PLAY-OFF ÇEYREK FİNALDE 1'DE 1


Yayınlanma 28 Nisan 2017, Cuma 00:28:55
Güncelleme 28 Nisan 2017, Cuma 00:28:55
BursaspordaBugün

Türkiye Basketbol Ligi Play-Off Çeyrek Final 1.maçında Bursaspor Durmazlar seyircisiz oynanan müsabakada Afyon Belediyespor ile karşı karşıya geldi.

Salon dışına kurulan ekrandan maçı izleyen taraftarlar yaptığı tezahüratlar ile Timsahlara destek oldular.

Karşılaşmayı Başkan Ali Ay, Yöneticiler Sezer Sezgin, Cem Öztürk, Osman Dinsever ve Yusuf Arslan da protokol tribününden takip etti.

Karşılaşmaya iyi başlayan ekip Afyon Belediyespor oldu. Üç sayılık çizgisinin gerisinden Hadi, Serkan ve Ali ile üst üste 3’lükler bulan Afyon Belediyespor bir anda 9 sayı farkla 11-2 öne geçti. Bu dakikadan sonra mola alan tecrübeli antrenör Şemsettin Baş değişikliklere gitti ve bu dakikadan sonra tam saha savunma yapan Potanın Timsahları Afyon Belediyespor’a sayı atma şansı tanımadı. Potanın Timsahları Karlo ve Dejan ile üst üste sayılar buldu ve ilk çeyreği 20-14 önde tamamlamasını bildi.

Potanın Timsahları, ikinci periyoda da sert savunma yaparak başladı. Burak Erol ve Erdem İlter ile rakibinin toplarını çalan Bursaspor Durmazlar hızlı ataklar ile skora gitti. İkinci periyotta Cem Coşkun, Dejan Borovnjak ve Erdem İlter ile sayılar bulan Potanın Timsahları soyunma odasına 14 sayı farkla 43-29 önde girdi.

Mücadelenin ikinci yarısına Potanın Timsahları iyi başlamadı. Üst Üste hücumlardan boş dönen Potanın Timsahları Hadi ve İbrahim’in üç sayılık basketlerine engel olamadı ve fark eridi. Çeyreğin bitimine 4.35 kala fark 4 sayıya indi. 45-41.

Bu dakikadan sonra Potanın Timsahları Şahin, Dejan ve Erdem basketleriyle son periyoda 55-49 önde girdi.

DEJAN BOROVNJAK’A HAKSIZ DİSKALİFİYE!

Son periyotta başa baş bir oyun ortaya konuldu. Maçın son 1.53 dakikasında Serkan Menteşe’nin attığı faulün ardından Hadi Özdemir ile ribaunda yükselen Dejan Borovnjak arasında kısa süreli bir elektriklenme oldu. Hadi Özdemir’in boynuna sarılarak Dejan Borovnjak’ın ribaundu almasını engellemesine Dejan, Hadi’yi iterek yanıt verdi. Maçın hakemleri bu pozisyonda Dejan’ın Hadi’ye yumruk attığı düşüncesiyle maçın adamı olan dev pivotu diskalifiye etti.

Bu dakikadan sonra oyunda istediğini sergileyen Potanın Timsahları 76-61’lik skorla serinin ilk maçını kazandı.

Dejan Borovnjak diskalifiye edilmesi nedeniyle bir sonraki maçta forma giyemeyecek.

2.MAÇ CUMARTESİ GÜNÜ

Play-Off Çeyrek Final serisinin 2.maçı 29 Nisan 2017 Cumartesi günü saat:18:00’da Bursa Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak.

 





BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
BURSASPOR’DA GALATASARAY MESAİSİ SÜRÜYOR
Yayınlanma 28 Nisan 2017, Cuma 00:28:55
BursaspordaBugün