BU KAPIŞMA NEFES KESECEK!


Yayınlanma 11 Nisan 2019, Perşembe 04:30:03
Güncelleme 11 Nisan 2019, Perşembe 04:30:03
BursaspordaBugün

Bu sezon farklı hedefler peşinde koşan Anadolu'nun iki büyük kulübünün benzer özellikleri dikkat çekiyor

Bursaspor ile Trabzonspor ligde en fazla yerli ve genç oyuncuya şans veren kulüpler oldu. 

Spor Toto Süper Lig'de 27'nci haftanın perdesi yarınki Bursaspor-Trabzonspor karşılaşmasıyla açılacak. Ligde farklı hedefler peşinde koşan iki ekibin  Büyükşehir Belediye Stadyumu'ndaki zorlu randevusunun ise bir başka önemi bulunuyor. Her iki takım da gerek alt yapıdan çıkardığı isimler gerekse şans verdiği yerli isimlerle dikkatleri üzerine çekiyor. Ligde şu ana dek geride kalan süreçte Bursaspor 16 yerli oyuncuya şans verirken, aynı zamanda ligin de en fazla yerli oyuncuları oynatan kulübü oldu. 

GENÇLER ŞANS BULDU

Yeşil beyazlıları ise bu konuda Trabzonspor takip ediyor. Bordo mavili ekip de ligde şu ana dek 15 yerli oyuncu oynattı. Ayrıca iki takım da ligde en az yabancı oynatan ekiplerden biri. Bursaspor 10, Trabzonspor ise 11 yabancıya ligde şans verdi. 23 yaş ve 23 yaş altı yerli oyuncularda da iki ekibin zirvedeki yerleri göze çarpıyor. Bursaspor, bu sezon ligde söz konusu yaş grubuna sahip 9 oyuncusunu oynattı. Trabzonspor ise bu yaş grubundan 7 yerli oyuncusunu sahaya sürdü

ALT YAPI DAMGASI

Trabzonspor futbol okullarında eğitim görerek A Takım'a yükselen 10 oyuncuyu, Bursaspor ise bu noktada 7 oyuncuyu ligde oynattı. Trabzonspor'da bu isimler Arda Akbulut, Abdülkadir Ömür, Murat Cem Akpınar, Hüseyin Türkmen, Yusuf Yazıcı, Uğurcan Çakır, Batuhan Artarslan, Abdülkadir Parmak, Zeki Yavru, Mustafa Akbaş; Bursaspor'da ise Burak Kapacak, Ramazan Keskin, Ertuğrul Ersoy, Muhammed Şengezer, Kubilay Kanatsızkuş, Okan Kocuk, Furkan Soyalp oldu.

 

 


Kaynak: olay.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
AYBABA'DAN VEDA MESAJI
Yayınlanma 11 Nisan 2019, Perşembe 04:30:03
BursaspordaBugün