TBF'YE SERT MESAJ!


Yayınlanma 28 Nisan 2017, Cuma 15:30:04
Güncelleme 28 Nisan 2017, Cuma 15:30:04
BursaspordaBugün

Bursaspor Kulübü resmi internet sitesinden Bursaspor Durmazlar ile ilgili olarak bir açıklama yayınladı.

Yapılan açıklama şu şekilde;

Türk basketbol camiası ve Sn. Hidayet Türkoğlu’na açık mektubumuzdur; “Rakibine saygı göster, saha içinde adil ol, mücadele et ve kazan” düsturuyla 3 sezon önce çıktığımız bu yolda, bugün çok önemli bir dönemecin başındayız.

Koskoca bir şehrin yıllardır çektiği özlemin “Bursaspor” ismiyle nihayetlendirilmesi için son adımlarımızı attığımız bir sürecin kıyısındayız.

Ancak biz daima;

“Savaşta her yol mubahtır” mantığıyla değil, bileğinin hakkıyla kazanan ve bunun sevincini içimize sine sine yaşamayı isteyen bir şehiriz…

Perşembe akşamı sahamızda Afyon Belediyespor ile oynadığımız play-off turu ilk maçında, bitime 1 dakika 53 saniye kala yaşadığımız nahoş anın ve sonrasında tarafımıza kesilen kabul edilemez cezanın üzüntüsü ve şaşkınlığı içerisindeyiz.

Tekrar tekrar izlendiğinde, hakem ve gözlemci raporlarına yansıyan ifadede olduğu gibi sezon boyunca sportmenliği ile ön plana çıkmış oyuncumuz Dejan Borovnjak’ın, rakip takım oyuncusu Hadi Özdemir’e vurmadığı aşikardır…

Kaldı ki bunu ifade ederken, Hadi Özdemir’in, basketbolcumuz Dejan Borovnjak’a karşı sergilediğitahrikkar tavrın arkasına da sığınmıyor, “Ama, “Fakat”, “Çünkü” gibi kelimelerle başlayan savunma cümleleri kurmuyoruz…

Aksine, değerlendirmenin anlık bakış açıları, ifadeler ile değil kayıtların incelenmesi ile yapılmasını istiyoruz.

Yaşadığımız teknoloji çağında, imkanlar buna müsaade ederken, 30 yıl öncesi bir anlayışla verilen ezbere hüküm içimize sinmemekle birlikte, bu karar Türk basketboluna koyduğumuz katkı ve emeğin göz ardı edilmesi demektir.

Descartes’in, “Her zaman iyi hüküm vermeye hazır bir durumda bulunmak için iki şey gerekir: Biri hakikatin bilgisi, diğeri ise bu bilgiyi hatırlamak ve doğrulamak alışkanlığı” sözünde olduğu gibi, verilen kararın hakikatlere dayanarak yeniden gözden geçirilmesini beklemekteyiz.

Bursaspor’u bir spor kulübü yapma uğraşı içerisindeyken bu tür haksızlıklara maruz kalmamız kabul edilemez.

Spor bilinci kadar spor ahlakını da şiar edinmiş bir kulüp olarak adaletin bu yolda en büyük takipçisi olduğumuzun bilinmesini isteriz.

Öte yandan;

Afyon Belediyespor’un basketbolcusu Hadi Özdemir’in de Fair-Play ruhuna yakışan bir tavır sergileyerek, raporlara not düşülen yanılsamayı düzeltmesini beklemekteyiz.

Sayın Başkanımız;

Seçildiğiniz Genel Kurul’da yapmış olduğunuz açıklamada, “Çözülmeyi bekleyen sorunlarımız ve iyileştirilmesi gereken alanlarımız var. İlkeli çalışmaya, etik değerlere sadık kalmaya ve Türk basketbolunu hak ettiği konuma taşımaya söz veriyoruz” diyerek köklü değişikliklere gideceğinizi müjdelemiştiniz.

İlkeli çalışmaya ve etik değerlere sadık kalmaya söz verdiğiniz bu yepyeni süreçte, ilk adımı atarak, basketbolcumuz Dejan Borovnjak ile Afyon Belediyesporlu Hadi Özdemir arasında yaşanan anlık reaksiyonun ardından verilen bu kararın, bir kez daha aşağıda paylaştığımız kayıtlar göz önüne alınarak incelenmesini, bu ağır ve hakkaniyetsiz kararın düzeltilmesini umuyoruz.

Çünkü gün gelir adalet herkese lazım olur.

Biz Bursaspor Durmazlar olarak;

Tertemiz bir parkede, sadece alın teri ile Türk basketbolunda üzerimize düşen görevi yerine getirmek ve ilerleyen yıllarda uluslararası platformda ülkemizi layıkıyla temsil etmek için var gücümüzle çalışacağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz…

Play-off müsabakaları sonunda hak eden takımların Spor Toto Basketbol Ligi’ne yükselmesini temenni ediyor, saygılarımızı sunuyoruz…

Bursaspor Durmazlar Ailesi





BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
GALATASARAY MAÇI ÖNCESİ GÜVENLİK ÖNEMLERİ
Yayınlanma 28 Nisan 2017, Cuma 15:30:04
BursaspordaBugün