BURSASPOR 61–65 İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR


Yayınlanma 28 Mart 2015, Cumartesi 16:08:17
Güncelleme 28 Mart 2015, Cumartesi 16:08:17
BursaspordaBugün

Bursaspor Türkiye Basketbol 3.Lig 1.Play-Off turu ilk maçında İzmir Büyükşehir Belediyespor ile Bursa Atatürk Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi.

Bursa Atatürk Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye her zaman olduğu gibi taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Karşılaşmayı Başkan Recep Bölükbaşı, Yönetim Kurulu üyeleri Sezer Sezgin, Kemal Kirevetözen, Sadettin Garip ve Enver Kumova, AR-GE Grubu Başkanı Kemal Güler, Genel Müdür İsmail Özdemir ile Portekizli futbolcu Filipe Josue de müsabakayı protokol tribününden takip etti.

Şemsettin Baş maça, Doğancan Tokmak, Ömer Ünver, Müfitcan Alp, İlker ve Mehmet Ali Yatağan, 5’i başlarken konuk takım Tamer Gürpınar, Oğzu Sefa, Tolga Kanmaz, Furkan Buğra Bingölbalı, Engin Elhan 5’i ile sahadaki yerini aldı.

Karşılaşmanın ilk basketini Bursaspor İlker Tunalı’nın boyalı alandan buldu. Konuk ekip ise bu baskete Tamer Gürpınar’ın 3 sayılık basketi ile karşılık verdi.

Karşılaşmanın ilk 5 dakikalık dilimi 8-3 Bursaspor'un üstünlüğü ile geçildi. Bursaspor’un uyguladığı sert savunma ile rakibine sayı atma şansı tanımadığı ikinci bölümde Ömer Ünver’in attığı 11 sayı ile farkı açtı ve ilk periyodu 20-9 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci periyoduna Melih Kapucu’nun attığı 3 sayılık basketi ile başlandı. Bu dakikadan sonra her iki takımda karşılıklı sayılar buldu. Bursaspor dış şutlarda Oğuzhan Şan ile bulduğu sayılara konuk ekip Tamer Gürpınar ile karşılık verdi. Karşılaşmanın ilk yarısını Bursaspor 33-26 önde tamamladı.

İkinci devrenin ilk sayılarını konuk ekipten Güven Esmer faul çizgisinden buldu. Bursaspor ise Müfitcan Alp’in 3 sayılık basketi ile karşılık verdi. Periyodun ilk 5 dakikalık bölümünde Melih Kapucu’nun sayılarına rakip Güven Esmer ile yanıt verdi ve periyodun son 5 dakikasında 41-35 önde girdik. Geride kalan dakikalarda her iki takımda karşılıklı basketler buldu ve son periyoda takımımız 51-42 önde girdi. Bu periyotta Melih Kapucu 11 sayı üretti.

Konuk takım Tamer Gürpınar ile bulduğu sayılar ile maçın bitimine son 6:38 dakika kala farkı ikiye indirdi. 53-51. Bu dakikada Şemsettin Baş mola aldı. Molanın ardından Oğuzhan Şan ile basketi buldu. Periyodun son bölümünde konuk ekip Oğuz Sefa ile bulduğu kritik 3 sayılık basketler ile maça ortak oldu ve maçın bitimine 1 dakika maçta 62-61 öne geçen taraf oldu. Son bölümde Aykut Karçığı ile dış şutlar başarısız olunca konuk takım mücadeleden 65-61 galip ayrıldı ve seride 1-0 öne geçti.

Serinin ikinci maçı Salı günü saat:14:00’da İzmir Celal Atik Spor Salonu’nda oynanacak.

Karşılaşmanın en skorer ismi 23 sayı ile konuk takımdan Taner Gürpınar oldu.





BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
1 AYDA TAM 18 MİLLİ
Yayınlanma 28 Mart 2015, Cumartesi 16:08:17
BursaspordaBugün