BURSASPOR'DA 3 HAFTA İÇİNDE KIYAMET KOPAR


Yayınlanma 15 Mart 2018, Perşembe 09:30:07
Güncelleme 15 Mart 2018, Perşembe 09:30:07
BursaspordaBugün

Geçtiğimiz sezon yaşadığı kâbus sebebiyle bu yıl da diken üstünde olan Bursaspor; Sivas, Antalya ve Kasımpaşa maçlarını bekliyor. Timsah bu maçlardan alacağı puanlara göre eğer son 4 basamağa kadar düşmezse, sezon sonuna kadar bir daha sorun yaşamaz.

Spor Toto Süper Lig'de son 9 hafta öncesi hem üst hem de alt sıralarda büyük bir heyecan yaşanıyor. Geçtiğimiz sezon son maçta deplasmanda Trabzonspor'u yenerek ligde kalan Bursaspor ise 30 puanla 12. sırada yer alıyor.
2016-2017 sezonunda yaşadığı kâbusu bu sezon da görmek istemeyen, hatta yakınından dahi geçmeyi düşünmeyen Yeşil Beyazlılar için son 9 hafta içerisinde oynayacağı ilk 3 maç büyük önem arz ediyor. Timsah ilk olarak bu cumartesi günü evinde Sivasspor'u mağlup ederse büyük bir rahatlama yaşayacak. Puanını 33'e yükseltecek Bursaspor, en kötü senaryoda Konyaspor'un sahasında Kayserispor'u, Osmanlıspor'un deplasmanda Karabük'ü ve Antalyaspor'un da Kasımpaşa'yı yenmesi halinde bile düşme hattı ile 6 puanlık farkını koruyacak.

Sivasspor maçının ardından ise Süper Lig, 1 haftalık milli maç arası tatiline girecek.
Bursaspor yaklaşık 14 günlük bir aranın ardından direkt düşme adaylarından Antalyaspor ile deplasmanda karşılaşacak. Bu maç öncesi Yeşil Beyazlılar'ın Akdeniz'e inerek kamp yapma olasılığı da bulunuyor. Timsah rakibini deplasmanda yenmesi halinde hem Antalyaspor'a büyük yara verecek hem de yine düşmenin en büyük adaylarından Atiker Konyaspor ile Osmanlıspor Ankara'da karşı karşıya gelecek.

Bursaspor'un en kötü senaryoda, yani bu 2 haftada hiç puan alamasa bile rakiplerinin birbiriyle oynaması sebebiyle düşme hattına girme ihtimali bulunmuyor. Timsah 28. haftada içeride karşılaşacağı Kasımpaşa'yı yenmesi halinde yine rahat bir nefes alacak. Çünkü bu haftada Osmanlıspor Fenerbahçe deplasmanına giderken Atiker Konyaspor da üst sıralarda bulunan Sivasspor'u konuk edecek.

Bu arada Bursaspor bu sezon 3 maç üst üste yenilmedi. Yeşil Beyazlılar 3 kez, 2 defa üst üste yenilmesinin ardından 1 galibiyet ve 2 beraberlik alarak mağlup olma serisini sona erdirdi. Yani bu değerlere baktığımızda bu 3 haftalık süreçte Bursaspor yine aynı grafiğini sürdürürse son 4 basamağa kadar düşmez. Timsah ardından da sezon sonunu rahat bir şekilde getirir.


Kaynak: bursahakimiyet.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
TİMSAH ÇOK FARKLI! 85-60
Yayınlanma 15 Mart 2018, Perşembe 09:30:07
BursaspordaBugün