MUTLU SONA AZ KALDI!


Yayınlanma 01 Ekim 2015, Perşembe 08:22:35
Güncelleme 01 Ekim 2015, Perşembe 08:22:35
BursaspordaBugün

Başta Bursalılar olmak üzere tüm futbolseverlerin merakla beklediği 45 bin kişilik stadyumun her noktasında yoğun çalışma yürütülüyor.

17 Ekim'deki Antalyaspor maçına yetiştirilmek istenen mabede TFF'den izin çıkar mı bugünden kestirmek zor.

Bursaspor'un maçlarına ev sahipliği yapmak için gün sayan Timsah Arena'da bu günlerde hummalı bir çalışma yürütülüyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilen ve 1 Haziran 2011'de temeli atılan 45 bin kişilik stadyumda artık sona gelinmiş durumda. Çevre düzenlemesi ile Timsah kafasıyla ilgili montajlar bölgeden geçenler tarafından pür dikkat izlense de devasa yapının içinde acaba neler oluyordu? Daha önce bir çok kez gidip gezdiğimiz stadyumu OLAY Spor ekibi olarak dün yine ziyaret ettik.

ZEMİN ÇABUK TOPARLAR

Stadyuma gittiğimizde ilk önce çatıdan akan sular nedeniyle zarar gören zemini inceledik ve sorunun gerçek nedenini öğrenmeye çalıştık. Gerçekten abartıldığı kadar büyük hasar var mıydı zeminde? Edindiğimiz izlenim ve aldığımız bilgiler güney kale arkasında iki bölümü zarar gören zeminin 2-3 günlük süre içerisinde eski haline döneceği yönündeydi. Peki şiddetli yağmur nedeniyle çatıda biriken sular neden zemine inmişti?

ÇATIDA SORUN YAŞANMAZ!

Öncelikle şunu belirtelim; stadyumla ilgili mühendislik hatası bulunmuyor. 5 ayrı müteahhidin çalıştığı Timsah Arena'nın çatı kaplama membran sistemini yapan yabancı firma henüz çalışmalarını tamamlamamış. Biriken suyu kale arkalarındaki depolara indirecek sifonik sistemin çalıştığı ancak çatı uçlarında suyun toplanacağı şekilde son ayarların yapılmamasından dolayı böyle bir sorunun yaşandığını belirtelim. Büyükşehir Belediyesi tarafından uyarılan firma yetkilileri son ayarları yapmak için çatıda hummalı bir şekilde çalışıyor. Yani ortada uzun süreli bir problem gözükmüyor...

ISITMA SİSTEMİ KARI ERİTECEK

Yeri gelmişken şunu da belirtelim: “Bu kadar yağmur yağınca saha ne hale geldi? Peki kışın kar yağınca o kadar karı çatı nasıl taşıyacak? Soruları da gündeme getiriliyor. Onun da cevabını verelim, çatıda oluşturulan ısıtma sisteminin yağan karı hemen eriterek suya çevireceğini, zemin altında da ısıtma sistemi bulunduğunu belirtelim.

91 TURNİKE KULLANIMA HAZIR

Oyun alanı ve tribünlerin tamamlandığını bu coğrafyada artık bilmeyen yok. Büyükşehir Belediyesi'nin saha içi ve stadyum dışı canlı yayınlarını takip edenler de bunu gözlemleyebiliyor. 102 turnikesinden 91'inin bugün itibariyle kullanıma hazır olduğu stadyumda biri yaya, diğeri araçların geçişinde kullanılacak iki köprü ile otopark alanı hazır. Misafir tribün kırılmaz camla kaplanmış üzerine de file gerilmiş. Ayrıca taraftarlara top gelmemesi için her iki kale arkasına da file gerildiğini belirtelim.

GÖZ KAMAŞTIRICI TESİS

Timsah Arena'nın giriş katındaki son derece modern 4 soyunma odasının büyük ölçüde tamamlandığını, devasa protokol ve basın toplantı odaları ile ana girişle ilgili son rötuşların atıldığını belirtelim. Localarda da yoğun çalışma yürütülüyor. Doğu ve batı tribünlerdeki yürüyen merdivenler hazır, asansörlerin montajı sürüyor. Büyükşehir Belediyesi'nin 17 Ekim'deki Antalyaspor maçında açılışını yapmak istediği Timsah Arena için Futbol Federasyonu onay verecek mi şimdiden bunu cevaplamak zor ama yürütülen hummalı çalışmalar önümüzdeki bir kaç ay içerisinde tamamlanacak gibi gözüküyor.


Kaynak: Olay.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
BURSASPOR´DA FATY ŞOKU
Yayınlanma 01 Ekim 2015, Perşembe 08:22:35
BursaspordaBugün