DÖRTLÜ FİNAL: BURSASPOR 90 –65 ANKARA ORMANSPOR


Yayınlanma 07 Mayıs 2016, Cumartesi 21:41:08
Güncelleme 07 Mayıs 2016, Cumartesi 21:41:08
BursaspordaBugün

Türkiye Basketbol 2.Ligi Dörtlü Finalleri’nin ilk ayağı Isparta Işıkkent Spor Salonu’nda devam ediyor.

Finallerin ikinci günü Samsun BŞB Anakent ile İstanbulspor Beylikdüzü takımları arasında oynanan mücadele ile başladı. İlk günün galiplerinin karşı karşıya geldiği mücadeleyi 60-49’luk skor ile İstanbulspor Beylikdüzü takımı kazanarak turnuvada ikinci galibiyetini almış oldu.

Günün ikinci karşılaşmasında ise ilk günü mağlubiyetle kapatan iki takım Bursaspor ile Ankara Ormanspor arasında oynandı.

Isparta Işıkkent Spor Salonu’nda Bursaspor’u yaklaşık 100 taraftar destekledi.

Başantrenör Şemsettin Baş sahaya Kerem Gülmez, Özgür Şahin, Onur Sonsırma, Salih Uğraşan ve Kadir Çipa beşiyle başladı. Ankara Ormanspor ise Berkay Demirci, Barkın Çınar, Hasan Karabulut, Yusuf Poturoğlu, Ahmet Kaplan beşiyle başladı.

Karşılaşmanın ilk sayıları Kerem Gülmez’in 3 sayılık basketiyle geldi. Karşılıklı atılan basketler ile oldukça çekişmeli geçen ilk periyodu Bursaspor’umuz 16-15 önde tamamladı. Bu periyotta Kerem Gülmez 6 sayı ile oynarken onu 4 sayı ile Onur Sonsırma takip etti.

Karşılaşmanın ikinci periyodunda da çekişme devam etti. Bursaspor Cihad Şahin ile sayuılar bulurken Ankara Ormanspor Hasan Karabulut ile sayılar buldu. Periyodun ilk 5 dakikalık bölümü Can Uzun’un 3 sayılık basketiyle Bursaspor’un üstünlüğü ile geçildi. 23-20

Periyodun ikinci bölümünde Melih Kapucu, Kerem Gülmez’in sayıları farkı Bursaspor farkı ve son 4 dakikaya 8 sayı farkla 29-21 önde girdi.

Geri kalan dakikalarda Melih Kapucu ve Cihad Şahin ile bulduğumuz sayılar ile farkı açtık ve soyunma odasına 17 sayı farkla 43-26 önde girdik.

İlk yarıda skor dağılımı: Kerem Gülmez 14, Cihad Şahin 9, Melih Kapucu 7, Özgür Şahin 5, Onur Sonsırma 4, Can Uzun 3, Salih Uğraşan 1

Karşılaşmanın ikinci yarısında çekişme devam etti. Bursaspor Cihad Şahin, Kerem Gülmez, Salih Uğraşan ve Melih Kapucu ile bulduğu basketler ile farkı korudu. Ankara Ormanspor ise Abdullah Cem Koçal ile farkın açılmasını engelledi ve Bursaspor son çeyreğe 64-48 önde girdi.

Son periyotta da etkili savunma ile çaldığı toplarla hızlı hücumlara çıkan Bursaspor Salih, Cihad ve Onur Sonsırma ile sayılar buldu ve son 4 dakikaya 75-57 önde girdi.

Bu sonuçla Bursaspor ikinci maçında galibiyetle tanıştı. Ankara Ormanspor ise ikinci maçından da mağlubiyetle ayrıldı.

Bursaspor yarın saat 16:00’da Samsun Anakent BŞB takımı ile karşı karşıya gelecek.





BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
YAZICI 'DEĞER VERMEYİ BİLMELİYİZ'
Yayınlanma 07 Mayıs 2016, Cumartesi 21:41:08
BursaspordaBugün