‘BURSASPOR’A ALGI OPERASYONU VAR’ DİYEREK ÇAĞRIDA BULUNDU…


Yayınlanma 04 Mart 2020, Çarşamba 15:30:04
Güncelleme 04 Mart 2020, Çarşamba 15:30:04
BursaspordaBugün

Bursaspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, bir algı operasyonu başladığını belirterek,”Biz hakem hatalarının arkasına sığınmayız ama camia olarak kenetlenmemiz gereken bir zamandayız” dedi.

Ligde 3 haftadır galibiyete ulaşamayan Bursaspor’da Teknik Direktör İbrahim Üzülmez’in kalan 9 haftalık periyotta takımı Süper Lig’e çıkaracağından şüphesi yok. Son iki haftadır hakem hataları nedeniyle canı oldukça yanan yeşil beyazlılarda tecrübeli teknik adam, Adana Demirspor maçının ardından ligde bir algı operasyonunun başladığını belirtirken, “Alınan sonuçlarda ne ben ne oyuncularım, hakem hatalarının arkasına sığınmayız” dedi. “Takımımıza güveniyor ve inanıyoruz” diyen İbrahim Hoca, “Oyuncularımıza da güveniyoruz. Ancak, kendimizi de çok yüksekte görmeyelim. Çünkü yaş ortalaması yüksek takımız. Bu takımla son ana kadar yarışın içinde olacağız. Bize inanın. Bu takımla sonuna kadar gideceğim. Bazen inişli çıkışlı tökezlediğimiz süreçler olabilir ama inançlı bir oyuncu grubu ve teknik ekiple bu işi sonuna kadar götüreceğiz” ifadelerini kullandı.

ARTIK KOLAY MAÇ YOK
Ümraniyespor maçında öne geçmelerine rağmen sahadan 1 puanla ayrıldıklarının belirten İbrahim Hoca, “Öne geçmemize rağmen 2’yi 3’ü bulabilecek pozisyonlar vardı. Böyle kritik maçlarda yakaladığınız pozisyonları değerlendirebilsek çok daha farklı olurdu. İkinci yarıdaki oyunumuzun, performansın özeleştirisini yapmamız lazım. Tabii öncelikle birlikteliğe ihtiyacımız var. Bu hafta da İstanbulspor karşısında önemli bir maça çıkacağız. İyi bir 11 oluşturmak istiyoruz. Ama 4 eksiğimiz var. Burak Kapacak’ın durumu belli değil. Her maç önemli. İstanbulspor maçında da elimizdeki kadroyla elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Kolay maç olmayacak. Biz kolay dediğimiz Eskişehirspor maçını kaybettik. Ümraniye maçında öndeyken, 3 tane farkı açacağımız pozisyon bulduk ama atamadık” dedi.

İnancımız tam

Bursasporlu taraftarlara bugüne kadarki desteklerinden dolayı teşekkür eden İbrahim Hoca, “1-2 haftalık tökezlemeyle hemen teslim olacak düşüncesi ortaya çıkmamalı. İddialı bir şekilde pozisyonumuzu koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Taraftarın da saha dışındaki olumsuzluklara boyun eğmeyeceğini bildiğini söyleyen tecrübeli teknik adam şunları söyledi: “Ama tabii ki taraftarımız bizden daha iyi futbol görmek istediklerini belirtiyorlar. Benim söylemlerimi de cımbızla çekenler var. ‘Takıma inanmıyor’ diye. İbrahim Üzülmez’in en büyük hedeflerinden birisi sonuna kadar aldığı takımı limana yanaştırmaktır. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Taraftarımız bize inansın, güvensin. Zaten onların sezon başından beri bize gösterdiği destek takdir edilmesi gereken bir olay. Onlara teşekkür ediyorum. Biz yapmamız gerekenler var.”

KİMSE ŞÜPHE ETMESİN
“Yaş ortalaması yüksek bir takımız. Zaman zaman saha içinde acılar çekiyoruz. Çekeceğiz de ama şampiyonluk çok kolay olmayacak. Şampiyonluk kelimesi kolay kullanılıyor ama hedefe varmakta çetin yollar var. Biz oralardan geçiyoruz. 3 haftalık periyotta sıkıntı yaşıyoruz ama çevireceğiz. Pes etmeyeceğiz, yılmayacağız. Bursaspor’un tarihine baktığımızda şampiyonluk yaşamış bir camia. 1-2 haftalık tökezlemeyle hemen teslim olacak düşüncesi ortaya çıkmamalı. İddialı bir şekilde pozisyonumuzu koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

Algı operasyonu başladı
Adana Demirspor maçının ardından ligde Bursaspor’a karşı bir algı operasyonu başlatıldığını ve bunu dile getirdiğini ifade eden İbrahim Üzülmez, “Belki çok fazla ciddiye alınmadı. Ne kadar önemli olduğunun üstünde durulmadı ama maalesef bu ligde 2-3 haftalık periyoda baktığımızda Bursaspor’a karşı yapılan bariz hakem hataları var. Tabii ki sadece hakem hatalarını ön plana çıkartıp saha içindeki hatalarımızı görmezden gelmiyoruz. Bunu oyuncularımızla konuşuyoruz. Hele ki bu hafta Erkan Özdamar diye bir hocamız vardı. Tamamen maçı Bursaspor’a vermemekle ilgili bir beden dili olduğunu gördük. Bu bizi üzdü. Yoksa saha içinde kazanırsınız, kaybedersiniz” ifadelerini kullandı.

Akbaba gibiydi

Ümraniye maçının 4. hakemi Özer Özden’le yaşadığı diyalogları da anlatan İbrahim Üzülmez, “Çok farklıydı. İlk kez böyle bir hakemle karşılaştım. Saha içerisinde zaman zaman uyarılmamız gerektiğini kendisine de söyledim. Devre arasında orta hakem Erkan Özdamar’a 1-2 şey söylemek istediğimi ilettim. ‘Yok gidemezsin’ gibi şeyler söyledi. 3 sarı kartım olduğunu da biliyor. Akbaba gibi üstümde. Biraz öne çıkıyorum hemen geliyor ‘hocam yerine’ diyor. Biraz orta hakeme bir şey söylüyorum hocam kart görürsün diyor. Tavırları kötü. Bizler bir meslek yapıyoruz. Öyle aman aman da bir meslek değil. Sonuçta bir sporun içinde takım alıp elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Onlar da aynı. Hakem demek adil demek. Tamam bizi uyarması gerekiyor da öyle bir vücut tavrı böyle bir umursamaz bir görüntü. Egolu mu desem. Sonuçta 4. hakemsin işte. Kendini de abartma. Bana karşı tavır içerisindeyken beni uyar. Ben uyardıktan sonra kendi üzerime düşeni alırım. Kendimi senden üstün görmüyorum. İlk defa böyle bir hakem gördüm. Erkan Özdamar da ayrı. Shehu’nun pozisyonunun süzemeyen bir hakem olabilir mi. Adamın ayağı kaymış tamamen topa odaklı sen niyetin ne olduğunu bilmediğin için direkt kırmızı kart gösteriyorsun. Versene Seleznov’un pozisyonuna kırmızı kartı ve penaltıyı. Burak’ın, Gökhan’ın yaptığı ikinci sarı kart var. Seleznov’un çekildiği penaltı pozisyonu var. Versene bunları. Vermezsin ama orada 4. hakem İbrahim Üzülmez’le uğraşır. Ben kaybettimiz BB Erzurum maçının sonunda hakem Ümit Öztürk’ün yanına gidip yönetimi için teşekkür etmiş adamım” dedi.

Bahaneyi sevmem
Hakem hatalarından şikayet etmek istemediğini belirten İbrahim Üzülmez, “Futbolculuk hayatımda da teknik adam olarak da mazeretlerin arkasına sığınmayı sevmem. Birşeyler hissetmeye başladım. Bizim sahanın içinde yapmamız gerekenler var. Oyuncuların yapması gerekenler var. Hakemlerin yapması gerekenler de var. Temiz, adil dürüstçe maç yönetmeleri. Biz bunu istiyoruz. Bursaspor taraftarı da bunu ister. Benim isteklerimden birisi coşkulu, agresif, istekli bir takım ortaya çıkarmak. Ama takdir edersiniz ki yaş ortalamamız yüksek. Bunu yapmak kolay değil. Takımı ilerleyen haftalarda, inançlı coşkulu şekilde başarıyı ulaştırmak istiyoruz. Bu sadece bizlik, taraftarlık bir şey değil. Herkes birlik olsun. Yanımızda olsun” diye konuştu.

Birlik içinde olalım
Bursaspor’un camia olarak birlik beraberlik içinde olması gerektiğini dile getiren İbrahim Hoca, “Şehrin ileri gelenleri de birlik beraberlik içinde olsun. Gelin bu hafta maça. Gelin, paranız, makamınız, mevkiniz sizin olsun ama Bursaspor’a sahip çıkın. Biz bugün varız yarın yokuz. Aslolan Bursaspor. Her hafta bunu anlatmaya çalışıyoruz. Geldiğimizden beri yok onun desteği yok, yok takıma güvenmiyor yok o oluyor. Niye yok? Bir de şunu söylemek istiyoruz. Hakikaten iyi niyetle mücadele vermeye çalışıyoruz. Borç, borç nereye gitti bu kadar para. Bunları söylerken üzülüyorum. Ben de eleştirileceğim ama son 9 haftada herkes takıma sahip çıksın. Yeri gelince herkes Bursasporluyum diyor. Desteğe gelince kimse yok. Burada takıma en çok sahip çıkanlar taraftarlar. Hep yanımızdalar, Allah onlardan razı olsun. Onlara karşı mahcubiyet içerisindeyiz. Bunu oyuncuma da söylüyorum. Bizde bir ileri gelenler var. Arka taraftan kollamaya çalışıyorsunuz. Merak etmeyin sadece siz kollamıyorsunuz. Diğer takımlar da var. Oranın da ileri gelenleri de var. Onlar da sahip çıkıyor takımlarına. Ama Bursaspor’a gelince bir güvensizlik var. Kalan 9 haftada herkes takıma sahip çıksın, herkes takımın yanında olsun. Öyle özde olsun ama arka taraftan görünüpte beklenti içinde olmasın. Hafta sonunda taraftarımıza ihtiyacımız var. Bizim bugüne kadar yanımızda oldular, bundan sonra da olsunlar. Bu takımı nasıl ileri götürebiliriz anlayışı içinde bize de sahip çıksınlar’ dedi.

 

Kaynak: olay.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
bu takımı daha önce yazdım kendimizi kandiriyoru bu takım superlige değil ilk altıya bile giremez
20.-2.07-0 / 20:37
muharrem


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
BÜYÜK ŞOK… SEZONU KAPATTI…
Yayınlanma 04 Mart 2020, Çarşamba 15:30:04
BursaspordaBugün