POTANIN TİMSAHLARI PLAY OFF'TA İZMİR BÜYÜKŞEHİR İLE EŞLEŞTİ


Yayınlanma 22 Mart 2015, Pazar 17:46:29
Güncelleme 22 Mart 2015, Pazar 17:46:29
BursaspordaBugün

Türkiye Basketbol 3.Lig’i B Grubu 22.haftasında 36 puanla 3.sırada giren Bursaspor, 35 puanla 4.sırada bulunan Maliye Milli Piyango takımını Atatürk Spor Salonu'nda konuk etti.

Bursa Atatürk Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye her zaman olduğu gibi taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Karşılaşmayı Amatör Şubelerden Sorumlu Yönetici Sezer Sezgin ile TFF Temsilcisi ve Dış İlişkilerden Sorumlu Asbaşkan Ali Büyükkurt da takip etti.

Şemsettin Baş maça,  İlker Tunalı, Mehmet Ali Yatağan, Doğancan Tokmak, Ömer Ünver, Oğuzhan Şan, 5’i başlarken konuk takım Akif Bıçakcı, Murat Erensoy, Can Coşkun, Kemal Canbolat, Faik Can Nurkan 5’i ile sahadaki yerini aldı. 

Karşılaşmanın ilk basketini konuk ekipten Murat Erensoy attı. Bursaspor’un ilk sayıları ise İlker Tunalı’dan geldi.

Karşılaşmanın ilk 5 dakikalık dilimi konuk ekibin 5-4 üstünlüğü ile geçildi. Bu dilimde konuk ekipten Can Coşkun 4 sayı ile etkili bir performans sergiledi..

Periyodun ikinci bölümünde Bursaspor Ömer Ünver’in üç sayılık basketleri ile oyunda öne geçti.. İlk periyodu Bursaspor 22-16 önde tamamladı. Bu periyotta Ömer Ünver attığı 6 sayı ile sayı yükünü çeken isim oldu. Konuk takımda ise Can Coşkun, 6 sayı attı.

MÜTHİŞ SAVUNMA

İkinci periyoda fırtına gibi başlayan Potanın Timsahları Aykut Karçığı ve Melih Kapucu’nun basketleri ile farkı açtı ve ilk 5 dakikalık bölümde yaptığı sert savunma ile rakibine sayı atma şansı tanımadı ve periyodun bitimine 5 dakika kala 35-16’lık skora ulaştı. Periyodun son bölümünde de savunmadaki üstünlüğü devam etti ve ilk yarıyı 47-21 önde tamamladı.

İlk yarıda basketbolcuların attığı sayılar ise şöyle;

İlker Tunalı 2, Mehmet Ali Yatağan 2, Doğancan Tokmak 4, Ömer Ünver 6, Ercan Karalar 8, Melih Kapucu 8, Müfitcan Alp 7, Gökhan Keser 1, Aykut Karçığı 9  

Karşılaşmanın ikinci yarısına da çok iyi başlangıç yapan Bursaspor ilk 5 dakikalık periyotta Mehmet Ali Yatağan, Ömer Ünver, İlker Tunalı Doğancan Tokmak, Ömer Ünver’in attığı sayılar ile farkı açtı ve ilk 5 dakikalık bölümü 62-26 önde tamamladı.

Periyodun son bölümünde de sert savunmasını arttıran Potanın Timsahları Ömer Ünver’in müthiş üçlük performansı ile farkı iyice açtı. Ömer Ünver bu periyotta 5 üçlük basket buldu. Periyodun sonunda fark 36 sayı oldu ve son çeyreğe Timsahlar 71-35 önde girdi.

Şemsettin Baş son periyotta fazla forma şansı bulamayan oyunculara şans verdi. Bu periyotta Aykut Karçığı’nın üç sayılık basketleri vardı. Maçın sonunda Bursaspor sahadan galip ayrılarak normal sezonu 38 puanla 3.sırada tamamladı.

Bu sonuçla Bursaspor, Play-Off’ta İzmir Büyükşehir Belediyespor ile eşleşti.





BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
İKİ CEZALI
Yayınlanma 22 Mart 2015, Pazar 17:46:29
BursaspordaBugün