BU ZEMİN DİĞERLERİNE BENZEMEZ


Yayınlanma 02 Nisan 2015, Perşembe 08:55:57
Güncelleme 02 Nisan 2015, Perşembe 08:55:57
BursaspordaBugün

Sadece Bursa’nın değil, Türkiye’deki birçok stadın bakım işlerini üstlenen Muhittin İpek ile Ziraat Mühendisi Mehmet Turan Tansal, Bursa Hakimiyet’e özel açıklamalar yaptı. İpek ve Tansal, Özlüce Tesisleri’nde yetiştirilen çimlerin Timsah Arena’ya döşeneceği ve 20 Mayıs’ta hazır hale geleceğini müjdeledi.

YÜZDE 20 KAR ELDE ETTİK

Herkesin açılmasını merakla beklediği Timsah Arena’da çimler 20 Mayıs’ta hazır olacak. Sadece Bursa’nın değil, Türkiye’deki bir çok stadın bakım işlerini üstlenen Muhittin İpek ile Ziraat Mühendisi Mehmet Turan Tansal, Bursa Hakimiyet gazetesine özel açıklamalar yaparken, önemli konulara da değindi. Timsah Arena’nın çimlerinin Özlüce Tesisleri’nde yetiştirildiğinin altını çizen Muhittin İpek, “Stat içinde de bu çimi yetiştirebilirdik ancak zaman açısından en uygun bu görüldü. 2000 metrekare çim bulunduruyoruz. Dışarıdan da çim alabilirdik ancak maliyette de yüzde 20 kâr elde ettik” dedi. Mehmet Turan Tansal da da aynı konuya değinerek, “Dışarıdan yüksek paralarla çimleri getirmek yerine kendi bünyemizde yetiştirerek hem Bursaspor Kulübü’nü hem de Belediyemizi ekstra maliyetten kurtardık” ifadelerini kullandı.

30-45 GÜN SÜRER

Mehmet Turan Tansal konuşmasına şöyle devam etti: “Kaliteli çim bulmakta zorlanıyoruz. Ama Timsah Arena’ya serilecek çimler Türkiye’de kullanılan en kalitelisi olacak. Drenaj çalışması bittikten sonra Özlüce’deki çimleri Timsah Arena’ya sereceğiz. Bu çalışma da 30-45 gün arasında sürecektir. Bunu şimdiden söyleyebiliriz. Yani 20 Mayıs gibi döşemeyi bitirmeyi hedefliyoruz. Özlüce ve Timsah Arena arasındaki mesafe kısa olduğundan çimlerde bozulma yaşanmayacak. Başka bir şehirden ya da ülkeden gelse kök tutmakta sorun çıkabilirdi.” Muhittin İpek de bir başka önemli noktanın altını çizdi. İpek, “Timsah Arena’da Türk Telekom Arena ve Mersin Arena’daki gibi çim problemi kesinlikle yaşamayacak. Çünkü Timsah Arena daha çok ışık gören bir stat. Bu yüzden de daha iyi bir zemin olacak. Hedefimiz Mehmet Bey’in dediği gibi 20 Mayıs’ta zemini bitirip maçları oynatabilmek” şeklinde konuştu.

ALTTAN ISITMA OLACAK

Muhittin İpek, zeminle ilgili farklı bilgiler de vererek, “Suni ışıklandırmanın faydası da var zararı da. Belediyemiz bunu temin etmeye çalışıyor. Elimizde bulanacak. Ayrıca zeminimizde alttan ısıtma da olacak. Hava sıcaklığı eksi değerlerde olsa bile, zemin her zaman 5 derecelik sıcaklıkta tutulacak” ifadelerini kullandı.

Muhittin İpek ve Mehmet Turan Tansal, Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy’a önemli açıklamalar yaptı.


Kaynak: Bursahakimiyet.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
MİLLİLER DÖNDÜ
Yayınlanma 02 Nisan 2015, Perşembe 08:55:57
BursaspordaBugün