BURSASPOR TAHTAYI AÇTI, BORÇLARI YAPILANDIRDI!


Yayınlanma 30 Ağustos 2019, Cuma 08:30:03
Güncelleme 30 Ağustos 2019, Cuma 08:30:03
BursaspordaBugün

Bursaspor'a Ankara'dan sevindirici haber dün öğle saatlerinde geldi. Maliye Bakanı Berat Albayrak Yeşil Beyazlı kulübün vergi borcunun yeniden yapılandırılmasına dair sözleşmeyi imzaladı. TFF ve FIFA engelini daha önce aşan Bursaspor böylelikle kamu borcunu yapılandırarak transfer tahtasını açtı. Gözler şimdi takıma yapılacak yeni transferlere çevrildi.

Bursaspor'da kamuya yaklaşık 70 milyon TL'lik borç yeniden yapılandırıldı.

YAKLAŞIK 40 DOSYA ÇÖZÜLDÜ

Sadece Bursasporluların değil, futbolla ilgilenen hemen herkesin sonucunu merakla beklediği kapalı olan transfer tahtası konusunda Yeşil Beyazlılar mutlu sona ulaştı. Bursaspor Kulübü uzun uğraşlar sonucunda vergi borçlarının yapılandırılmasında Maliye Bakanlığı ile uzlaşma sağladı. Daha önce Türkiye Futbol Federasyonu ve FIFA'daki yaklaşık 40 dosyayı temizleyen Bursaspor Kulübü kamuya olan borçlar nedeniyle adım atamaz hale gelmişti. Ali Ay dönemindeki vergi borcu yapılandırılması yine aynı dönem içinde bozulduğundan Bursaspor Maliye Bakanlığı'na olan borcu nedeniyle prensipte anlaşma sağladığı antrenmana çıkan oyuncularla sözleşme imzalayamıyordu. Ankara'da bazı siyasilerin de katıldığı ve birkaç kez yapılan üst düzey görüşme dün sonuç verdi.

BORÇ YENİDEN YAPILANDIRILDI

Maliye Bakanı Berat Albayrak Bursasporluların merakla beklediği yeniden yapılandırma sözleşmesini imzalayarak transfer tahtasının önündeki en önemli engeli kaldırmış oldu. Kulüp internet sitesinden yapılan açıklamayla transfer yasağının kaktığı kamuoyuna duyuruldu. Açıklamada, "Bursaspor'un büyüklüğü değişmez ana fikriyle çıktığımız bu yolda, uzun uğraşlar sonucunda, gerekli tüm işlemleri tamamlayarak transfer yapmamıza engel durumlar ortadan kaldırılmıştır. Bu meşakkatli süreçte her daim yanımızda olan, değerli şehrimizin önde gelenlerine, camiamızın tüm paydaşlarına ve Bursaspor sevdalılarına sabrı ve anlayışı için minnettarız. Büyük Bursaspor camiası olarak 'Yeniden Zirveye' yürüyüşünde birlikte başaracağımıza dair kararlılığımız daim olacaktır." denildi.

LİSANSLARI ÇIKTI

Bursaspor'da dün sözleşme imzalanan beş futbolcunun lisansı çıktı. Onurcan Piri, Cüneyt Köz, Çağlar Şahin Akbaba, Recep Aydın ve Musa Araz bu sezon Yeşil Beyazlı takımın başarısı için ter dökecek. 25 yaşındaki Musa Araz futbol eğitimini İsviçre'de aldı ve İsviçre U21 Milli Takımı'nda forma giydi.


Kaynak: bursahakimiyet.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
BURSASPOR'DA GÖZLER TRANSFERDE!
Yayınlanma 30 Ağustos 2019, Cuma 08:30:03
BursaspordaBugün