BURSASPOR'UN FUTBOL KÜLTÜRÜ OLMALI


Yayınlanma 21 Mayıs 2018, Pazartesi 04:30:04
Güncelleme 21 Mayıs 2018, Pazartesi 04:30:04
BursaspordaBugün

Olay Spor'a konuşan Mustafa Er, yeşil beyazlı takımdaki en büyük eksikliğe dikkat çekti.

Genç teknik adam 'Yerli, yabancı ve gençleri iyi harman yaparsak çok daha iyi Bursaspor olur. 14 yabancı bana göre çok fazla. 8-9 nokta atışı olmalı. Oynattığımız o yabancılar kadromuz içersindeki gençlere de katkı vermeli' diye konuştu.

Mustafa Er, Bursaspor'un son 2 sezondur gemiyi kurtaran kaptanı oldu. Zor zamanlarda göreve soyundu, kaçmadı ve adından söz ettirmeyi başardı. Olay Spor'a açıklamalarda bulunan genç antrenör ilk olarak sezonu değerlendirdi.

Mustafa Hoca 'Sezonu iyi başladık, iyi devam ettik, ardından sıkıntılı bir süreç yaşadık. Hedef daha büyüktü fakat olmadı. Son 6 maça baktığımız vakit, Trabzonspor karşılaşmasının ilk yarısındaki oyun beni üzdü.

Mağlup olabiliriz ama böyle değil. Mağlup olurken bile armamızın hakkını vermek lazım. Trabzonspor maçının ilk yarısı için özür diliyorum.' dedi. 

SES GETİRECEKLER

Gençlerbirliği randevusunda gençlere şans verdiğini ifade eden Mustafa Er 'Gençler bizim için çok önemli. Muhammed Emin müthiş bir potansiyel. Gelecekte Burak'la sağ bek açığı olmayacak.

O bölgeyi domine edecekler, ses getirecekler. Çağatay çok yetenekli. Alttan bir sürü gencimiz geliyor. Bu oyuncuları kazanmak lazım. Ertuğrul Ersoy A Milli Takıma seçildi. Bunu sonuna kadar haketti. Furkan'ı soruyorlar. Gelişimi çok iyi' diye konuştu. 

ÇITA YÜKSELMELİ

'Bursaspor'da artık bir futbol kültürü olması gerekiyor' diyen Mustafa Hoca şöyle konuştu: 'Yabancı, yerli ve gençleri iyi harman yaparsak çok daha iyi Bursaspor olur. Bizim artık bir yapımız olmalı.

Bunun da altyapı ağırlıklı olması gerekiyor. 14 yabancı bana göre çok fazla. 8-9 nokta atışı olmalı. Oynattığımız o yabancılar kadromuz içersindeki gençlere de katkı vermeli.

Bunu yakalarsak Bursaspor'un önünde kimse durumaz. Bu belki zaman alabilir ancak kulübümüz kazançlı çıkacaktır. Çıtanın artık yükselmesi lazım.'

Büyük destek gördüm

Mustafa Hoca, görev süresince kendisine destek olan herkese de teşekkür etti. Genç teknik adam 'Zor zamanda göreve geldik. Kolay bir iş değil bu. Ben herkese  teşekkür ediyorum. Yerel basın destek verdi. Kaybettiğimiz Göztepe maçından sonra bile yorumlar olumluydu. Elimden geleni yaptım. Bu kulüp için her zaman elimizden geleni yapmaya hazırım' dedi. 

Türkiye'nin takdir ettiği bir oyuncu

Bursaspor'dan ayrılan Pablo Martin Batalla için de görüşlerini açıklayan Mustafa Er 'Batalla için söylenecek çok şey var. 1,5 yıldır beraberim onula. Karakterli bir lider. Gençlerbirliği maçına bile gelmesi çok önemli. 250. maçını oynadı. Türkiye'nin takdir ettiği bir karakter. Belki biraz kafayı dinleyecek. Bünyede mutlaka olmalı. Ona bugüne kadar yaşattıkları için teşekür ediyorum' diye konuştu.

Daha yolun başındayım

'1. adam olmaya hazırım' diyen Mustafa Hoca 'Sürekli kendimi geliştirmeliyim. Bugüne kadar çalıştığım hocaların artıları aldım. Bunun sınırı yok.' şeklinde konuştu. 

Mustafa Er, Bursaspor'da 1. adam olmaya da hazır olduğunu söyledi. Mustafa Hoca 'Ben hazırım. Daha önce de bunu söyledim. Ama önümüzde kongre süreci var. Yeni yönetim ve Başkan seçilecek. Hak eden kazansın.

Hangi karar verilirse verilsin saygı duyacağız. Profesyonel bir iş yapıyoruz. Yolun başındayım. 3 senelik bir antrenörüm.  Sürekli kendimi geliştirmeliyim.

Bugüne kadar çalıştığım hocaların artıları aldım. Bunun sınırı yok. 5 sene sonra da böyle olmalı. Herkesin artısı eksisi var. Eksileri artıya çevirmek önemli' diye konuştu.





BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
FİNALİ BURSA'DA YAPALIM!
Yayınlanma 21 Mayıs 2018, Pazartesi 04:30:04
BursaspordaBugün