TİMSAH ARENA FİNAL İÇİN HEBA EDİLMESİN


Yayınlanma 27 Şubat 2015, Cuma 07:32:22
Güncelleme 27 Şubat 2015, Cuma 07:32:22
BursaspordaBugün

3 Haziran’daki Ziraat Türkiye Kupası Finali Bursa’da’ oynanacak. Maça hangi stadın ev sahipliği yapacağı ise netlik kazanmadı. TFF heyeti dün Timsah Arena’da incelemelerde bulundu, nihai karar verilmedi. Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri TFF’ye geceli gündüzlü çalışmayla stadı final maçına yetiştirebileceklerini bildirdi. Ancak inşaatı devam eden Timsah Arena’da halen ciddi eksikler var.

Bursa kamuoyu şimdi şunu tartışıyor: Sadece bir maç için Timsah Arena’yı oldubittiye getirmek mi yoksa Atatürk stadının kapanışını görkemli bir finalle yaparak vefa örneği sergilemek mi daha önemli.

TFF’YLE ÜST DÜZEY TOPLANTI

Bursa tarihinin en büyük projesi olan Timsah Arena dün önemli bir denetimden geçti. 3 Haziran’da Bursa’nın ev sahipliğinde yapılacak Ziraat Türkiye Kupası Finali öncesi Türkiye Futbol Federasyonu’ndan bir heyet yeni statta incelemelerde bulundu. TFF Tesis Yönetimi Müdürü Cenk Cem’in başkanlığındaki heyet Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin üst düzey teknik yöneticileri ve daire başkanlarıyla Bursaspor kulübü temsilcilerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

GECELİ GÜNDÜZLÜ ÇALIŞMA

İncelemelerin ardından heyet masa başında projenin detaylarını tartıştı. Timsah Arena’nın inşaatına büyük önem veren TFF heyeti 3 Haziran’daki finalin oynanıp oynanmasındaki nihai kararı açıklamadı. Heyetin bazı tereddütleri olduğu ve bekleyip, izleme sürecinin devam etmesi yönünde karar verdiği öğrenildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi mühendis ve üst düzey yöneticilerinin ise TFF heyetine geceli gündüzlü bir çalışmayla stadın final maçına yetiştirilebileceği mesajını verdiği bildirildi.

ORTADA CİDDİ EKSİKLER VAR

Ancak ortada önemli sıkıntılar var. Bursa tarihinin en pahalı yatırımı olan Timsah Arena’da halen önemli eksikler bulunuyor. Üç ihale ile yürütülen Timsah Arena’da kaba inşaat tamamlandı. İnce işçilikleri (eketromekanik ve elektrik) ise ihaleyi kazanan ve kaybeden firma arasındaki hukuki süreç nedeniyle ancak birkaç ay önce başlayabildi. Bu konuda ilerlemenin istenilen düzeyde olmadığı belirtiliyor. Çatının ise şu ana kadar yüzde 50’lik bölümü monte edildi.

HAVA ŞARTLARININ ETKİSİ

Hava muhalefeti son bir aylık çalışmaları olumsuz yönde etkiledi. Stadın çevre düzenlemesi ve yollarının yapım çalışmaları ise henüz başlamadı. Zeminde de ciddi tereddütler var. Özlüce Tesisleri’nde yeşeren çimlerin Timsah Arena’da ekiminin yapılması için oynanılacak ilk maçla arasında en az 45 günlük bir sürenin olması gerekiyor. Yüklenici firma ve mühendisler Türk Telekom Arena’da ortaya çıkan sıkıntıların yaşanmaması adına bu kritik noktaların önemine vurgu yapıyor.

ATATÜRK STADI’NA VEFA

Timsah Arena’yla ilgili genel görüş ise şu yönde. Sadece bir final maçı için sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en önemli statlarından biri olacak Timsah Arena’yı oldubittiye getirip açılışını yapmak ve sonrasında oluşabilecek aksaklıklarla karşılaşmak Bursa’nın prestijine ciddi anlamda gölge düşürebilir. Son günlerindeki tarihi Atatürk Stadı’nın kapanışını Türkiye Kupası Finali’yle yapmak emektar stada vefa anlamı taşıyabilir. (Süha GÜRSOY'un ÖZEL HABERİ)


Kaynak: Bursahakimiyet.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
BURSASPOR'DAN DOSAB’A PLAKET
Yayınlanma 27 Şubat 2015, Cuma 07:32:22
BursaspordaBugün