BURSASPOR'DA OLAĞAN DİVAN KURULU YAPILDI


Yayınlanma 01 Haziran 2017, Perşembe 19:30:03
Güncelleme 01 Haziran 2017, Perşembe 19:30:03
BursaspordaBugün

Bursaspor'un Olağan Divan Kurulu toplantısı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Yapılan toplantıya Divan Başkanlık Kurulu üyeleri ve Divan Kurulu üyelerinin yanı sıra Bursaspor İkinci Başkanı Ali Ademoğlu ve Yönetim Kurulu üyesi Adem Sakarya da yer aldı.

SEVİNÇ: " DİKENLİ YOLLARI HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ"

Divan Başkanlık Kurulu Başkanı İdris Sevinç yaptığı konuşmada "Bursaspor futbol takımının ligde kalacağına inançlarının yüksek olduğunu " belirtti.  

Divan Başkanlık Kurulu Başkanı İdris Sevinç Divan Kurulu üyelerine şu konuşmayı gerçekleştirdi;

"Bu mübarek günde buraya geldiniz. Ramazan'ın hayırlı olmasını diliyorum.   Bugün farklı bir gün yaşıyoruz. Bursaspor'umuzun 1 Haziran 2017 Bursaspor'umuzun 54. kuruluş yıldönümü.. Çok daha mutlu bir şekilde bu günü kutlamak isterdik ama hak etmediğimiz bir noktadayız. Farklı boyutlarda düşünmüştük. Bununla ilgili tüm hazırlıklarımızı hazırlamıştık. Divan, Vakıf ve Sicil Kurulumuz ile birlikte 54. Yılımızda 6200 üyemiz ile birlikte Vefa, Veda, Birlik adı altında eski stadyumumuzda çimlerin üzerinden 6000 kişilik bir iftar düzenlemek istemiştik. Bununla ilgili kuruldaki tüm arkadaşlarımız büyük bir özveriyle çalıştı mücadele etti. Belli bir noktaya getirildi. Bizden desteklerini esirgemeyen BTSO'ya Büyükşehir Belediyesi'nin lojistik hizmetlerinden istifade edecektik. Bulacağımız sponsorlarla böylesine bir iftarı yaparak veda edilmeyen stadyumumuza veda edelim istedik. Mustafa Ceceli'nin davet edildiği bir konser yapmak istedik. Lakin içinde bulunduğumuz durum nedeniyle bunu üzülerek belirtiyorum ki davetiyeleri de hazırdı. Bu geceye tüm milli erkan, eski yerli yabancı futbolcular, teknik adamlar, spor yazarlarının iştirakiyle güzellikler ile dolu bir gece yaşayalım istemiştik. Bunun üzüntüsü içindeyiz ve iptal etmek zorunda kaldık. Bu organizasyonda büyük emek sarf eden Şenol Dolar, Adnan Altınlı ve Mehmet Gülseçen kardeşimize Sinan Bür, Sinan Oral ve Sedat 3 kardeşlerime çok teşekkür ediyorum.

Kulüp olarak maalesef hak etmediğimiz noktalardayız. Kim ne derse desin Bursaspor Türkiye'nin beşinci büyük kulübüdür. Bunun yanında camia olarak da şehir olarak da Bursaspor büyük bir kulüptür. Hepimizi bunun bilincinde olmamız gerekiyor. Bazı dikenli yollar olabiliyor önemli olan bunları aşmaktır. Önümüzde iki günlük süre var. Kişilerin üzerinde bir ümitsizlik olsa da ben inanıyorum ki Allah'ın izniyle bu ligde kalacağız. Ardından nelerin yanlış yapıldığını hep beraber değerlendireceğiz. Hepimizin belki payı vardı ama Bursaspor birdir ve başka Bursaspor yoktur.   Varsa hesaplaşma bu hesaplaşmaların lig sonunda yapılır. Gerekirse olağan üstü Divan Kurulu toplantısının yapılabileceğini belirtiyorum."

BURSASPOR'DA 50 YILINI DOLDURAN ÜYELERE PLAKET

Divan Toplantısında genel kurul üyeliğinde 50 yılını dolduran üyeler, Necmi Yeşilova, Osman Şekercioğlu,  Fehim Kahveci, Erol Yadigar, Cevat Diniz, Arif Çarit, Behzat Çavdar'a Divan Başkanlık Kurulu Başkanlığı üyeleri tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

ADEMOĞLU: " HERKESİN ÖZELEŞTİRİ YAPMASI LAZIM"

Bursaspor İkinci Başkanı Ali Ademoğlu yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

"Bugün 1 Haziran Bursaspor'un 54.kuruluş yıldönümü. Allah bin kere razı olsun bu kulübü kuranlardan. Sayın Başkanımız Ali Ay'ın sizlere selamları var. Bursasporlu olmaktan, bu kulübün yöneticisi olmaktan gurur duyuyorum. Her zaman istediğiniz şeyler  iyi gitmeyebilir. İstişare yapılmalıdır. Herkesin fikri alınmalıdır. Bugün 48 saatimiz var. Bu zaman diliminden sonra Bursaspor'un bu döneminin kaderi belli olacak. Herkesin özeleştiri yapması gerekli. Üç hafta evvel üç maç alsaydık ilk 10'a girmenin hesabını yapacaktık. 100 milyonluk kredi çekilmesiyle ilgili olarak, borç bu şekilde devam etseydi Bursaspor'un kasasından 19 Milyon TL fazla para çıkacaktık. Bir sonraki Divan Kurulu'na Başkanımız Ali Ay ve tüm yönetim kurulu üyeleri beraber geleceğiz ve hesap verilecektir. Belki ben de 20 yıl sonra burada 50 yıllık plaket alan ağabeylerim gibi oturacağım. Özeleştirimizi iyi yapalım. Burada yapılacak çok iş var. Gelin şu 48 saati dualarla geçirelim. Biz de Cumartesi günü Allah'ın izniyle gideceğiz. Biz şampiyon olduğumuzda dualarla olduk. İnşallah dualarla ligde kalacağız ama kesinlikle özeleştiri yapılacaktır" dedi.   

Divan Kurulu üyelerinden gelen istek üzerine yapılan oylamada, oybirliği ile önümüzdeki günlerde Olağanüstü Divan Kurulu yapılması yönünde karar alındı.  





BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
PFDK'DAN BURSASPOR'A PARA CEZASI
Yayınlanma 01 Haziran 2017, Perşembe 19:30:03
BursaspordaBugün