BUYURUN KONGREYE...


Yayınlanma 23 Haziran 2019, Pazar 08:30:06
Güncelleme 23 Haziran 2019, Pazar 08:30:06
BursaspordaBugün

Süper Lig'e veda eden ve tarihinin en kötü günlerini yaşayan Bursaspor'da bugün olağanüstü genel kurulun ikinci oturumu yapılacak. Saat 11.00'de başlayacak genel kurula Mesut Mestan tek başkan adayı olarak gidecek.

Yeşil Beyazlıların 28'inci başkanı bugün yapılacak oturumda belli olacak...

ÇOĞUNLUK ARANMAYACAK

15 Haziran'daki ilk oturumu çoğunluk sağlanamadığı için bugüne ertelenen Bursaspor'un olağanüstü genel kurulu saat 11'de başlayacak. Yeşil Beyazlı kulübün genel kurul üyeleri 54'üncü kongrede Bursaspor'un 28'inci başkanını seçecek. Çoğunluğun aranmadığı olağanüstü genel kurulda toplam 5 bin 135 üyenin 4 bin 499'u oy kullanabilecek. 636 üye-nin oy kullanma hakkı bulunmuyor.

AÇIK OYLAMA YAPILABİLİR

Genel kurula Mesut Mestan tek başkan adayı olarak gidecek. Seçim tek başkan üzerinde yapılacağından Genel Kurul Divan Başkanlığı'nın oylama ile seçim yapılmasını üyelerin onayına sunma hakkı bunuyor. Eğer bu kabul edilmezse üyeler Mestan ve ekibinin kırmızı oy pusulalarını sandığa atacak. Kongrede tüm dikkatler Al Ay yönetiminin idari ve mali açıdan ibra oylamasında olacak.

AY KATILMAYACAK

Bursaspor'da 19 Ocak 2016'da yapılan seçimle başkanlığa getirilen Ali Ay, görev süresini bugün tamamlayacak. Görev yaptığı dönemde kulübün finansal durumunu düzeltmesi için yaptığı girişimlerin tamamı sonuçsuz kalan, şampiyon apoletli takımın küme düşmesinin baş sorumlusu olarak kabul edilen Ali Ay bugünkü kongreye katılmayacak.

PEKİ TÜZÜK DEĞİŞECEK Mİ?

Bursaspor'un bugünkü olağanüstü kong-resinde herkesin merakla bekleyeceği husus tüzük değişikliğinin olup olmayacağı. Bazı kongre üyelerinin tüzüğün başkan adaylığını kapsayan maddelerinin değişmesi adına Genel Kurul Divan Başkanlığı'na önerge vermesi bekleniyor. Bu önergenin geçerlilik kazanması için kongreye katılan üyelerin 10'da birinin imzası gerekmekte. Genel Kurul Divan Başkanlığı önergeyi kabul ettiği takdirde bu kez kongreye katılan üyelerin 3'te 2'sinin onayıyla tüzük değişikliği söz konusu olabilecek. 


Kaynak: bursahakimiyet.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
FATİH TERİM'DEN YUSUF'A BASKI
Yayınlanma 23 Haziran 2019, Pazar 08:30:06
BursaspordaBugün