ELLERİNE SAĞLIK HARUN


Yayınlanma 12 Şubat 2015, Perşembe 09:41:24
Güncelleme 12 Şubat 2015, Perşembe 09:41:24
BursaspordaBugün

Bursaspor Ziraat Türkiye Kupası’nda adını çeyrek finale yazdırdı. Başakşehir karşısında normal süresi 0-0 uzatma dakikaları 1-1’lik eşitlikle biten maçta Harun Tekin iki penaltıyı kurtararak mücadelenin kahramanı oldu ve takımını adeta sırtladı.

Ziraat Türkiye Kupası’nda son 16’ya kalan Bursaspor’la İstanbul Başakşehir, çeyrek final için kozlarını paylaştı. Atatürk Stadı’nda kar yağışı ve soğuk hava altında oynanan maçın ilk dakikaları orta alan mücadelesi şeklinde geçti. İki takım da birbirine pozisyon vermemek için yoğun çaba gösterdi. Maçın 31’inci dakikasında sakatlanan Bursasporlu Emre Taşdemir yerini Aziz Eraltay’a bıraktı. 37’de de Başakşehir’den Jose Marcio sakatlandı ve yerine Doka oyuna girdi. 40’ıncı dakikada Bursasporlu Josue’nin ortasında Fernandao topa ayak koyamayınca Yeşil Beyazlılar önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Bursaspor 41’inci dakikada gole çok yaklaştı. Sağ kanattan yapılan ortada topla buluşan Fernandao’nun ceza alanı içinden vuruşu üstten auta çıktı. Maçın ilkyarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

FERNANDAO PENALTI KAÇIRDI

Karşılaşmanın ikinci yarısından itibaren Bursaspor gole daha yakın oynadı. 55’inci dakikada Bursasporlu Fernandao Başakşehir ceza sahası içinde yerde kaldı. Hakem Cüneyt Çakır tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Fernandao’nun vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı ve Bursaspor önemli bir fırsatı kaçırdı. Başakşehir 73’üncü dakikada gole çok yaklaştı. Kullanılan serbest vuruşta ceza sahası içinde Tayfun Pektürk’ün kafa vuruşu az farkla dışarı çıktı. 79’uncu dakikada Belluschi’nin kafa vuruşunda kale sahasında içinde Bakambu topa dokunamayınca Bursaspor öne geçme şansını yitirdi. Maçın normal süresi golsüz eşitlikle tamamlanınca uzatmaya gidildi.

ŞAMİL’İN GOLÜ YETMEDİ

Bursaspor aradığı gole maçın uzatma bölümlerinde ulaştı. 92’nci dakikada Josue sol kanattan serbest vuruş kullandı. Ozan Tufan arka direkten topu içeriye çıkardı. Meşin yuvarlağa son dokunan Şamil Çinaz Bursaspor’u Başakşehir karşısında 1-0 öne geçirdi. Bu golden 5 dakika sonra bu kez konuk ekip skora denge getirdi. Edin Visca’nın ortasına Mehmet Batdal kafayla vurunca ve top ağlarla buluştu ve durum 1-1 oldu. Uzatma bölümlerinde başka gol olmayınca penaltı atışlarına geçildi. Bursaspor’dan Belluschi ve Civelli penaltıyı kaçıran isimlerdi. Holmen, Fernandao ve Josue topu ağlarla buluşturdu.

Başakşehir’de ise Edin Visca ve Epureanu’nun atışları golle sonuçlandı. Mehmet Battal topu direğe nişanladı. Bursaspor kalecisi Harun Tekin, Alpaslan Erdem ile Gencer Cansev’in şutlarını kurtarınca takmımını adeta ipten aldı ve böylelikle Bursaspor mücadeleyi 4-3 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı.


Kaynak: Bursahakimiyet.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
FERNANDAO: KALMAK İSTİYORUM
Yayınlanma 12 Şubat 2015, Perşembe 09:41:24
BursaspordaBugün