BURSASPOR'DAN SERT AÇIKLAMA!


Yayınlanma 06 Şubat 2017, Pazartesi 17:03:49
Güncelleme 06 Şubat 2017, Pazartesi 17:03:49
BursaspordaBugün

Bursaspor Kulübü resmi internet sitesinden Türkiye Basketbol Federasyonu hakkında açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklama şu şekilde;

Türk basketboluna yeni bir soluk getirmek için çıktığımız yolda zaman zaman engeller ile karşılaşacağımızı biliyorduk. Bu engellemelere rağmen Bursaspor camiası olarak basketbola desteğimizin artarak devam edeceğini ve yapılacak en ufak adaletsizliğin de yakından takipçisi olacağımızı belirtmiştik.

Adaletin her takıma eşit bir şekilde dağıtılması konusunda hassas olduğumuzu bilinmesini arzu ediyoruz. Bugüne kadar gerek hakemleri, gözlemcileri gerekse rakip takım teknik heyetini, sporcuların ve çalışanlarını Türkiye Basketbol Federasyonu’na ve kamuoyuna şikayet etmedik.  Her şeyin basketbol oyununun müsaade ettiği kurallar çerçevesinde geçmesini arzu ettik.

Sezonun sonu yaklaştıkça görüyoruz ki; kulüpler tarafından hakem camiasını ve basketbol kamuoyunu etkileyecek bir takım açıklamalar yapılmaktadır. Maçlarda yaşanan olaylar hakem , gözlemci raporları ve görüntüler ile tespit edilip gerekli cezalar verilmektedir. Bunun dışında taraflı yapılan açıklamaların basketbola zarar verdiğini düşünmekteyiz.  

Bursaspor’un çok büyük bir taraftar kitlesine sahip bir camia olduğu tüm kamuoyu tarafından bilinmekte ve taraftarlarımızın şehirlerine olan bağlılığı takdir ile karşılanmaktadır. Türkiye Basketbol Ligi’nde deplasmanlara dahi yüzlerce taraftarıyla giden tek kulüp olmanın gururunu yaşadığımızı da ayrıca belirtmek isteriz. Amacımız taraftarıyla, kulüp yapısıyla Türk basketboluna en iyi hizmeti vermektir.

Bursaspor taraftarının, takımlarına yürekten bağlı ve bir o kadarda enerji veren bir yapısı olduğu rakiplerimiz tarafından da çok iyi bilinmektedir. Rakiplerimizin saha içi ve dışında yapmaya çalıştıkları tuzaklara düşmemesi için, taraftarlarımızın gereken tüm hassasiyeti göstererek yapacağı organizasyonlarla basketbol camiasına örnek olacağından kimsenin şüphe duymamasını arzu ediyoruz.

Bursaspor camiası çok büyük bir camiadır. Basketbol branşına da tüm organizasyonlarıyla en iyi şekilde örnek olabilecek bilgi, birikim, tecrübe ve taraftar gücüne sahiptir. Bundan sonra taraftarlarımızın evimizde veya deplasmanda oynayacağımız maçlarımızda, rakip takım teknik heyet, sporcu ve taraftarlarının kışkırtıcı tuzaklarına düşmemeleri konusunda çok daha dikkatli olmaları konusunda gereğini yapacaklarına inancımız sonsuzdur.

Son olarak;

Sakarya Büyükşehir Belediyespor maçının ardından ev sahibi kulübünün yöneticisi Cavit Akova tarafından bir internet sitesine yapmış olduğu açıklamaları şaşkınlık içerisinde okuduğumuzu da ayrıca belirtmek isteriz. Site üzerinden yapılan açıklamada “Maçta 1 defa anons yapıldı. O anons da Bursa seyircisinin sahaya para atması nedeniyle yapıldı. Onu yazdıklarını biliyorum. Bursa seyircisinin taşkınlığından dolayı yazıldığını. Takdir disiplinin… İnşallah bir ceza gelmez. Kimseye bir ceza gelmesini istemiyorum”  ifadelerini kullanmıştır.

Şimdi Türkiye Basketbol Federasyonu’na soruyoruz;

“Türkiye Basketbol Ligi’nde oynanan maçın ardından hakem veya gözlemci raporları kulüpler tarafından nasıl biliniyor ?”

 Yine aynı internet sitesinde kulübümüzün yapmış olduğu açıklamada müsabaka öncesinde ve sonrasında taraftarlarımızın otobüslerinin taşlanmasını, taraftarımızın emniyet güçleri tarafından yapılan uygulamalar ile gerilerek salona alındığını bizler dile getirmedik. Salonda her iki takım taraftarları arasında gerçekleşen olayları tasvip etmek mümkün değil ancak olayların gelişme yapısını da sorgulamak gerekmektedir.

Yukarıda Türkiye Basketbol Federasyonu yetkililerine sormuş olduğumuz “Türkiye Basketbol Ligi’nde oynanan maçın ardından hakem veya gözlemci raporları kulüpler tarafından nasıl biliniyor ?” sorusunun takipçisi olacağımızı belirtmek istiyor, saygılarımızı sunuyoruz.

 

Kamuoyunun bilgisine





BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
SAĞLIK EKİBİ OLUŞTURULUYOR
Yayınlanma 06 Şubat 2017, Pazartesi 17:03:49
BursaspordaBugün