SANATSAL BİR YAPI


Yayınlanma 25 Haziran 2015, Perşembe 08:23:05
Güncelleme 25 Haziran 2015, Perşembe 08:23:05
BursaspordaBugün

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AS TV’de yayınlanan Süper Lig programına konuk oldu. Altepe, Bursaspor’un Avrupa’da başarılı olması için stadı inşa ettiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Süha Gürsoy, Adem Vural ve Erkan Öncel’in sorularını yanıtladı. İyi bir sezon beklediklerini belirten Altepe, “Yeni bir statla yeni bir hava yakalayacağımızı düşünüyorum. Her yıl ilk üçte olmalıyız. Bu statta Şampiyonlar Ligi müziği her sene çalmalı. İlk ikiye giremiyorsak da Avrupa Ligi’nde iddialı olmalı ve turlar atlayarak önemli takımları bu stada getirmeliyiz” ifadesini kullandı. Başkan Altepe bu başarıların yakalanması için önlerinde hiçbir engel olmadığını belirterek yakında stadın bilet bulunamayacak hale geleceğini de sözlerine ekledi.

SANATSAL BİR YAPI

Sekiz yıllık bir emeğin sonucunda stadın bir an önce açılmasını görmek istediklerini ifade eden Başkan Recep Altepe; “Asıl amaç Bursaspor’un burada Türkiye şampiyonlukları ardından da Avrupa şampiyonlukları yaşaması. Büyük çaba sarf ettik. Bu stat en az 150 yıl ayakta kalacak. Bunu bu dönemde yapmak bize nasip oldu. Bu eseri Bursa’ya kazandırmak bizim için büyük bir onur. Çok da acele etmedik. Burası bir sanatsal yapı ve bir eser. Avrupa’da böyle bir eserin projelendirilmesi en az 4 yıl sürüyor. Türkiye böyle bir çatı sistemini ilk kez gördü. Aynı zamanda bir teknoloji transferi yaptık. Dünyanın en ilginç statları arasında ilk sırada yer alıyor. Bursa’nın da ismi böylelikle duyuluyor” dedi.

NAKIŞ GİBİ İŞLİYORUZ

Projenin sonunu iyi getirmek istediklerini ifade eden Altepe; “Son 5-6 gündür stada geliyorum. Eksiksiz bir şekilde stadı tamamlamamız ve burayı nakış gibi işlememiz gerekiyor. Adeta bizim 6 ay sonra olimpiyatımız varmış gibi çalışıyoruz. Bu stada gelen futbolcu ‘İyi ki Bursaspor’a gelmişim, burada oynamanın hakkını vermem gerekiyor’ demeli” açıklamasında bulundu. Şehrin kalitesinin arttığını bunun takıma da yansıması gerektiğini belirten Recep Altepe; “Artık burada dünya kulüplerini görmemiz gerekiyor. Biz kendi aramızda oynayalım diye bu stadı yapmadık. Müzemiz genişlemeli ki insanlar maç olmadığı dönemde de stadı gezmeye gelmeli” açıklamasını yaptı.

SÜREKLİLİK ÖNEMLİ

“12 yıldır Bursa merkezine hizmet edebilmek büyük bir şans. İlk önce Osmangazi ardından da Büyükşehir Belediyesi. İki binden fazla üretim olmuş. Süreklilik olmasaydı bu stadı göremezdik. Bursa’nın handikabı her 5 yılda bir belediye başkanı değişmesiydi.”

SABREDİLEMEDİ

“Stat daha başlamadan geliri kime verilecek diye soruluyor. Kimse nasıl kaynak bulunuyor diye sormuyor. Geçmişte bunlar konuşuldu. Biz Çemişgezekspor’a bu stadı vermeyeceğiz. Tabii ki Bursaspor’a verilecekti. Ancak sabredilmedi.”

İYİ Kİ ANLAŞMAMIŞIZ

“Resmi açılış için yapılacak organizasyon için önümüzdeki 2 ayda yol haritası çizeceğiz. Bu stada yakışır bir açılış yapmayı planlıyoruz. İyi ki Real Madrid ile imza atmamışız. 8 Ağustos’ta Süper Kupa oynayacağız. O maçın nerede oynanacağız henüz belli değil”.

TAKIM İÇİN OYNANMALI

Başarı için önce takım olunması gerektiğini belirten Recep Altepe, Bursaspor’dan ayrılanın kaybettiğini dile getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gelecek sezon için umutlu konuşurken, formadan heyecan duyan sporcuların takımda toplanması gerektiğini belirtti. Altepe; “Havalandıkları kadar değerleri varsa hemen parasını getirip gitsinler. Bu şehir insanları parlatıyor. Bursaspor’da isim oldular. Değerleri artarken ayarı kaçırmasınlar. Bu konuda Bursaspor’u gerçekten seven bir takım oluşması gerekiyor. Biz 2010’da en iyi takım değildik. Bütünleşme oldu, biraz amatör ruhla da şampiyon olduk. Artık daha iyi, Avrupa’ya yönelik bir takım kurmamız gerekiyor. Ertuğrul Sağlam’ın tekrar gelmesi bir şans. Şenol Güneş gittiği zaman bir şey kaybetmiş gibiydik. Biz niye kaybedelim, Şenol hoca gittiği için kaybetti. Gidenler olduğu zaman daha iyisi gelmek zorunda. Belirli bir seviyemiz var artık. Şampiyon olmuş bir şehiriz. Bu takım ilk üçte olmalı. Şampiyonlar Ligi’nde olmalı. Şöhretli, çok paralarla değil, bu takım için oynayan futbolcularla başarıya ulaşabiliriz” ifadesini kullandı.


Kaynak: Bursahakimiyet.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
TİMSAH'TAN BELFODİL ATAĞI!
Yayınlanma 25 Haziran 2015, Perşembe 08:23:05
BursaspordaBugün