CONTEC’DE BURSASPORA VERECEK - PARA VAR MI?


Yayınlanma 25 Mayıs 2018, Cuma 15:44:57
Güncelleme 25 Mayıs 2018, Cuma 15:44:57
BursaspordaBugün

Bugünlerde, Bursaspor Genel Kurulu’na başkan adaylığını açıklayan Lemi Keskin, tek kaynaklarının Contec Global Investments AG firmasından gelecek 50 Milyon Euro sponsorluk kaynağı olduğunu kamuoyuna ve taraftarlara bildirmektedir. Biz de bir süredir bu kaynağın gerçek olup olmadığı konusunda titiz bir araştırma ve inceleme yapmaya karar verdik.

Bursasporda Bugün ÖZEL Haberi - Kaynak gösterilmeden KULLANILAMAZ!

Bunu ayrıca Bursalı ve Bursasporlu olmanın sorumluluğu içinde yaptık. Ulaştığımız somut verileri siz Bursasporlularla paylaşmak, şüphesiz en büyük sorumluluğumuzdur.

Şuradan başlayalım. Contec Global Investments AG firması, Lüksemburg’ta kayıtlı sıradan bir firmadır. Bu firmanın sermayesi 2018 yılı itibariyle 31.000 Euro. Artı, bu firmanın 2018 yılına kadar senelik ortalama mali bilançosundaki miktar, kayıtlara göre azami 120.000 Euro civarında. Bu firmanın sahibi olarak görünen firma Dubai’deki Hayat General Trading LLC firması. Bu firmanın kayıtlarına girdik. Kayıtlarda açıkça, 2016 yılında ticaret lisansının iptal edildiği anlaşılıyor.

Bu bilgileri, herhangi biri, yani henüz reşit olmamış bir çocuk dahi, internete girdiğinde görebiliyor. Yine, bu firmanın Dünya yüzünde herhangi bir kulübe ciddi bir sponsorluğu ile ilgili bir tek veriye rastlayamadık. Yine internette yaptığımız araştırmalarda, İngiliz Everton ile Fulham ve İspanyol Espanyol gibi takımların geçmişte stadyum sponsorluk ön sözleşmesi yapıp, önsözleşme yapan firmanın (Power8 firması) doğu ülkelerinde üçüncü kişilerden para toplayıp ortadan kaybolduğu bilgilerine eriştik; ve akıllara elbette ki bazı sorular geldi. 50 Milyon Euro, çok ciddi bir para. Ciddi referanslar, belgeler gerekiyor. Finans dünyasında bu tür projeler çok daha ciddi yaklaşımlar gerektirir.

Senelik Türk parasına göre 500 Bin lira kayıtlı döneri olan bir firmanın Bursaspor’a 300 Milyon lira para göndereceğine inanmamız konusunda; Lüksemburg şirketinin bir sayfalık mektubuna ve soyut-gerçekçiliği tartışılır söylemlere ne şekilde itibar edilebilir? Bütün bunları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Bu arada Bursaspor’a sponsorluk mektubu veren Contec Global Investments AG firması ile Londra’da kurulu olan ve mali bakımdan güçlü olan Contec Global Limited firmalarının isim benzerliği de dikkatimizi çekti. Ancak bu firmaların isim benzerliği dışında; ortakları, faaliyet alanları, temsilcileri çok farklı. Buraya dikkat.

Haberimizin ciddiliği konusunda şüphesi olan varsa, aşağıdaki linklerden bazı detaylara ulaşabilir, ciddiliği konusunda kendileri karar verebilirler.

 

Dökümanlar:

https://www.nakedcapitalism.com/2015/08/power-8-sponsor-of-everton-fc-fulham-fc-and-rcd-espanyol-is-a-250mn-pyramid-fraud.html

https://www.thedrum.com/news/2015/10/10/everton-fc-and-rcd-espanyol-sponsorship-deal-power8-jeopardy-following-asian-fraud

https://www.thestreet.com/story/11536541/1/10-disasters-in-stadium-naming-rights.html

 

Bursasporda Bugün ÖZEL Haberi - Kaynak gösterilmeden KULLANILAMAZ!





BU HABERİN YORUMLARI
Yine düğmeye basılmış, kongreye 1 kalmış, herşey bitti firmaya sallanmaya başlandı. Bırakın bu işleri, bu sefer istediğiniz olmayacak. İnsanlar özgür iradesi ile gidip oy atacak.
25.05.2018 / 17:21:10
Bursalı Mehmet Ali


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
İÇİ BOŞ BİR KULÜBE!
Yayınlanma 25 Mayıs 2018, Cuma 15:44:57
BursaspordaBugün