POTA'DA 1'DE 1


Yayınlanma 02 Ekim 2016, Pazar 22:12:43
Güncelleme 02 Ekim 2016, Pazar 22:12:43
BursaspordaBugün

Türkiye Basketbol 1.liginin ilk haftasında Bursaspor Durmazlar, Bursa Atatürk Spor Salonu’nda Bandırma Kırmızı takımını konuk etti.

Yaklaşık 2 bin taraftarın desteği ile sahaya çıkan Potanın Timsahları maça Erdem İlter’in basketiyle başladı. Pota altından ilk dakikalarda Bursaspor Durmazlar Dejan Borovnjak ile sayılar üretirken konuk ekip özelikle hücum ribauntlarında etkili oldu. Pota altından Jekiri ve Erkan Yılmaz ve Talat Alp Altunbey ile sayılar buldu ve ilk periyodu Bandırma Kırmızı 24-20 üstünlükle tamamladı.

Bandırma Kırmızı takımı karşılaşmanın ikinci çeyreğine de 6-0’lık periyotla girdi ve Şemsettin Baş bitime 8:55 kala mola aldı. Molanın ardından Şahin Ekmen ile üst üste iki üçlük bulmasına rağmen Bandırma Kırmızı pota altından Rıdvan Öncel ile sayılar buldu. Çeyreğin bitimine 3.00 dakika kala Bandırma ekibinin 42-32’lik üstünlüğü vardı.

Bursaspor Durmazlar savunmada baskılı oynayınca  üst üste 8 sayı buldu ve çeyreğin bitimine 1.10 kala farkı 2’ye indirdi.  Bu dakikadan sonra Bandırma Kırmızı  Talat, Jekiri ile sayılar buldu ve soyunma odasına Bandırma Kırmızı 50-41 önde girdi.

Karşılaşmanın ilk yarısında Bursaspor Durmazlar Dejan Borovnjak ve Şahin Ekmen 10’ar sayı üretti. Bandırma Kırmızı takımında ise Talat Altunbey , Hasan Emir Gökalp 12’şer sayı attı.

Mücadelenin ikinci yarısına da Bandırma Kırmızı etkili başladı ve Jekiri, Talat ve Rıdvan ile bulduğu sayılar ile farkı 15 sayıya çıkardı. 56-41… Bu dakikadan sonra Bursaspor savunmada etkili oldu. Vragoviç’in 3 sayılık basketlerine pota altından Borovnjak’ın sayıları gelince son periyoda girilirken Bursaspor farkı 5’e indirdi. 56-61..

Bu dakikadan sonra seyircinin de baskısıyla rakibi hataya zorlayan Timsahlar Erdem İlter’in sayıları ile maça dengeyi getirdi.  Maçın son bölümü büyük çekişmeye sahne oldu ve Bursaspor Durmazlar sahadan 74-73’lük skorla galibiyetle ayrıldı.

Müsabakanın en skorer ismi 22 sayı atan dev pivot Dejan Borovnjak oldu. Borovnjak’ı 19 sayı ile Vragoviç takip etti.





BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
TEPKİ BÜYÜYOR!
Yayınlanma 02 Ekim 2016, Pazar 22:12:43
BursaspordaBugün