BURSASPOR MUSİSİ'Yİ UNUTMADI!


Yayınlanma 13 Aralık 2019, Cuma 14:30:09
Güncelleme 13 Aralık 2019, Cuma 14:30:09
BursaspordaBugün

Bursaspor, unutulmaz isimlerinden olan Majid Musisi'yi vefatının 14. yıl dönümünde andı.

Bursaspor'un resmi sosyal medya hesabından 'Majid Mukiibi Musisi'yi aramızdan ayrılışının 14. yılında saygı ve rahmetle anıyoruz.' mesajı paylaşıldı.

Yeşil Beyazlıların sembol gol sevinci olan Timsah Yürüyüşü, 2 Ağustos 1995 tarihinde Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan UEFA İntertoto Kupası Çeyrek Final Bursaspor-Karlsruher müsabakasının 79. dakikasında Ugandalı futbolcu Majid Mukiibi Musisi'nin attığı gol ile ortaya çıkmıştır.

Sempatik golcünün gol sevincine Elvir Baliç, Ercüment Şahin ve Hakan Keleş de dahil olunca Bursaspor'un efsane gol yürüyüşü tarihteki yerini almış oldu.

Türk futbolundaki ilk Ugandalı futbolcu olan Mususi , Timsah Yürüyüşü ve attığı güzel gollerle Bursalılar için bir futbolcudan öte bir semboldü.

Türkiye'yi seven ve Bursalılar tarafından benimsenen Ugandalı forvet, Bursaspor formasını giydiği 1994-97 arası Yeşil Beyazlı forma altında çıktığı 77 müsabakada 31 golü rakip filelere yollamıştı. Mususi Elvir Baliç ve Ercüment Şahin''le birlikte Bursaspor''un muhteşem üçlüsü olarak yıllar sonra bile tezahüratlara konu oldu.

Bursaspor'da forma giydiği son sezonda ise teknik direktör Gordon Milne ile yıldızı barışmadı, ancak yine de kontenjan sınırlaması sebebiyle 13 maçta forma giyme şansı buldu. Forma giydiği bu 13 karşılaşmada 7 gol kaydetti. Mususi, Intertoto finalinde Karslruher'e penaltı atışları sonunda elenen Bursaspor'un maç içindeki 3 golünden birini kaydetti ve bu gol sonrasında ''timsah yürüyüşü'' adıyla dünyaya tanıtılan gol sevincinin kaşifi oldu.

Ülkemizden 1999 senesinde ayrılan Mususi bazı kaynaklara göre 13 Aralık, kulübümüzden yapılan açıklamaya göre 15 Aralık 2005 günü ülkesinde hayata gözlerini yumdu.


Kaynak: bursahakimiyet.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
HER OKUL BURSASPOR
Yayınlanma 13 Aralık 2019, Cuma 14:30:09
BursaspordaBugün