GİRESUN’DA KRİTİK MAÇ… BURSASPOR İÇİN TEK YOL KAZANMAK…


Yayınlanma 30 Haziran 2020, Salı 04:30:07
Güncelleme 30 Haziran 2020, Salı 04:30:07
BursaspordaBugün

Adanaspor galibiyetiyle keyfi yerine gelen Bursaspor, bugün play-off yarışının içinde olmak isteyen Giresunspor’a konuk olacak. Giresun Atatürk Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak mücadeleyi Suat Arslanboğa yönetecek. Yeni teknik patronu İrfan Buz’la ilk sınavından başarıyla çıkan Timsah, seri yakalayıp hedefe ulaşmak istiyor…

TFF 1. Lig’de koronavirüs salgını nedeniyle verilen ara sonrası sezonun kalan bölümünün startını yenilgiyle veren, ancak yeni teknik direktörü İrfan Buz yönetimindeki ilk sınavından galibiyetle ayrılarak moral bulan Bursaspor, bugün Giresunspor’a konuk olacak.

Ligde ilk 2 umudunu kalan haftalara taşımak isteyen, play-off şansını ise iyice artırmayı hedefleyen yeşil beyazlılar, rakibiyle Giresun Atatürk Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Saat 20.00’de başlayacak mücadeleyi Eskişehir bölgesi hakemi Suat Arslanboğa yönetecek. Arslanboğa’nın yardımcılıklarını ise Soner Maraş ve Hakan Karabalcık yapacak.

2 CEZALI VAR
Bursaspor, bugün deplasmanda karşılaşacağı rakibini yenerek rakiplerinin alacağı sonuçlara bekleyecek. Bugün alacağı sonuçla ilk 2 için kaderini büyük ölçüde belirleyecek olan yeşil beyazlıların kayba ise tahammülü yok.

 

Ligde 30. hafta sonunda 44 puanla 8. sırada bulunan Giresunspor ise ilk 6 şansını sürdürmek istiyor. İki yeşil beyazlı ekibin mücadelesinde Timsah, alacağı galibiyetle hem zirve iddiasını korumak hem de rakibinin direncini kırmak istiyor. Bugünkü zorlu mücadelede Bursaspor’da Anıl Karaer ve Kerem Can Akyüz, Giresunspor’da ise Michel Landel kart cezaları nedeniyle forma giyemeyecek.

Değişiklik yaradı

Bursaspor, Teknik Direktör İrfan Buz ile çıktığı ilk maçında Adanaspor’u 1-0 yenerek Süper Lig’e yükselme iddiasını sürdürdü. Süper Lig tarihinde 2010’da yaşadığı şampiyonlukla önemli bir yere sahip olan yeşil beyazlılar, İbrahim Üzülmez yönetimindeki son 7 karşılaşmasında sadece 1 galibiyet alınca teknik direktör değişikliğine gitti. İrfan Buz’un göreve getirilmesiyle Bursa Büyükşehir Belediye Stadı’nda Adanaspor’u ağırlayan Timsah, Tayfur Bingöl’ün golüyle 1-0 galip gelmeyi başardı ve iki hafta sonra 3 puana ulaştı. Süper Lig hedefi doğrultusunda her maça final niteliğiyle bakan Bursaspor, 49 puana yükselerek 4. sıradaki yerini korudu.

Rövanş günü

Bursaspor rakibiyle ligin ilk yarısında evinde oynadığı maçı 3-2 kaybetmişti. Büyükşehir Belediye Stadı’nda oynanan karşılaşmada rakibi karşısında 3-0 geriye düşen yeşil beyazlılar, Ali Akman ve Seleznov’un golleriyle ümitlenmiş ancak, yenilgiye engel olamamıştı. Karadeniz ekibiyle ligin 14. haftasında karşılaşan Timsah, bu maçta aldığı sonuçla bu sezon sahasındaki ilk yenilgisiyle de tanışmıştı. Bursaspor’un 14. haftadaki Giresunspor maçına kadar, evinde 5 galibiyet ve 1 beraberliği bulunuyordu.

Heyecan artıyor

TFF 1. Lig’de ilk iki sıradaki takımın direkt Süper Lig’e çıkacağı yükselme hattında çekişme sürüyor. Hatayspor’un 57 puanla liderliğini sürdürdüğü 30. haftayı, Büyükşehir Belediye Erzurumspor 53 puanla ikinci, Adana Demirspor 51 puanla üçüncü, daha önce 3 puan silme cezası verilen Bursaspor da 49 puanla dördüncü kapatırken, ligde 31. hafta heyecanı bugünden itibaren başlıyor.

Kritik hafta

TFF 1. Lig’in bugün başlayacak 31. haftasında ilk 4 sıradaki takımlar kritik maçlara çıkacak. Lig lideri Hatayspor, düşme hattının hemen üst basamağında 27 puanla bulunan Boluspor’a konuk olacak. İkinci sıradaki Büyükşehir Belediye Erzurumspor ise en yakın takipçisi Adana Demirspor’u sahasında ağırlayacak. Bursaspor da bugün deplasmanda play-off iddiasını kaybetmeyen istemeyen Giresunspor’a konuk olacak. Kalan haftalarda Altınordu ve Ekol Göz Menemenspor ile Bursa’da karşılaşacak yeşil beyazlılar, Hatayspor deplasmanıyla sezonu noktalayacak.

Hiç olmazsa ikincilik gelsin
Şampiyonluk yarışında lider Hatayspor’un 8 puan gerisine düşen Bursaspor, birincilik şansını zora soksa da ikincilik için iddiasını koruyor. Play-off’a kalmadan Süper Lig’e yükselmek isteyen yeşil beyazlıların, ikinci basamaktaki BB Erzurumspor ile arasında 4 puan fark bulunuyor. Son 4 haftaya Timsel 49 puan ile girerken, renktaşı Giresunspor ise 5 puan gerisinde, 44 puana sahip. Puan cetvelinde 8. sırada bulunan Giresun temsilcisi ilk 6’ya girerek play-off oynamak istiyor.

Giresunspor formda ama…

Giresunspor ikinci yarının başında istikrarsız sonuçlar alsa da son haftalarda çıkışa geçti. Geçtiğimiz hafta oynadığı Adana Demirspor maçı öncesindeki son 6 maçında yenilmeyen Karadeniz ekibi, bu mücadelelerden 5 galibiyet ve bir beraberlik çıkardı. Giresun’un serisi, Adana Demirspor deplasmanındaki 4-2’lik mağlubiyetle son buldu. Play-off hattındaki Altay ile arasında sadece 3 puan fark bulunan Çotanaklar, sahasında oynadığı son 4 maçını da kazanmasını bildi.

Bursaspor üstün

İki ekip bugüne kadar Süper Lig, TFF 1. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası maçları olmak üzere toplamda 16 kez karşı karşıya geldi. Bu mücadelelerin 7’sini Bursaspor kazanırken, Giresunspor 5 galibiyet elde etti, kalan 4 randevuda ise taraflar birer puanla sahadan ayrıldı. Giresun’da oynanan 8 maçta ise her iki ekibin ikişer galibiyeti bulunuyor, kalan 4 maç ise berabere sona erdi. Ligin ilk yarısında Bursa’da oynanan mücadeleyi ise Giresunspor, 3-2 kazandı.

Timsah’ın 15 maçını yönetti
Giresun Atatürk Stadı’ndaki mücadelenin hakem Suat Arslanboğa, her iki ekibin de birçok maçında düdük çaldı. Bursaspor, Arslanboğa’nın yönetiminde çıktığı 15 maçta 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Deplasmanda ise 6 maçından sadece birini kazanabildi (3 beraberlik, 2 mağlubiyet). Arslanboğa, Bursasporlu oyunculara 3, rakiplerine ise 5 kırmızı kart gösterdi. Giresunspor ise Suat Arslanboğa yönetimindeki 13 maçında 3’er galibiyet ve beraberliğin yanı sıra 7 mağlubiyet aldı. Arslanboğa, Giresunsporlu ve rakip oyunculara birer kırmızı kart gösterdi.


Kaynak: olay.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
BURSASPOR'U YASA BOĞAN ÖLÜM!
Yayınlanma 30 Haziran 2020, Salı 04:30:07
BursaspordaBugün