum yapısına yaklaşık 50 metre mesafede, imar sınırına kadar yapılmış ve box ucu geçici olarak toprak malzeme ile doldurulup kapatılmıştır. Ancak, bu toprak dolgu öngörülenden erken oturup çökmelere neden olmuştur. Bu durumun tespit edilmesinin ardından, box’ın ucundaki çöken dolgu topraklar alınmış ve burası betonarme malzeme ile kapatılmış, ardından da toprakla doldurulmuştur. 

Kamulaştırma çalışmaları tamamlandığında box’ın ağzı tekrar açılarak inşaat tamamlanacaktır. Şu an itibarıyla bu çalışmalar tamamlanmıştır ve bölgede herhangi sıkıntı yoktur. Bu sorunun veya çalışmaların, stadyum yapısı ile herhangi bir ilgisi ve stadyum yapısını tehdit edecek bir durumu bulunmamaktadır." 





BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
ADANASPOR MAÇININ HAKEMİ BELLİ OLDU
Yayınlanma 18 Ağustos 2016, Perşembe 16:02:26
BursaspordaBugün