ŞAMPİYONLUK NEDEN OLMASIN!


Yayınlanma 30 Ekim 2018, Salı 04:30:06
Güncelleme 30 Ekim 2018, Salı 04:30:06
BursaspordaBugün

Samet Aybaba, yeşil beyazlı kulüpte işlerin yoluna girdiğini söyledi.

'Bursa'ya geldiğimizde futbol barışı yoktu, önce onu sağlamaya çalıştık' diyen tecrübeli teknik adam 'Hedefimiz beşincilik ile sekizincilik arasında sürekli yer alan bir takım oluşturmak ve sonrasında şampiyonluk neden olmasın' dedi. 

Teknik Direktör Samet Aybaba, Bursaspor ve A Milli Takım ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. Başarılı teknik adam, Milli Takımın iskeletinin daha çok Türk liginde oynayan oyunculardan kurulu olması gerektiğini belirtti. Aybaba, 'Milli takımdaki futbolcular Almanya'da Alman değil, Türkiye'de Türk değil gibi algılanıyor. Kimlik anlamında sıkıntı var. Milli Takımı, kulüp takımı havasına sokmamaz lazım. Takımı havaya sokacak bir Türk hocanın takımın başında olması gerekir' dedi.

ALT YAPI DESTEKLENMELİ

Tecrübeli teknik adam, Milli Takımda Lucescu'nun yardımcısı Tayfur Havutçu'nun göreve getirilmesinin ardından telefonla aradığını belirtti. Aybaba, 'Tayfur Hoca'ya 'üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırım. Milli takıma her zaman destek vereceğim' dedim. Çünkü Milli takım bizim için her şeyin üstündedir' diye konuştu. Samet Aybaba, ligdeki yabancı sayısının sınırsız olması gerektiğini, ancak bu futbolculara kriter konulmasının şart olduğunu, altyapıyı destekleyici kararlar alınmasının gerekli olduğunu vurguladı. 

BURASI FUTBOL ŞEHRİ

Tecrübeli çalıştırıcı, Bursaspor'un 2010 yılında şampiyon olmasından önceki dönemde kadroyu ve yapıyı kendisinin oluşturduğuna dikkat çekti.Tecrübeli çalıştırıcı, 'Bu sezon Bursa'ya geldiğimizde futbol barışı yoktu, önce onu sağlamaya çalıştık. Futbol şehrine diyalog yoluyla katkı yapmaya çalıştık. Hedefimiz beşincilik ile sekizincilik arasında sürekli yer alan bir takım oluşturmak ve sonrasında şampiyonluk neden olmasın. Bir futbol şehrinde bunu yapabiliriz' şeklinde konuştu. 


Kaynak: olay.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
DEMİR ADAM LATOVLEVİCİ
Yayınlanma 30 Ekim 2018, Salı 04:30:06
BursaspordaBugün