İBRAHİM ÜZÜLMEZ: "MAÇLAR KARANTİNA ALTINDA OYNANSIN"


Yayınlanma 27 Nisan 2020, Pazartesi 18:30:05
Güncelleme 27 Nisan 2020, Pazartesi 18:30:05
BursaspordaBugün

Liglerin kalan bölümünün sağlık açısından oynatılmamasından yana olduğunu ifade eden Bursaspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, “Devam edeceksek de maçlar deplasmanlı olmamalı. Tek bir yer seçilip orada yapılmalı” dedi.

Son antrenmanını 18 Mart’ta yapan Bursaspor’da da gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun alacağı karara çevrildi. Liglerin kalan bölümünün 12 Haziran’dan itibaren oynatılması planlanırken, Bursaspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez de kalan bölümle ilgili OLAY Spor’a açıklamalarda bulundu. Liglerin kalan bölümünün sağlık açısından oynatılmaması düşüncesinde olduğunu belirten Üzülmez, “Oynatılacaksa bile maçlar tek bölgede olsun” dedi.

ÖNLEM ALINMALI
Ligin kalan bölümünün deplasmanlı devam etmesinin büyük risk olduğunun altını çizen İbrahim Üzülmez, “Liglerin oynanması kararı çıkarsa deplasmanlı oynanmasından yana değiliz Sonuçta her ekip sporcu, teknik kadro, sağlık ekibi ve yöneticiyle maçlara gidiyor. 100 kişiye başka bir şehre taşıyorsunuz. Bu doğru olmaz. Liglerin oynanma kararı çıkarsa tek bölge seçilmeli. Tabii bununla birlikte güvenlik önlemleri alınmalı. Herkesin sağlığı düşünülmeli. Deplasmanlı oynanması kararı çıkarsa çok büyük risk olur. Benim kendi fikrim liglerin böyle bir tehlike varken oynatılmaması yönünde” diye konuştu.

MANTIKLI OLMAZ
Maçların deplasmanlı devam etmesinin bugüne kadar alınan bütün tedbirleri heba edeceğini ifade eden Üzülmez, “Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu, sağlık çalışanları bugüne kadar büyük emek vermişken, gidip maçları ‘deplasmanlı oynatıyorum’ demek mantıklı değil. Büyük risk olur. Deplasmanlı oynanırsa 1-2 oyuncuda yada oradaki ekipteki bir kişide virüs çıkarsa bütün takımı karantinaya almak gerekir. İlla ki oynanacaksa federasyon karantina bölgesi seçmeli” ifadelerini kullandı.

 

Sıcaklığı düşünmek lüks
Liglerin Antalya’da devam etmesi önerisi karşısında bu dönemde sıcaklığın sorun olup olmayacağıyla ilgili olarak ise “Bütün dünya virüsle boğuşurken, sıcaklık düşünülmez. Böyle bir durumda sıcaklığı düşünmek lüks olur. Hava sıcaktı, soğuktu dersek lig bitmez” şeklinde konuştu.

Evde kalın sağlıklı kalın
Günlerini herkesin yapması gerektiği gibi evinde geçirdiğini belirten tecrübeli teknik adam, “Ailemle vakit geçiriyorum. Kitap okuyorum, televizyon seyrediyorum, spor yapıyorum. Herkesi bu zorlu süreçte evde kalmaya davet ediyorum. Umarım en kısa sürede bu zorluğu da alacağız” diye konuştu.

Antrenmana başlamak şov
Şu anda takımların antrenmanlara başlamasını doğru bulmadığını da belirten tecrübeli teknik adam, “Sonuçta federasyon başlama kararı alırsa bir tarih belirlenecek. Onun sonrasında herkes bir program belirleyebilir. Takımların idmanlara başlamasını biraz şov olarak görüyorum. Biz federasyonun alacağı kararı bekliyoruz. Onun sonrasında programımızı belirleyeceğiz. Lig başlamadan önce 4 haftalık bir süre gerekecek. Bu süre de zaten verilir. O yüzden çalışmaya başlayan takımların yaptıklarını doğru görmüyorum” dedi.

Fiziksel olarak düştüler
Şu anda bireysel antrenman yapsalar da fiziksel açıdan düşüşe geçtiklerini söyleyen İbrahim Üzülmez, “Futbolcular fiziksel açıdan sezon bitimiyle çalışmaları başlaması öncesindeki fiziksel durumlarındalar. Belki bireysel olarak çalışıyorlar ama bu yeterli olmaz tabii. Ancak bizim kadro kalitemiz belli. Onları sadece mental anlamda hazırlamamız gerekecek. Futbolcuları mental ve fiziksel açıdan hazırlamak kolay değil. Ancak bunu da kolay aşmak için yeterli kadro kalitemiz var. En iyi şekilde hazırlanacağımıza inanıyorum. Bizim inancımız tam” ifadelerini kullandı.

Seyircisiz oynamak handikap olacak ama
Maçların bu süreçte seyircisiz oynanma ihtimalini de değerlendiren Üzülmez, “Bizim için maçların seyircisiz oynanması tabii ki dezavantaj olacak. Taraftar coşkusunu birçok maçta hissediyoruz. Elbette handikap olacak. Ancak ne olursa olsun hedef belli. Ben bu hedefe ulaşacağımıza inanıyorum. Keşke taraftarımızla birlikte coşku yaşasak. Biz taraftarımızı özledik, futbolu özledik. Alışıla gelmiş bir durum değil yaşadığımız. Ligler başlarsa hedefimiz tabii ki şampiyonluk” dedi.

Gitmek isteyen oldu
Liglerin ertelenmesinin ardından ülkesine ailesinin yanına gitmek isteyen futbolcuların olduğunu söyleyen İbrahim Hoca, “Bütün takımlarda oldu bu durum. Ancak, gittikten sonra ülkeye dönüşte herkesin 14 gün karantina sürece yaşaması gerekiyor. Futbolcularımız da ailesine bağlı. Onlarla birlikte olmak istediler bu süreçte ancak, hiçbir futbolcumuza izin vermedik. Hem sağlık açısından hem de zaten hava trafiği izin vermiyordu” diye konuştu.

 

Kaynak: olay.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
"BİLET BULURSAK GİDERİZ"
Yayınlanma 27 Nisan 2020, Pazartesi 18:30:05
BursaspordaBugün