BİR KENTİN KADERİ SENİN ELLERİNDE: KAZAN VE ÜMİTLEN


Yayınlanma 04 Mayıs 2019, Cumartesi 08:30:05
Güncelleme 04 Mayıs 2019, Cumartesi 08:30:05
BursaspordaBugün

Süper Lig'de 16. sırada yer alan Bursaspor, 17. sıradaki Erzurumspor'la ölüm kalım maçına çıkacak. Timsah'ın düşme potasından kurtulma amacıyla çıkacağı maç 16.00'da başlayacak. Cüneyt Çakır'ın yöneteceği karşılaşma Beinsports1'den ekranlara gelecek.

Son haftalarda aldığı sonuçlarla kendisini bir anda küme düşme potasında bulan ve ciddi bir şekilde tehlikeyi ensesinde hisseden Bursaspor bugün neredeyse ölüm kalım maçına çıkacak.

KADERİNİ BELİRLEYECEK

Yeşil Beyazlılar kendisi gibi düşme hattında yer alan Erzurumspor'la deplasmanda karşılaşacak. Geride kalan 30 maç boyunca 30 puan toplayan ve klasmanda 16'ncı basamakta yer alan Bursaspor'un 29 puanla 17'nci sırada yer alan rakibi karşısında alacağı skor Süper Lig'de kalıp kalmayacağı yönünde önemli olacak.

YÜREKLERİ YANIYOR

Cüneyt Çakır'ın yöneteceği maç saat 16.00'da başlayacak. Karşılaşmayı Beinsports1 ekranlara getirecek. Çıktığı üç maçta galibiyetle tanışamayan Mesut Bakkal oyuncularından 3 puanı almalarını istedi. Futbolcularının bu maça hayli motive olduklarını belirten Bak-kal, "Onların da yürekleri yanmaya başladı" sözleriyle takımın mücadeleye hazır olduğunu gözler önüne serdi. Bursaspor, Hamza Hamzaoğlu yönetimindeki rakibi karşısında kazanarak tehlikeli bölgeden çıkmak istiyor.

TRİBÜNDE BLOKE VAR

Bursaspor taraftarı Erzurum deplasmanında takımlarını yalnız bırakmayacak. Yeşil Beyazlı taraftar grubu Teksas yayınladığı bildiride bu zorlu süreçte takımın yanında olacaklarını ve başta Erzurumspor maçı olmak üzere kalan tüm karşılaşmalarda tribündeki yerlerini alacaklarını açıkladı. Bursasporlu taraftarlar Erzurumspor maçı için kara ve uçak yolculuğuyla Erzurum'a gitti. Yeşil Beyazlılar'da Kasımpaşa maçını tribünden izleyen taraftarlar bloke nedeniyle Erzurum'da stada giriş yapamayacak.

SAKHO NE YAPACAK?

Bursaspor'da bugünkü karşılaşmada tüm gözler Diafra Sakho'da olacak. Son golünü 3-2 kaybedilen Galatasaray maçında ağlara gönderen Senegalli futbolcu 7 ayda sadece bir kez gol sevinci yaşayarak performansıyla büyük hayal kırıklığı yarattı.

KADRODA REVİZYON

Bursaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal'ın Erzurumspor karşısında kadroda değişikliğe gitmesi bekleniyor. Bakkal, sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Barış Yardımcı'nın yerine Nijeryalı Abdullahi Shehu'yu sağbekte görevlendirecek. Kart cezası Akhisarspor maçında biten ancak buna rağmen maçta forma giyemeyen Stephane Badji de ilk 11'de sahaya çıkacak.

SON 3 HAFTA ÇIKIŞTALAR

Hamza Hamzaoğlu'nun göreve gelişiyle son üç haftada çıkışa geçen BB Erzurumspor bu süreçte 7 puan topladı. Mavi Beyazlılar bundan önceki 11 maçta 1 galibiyet 4 beraberlik elde ederek aynı sayıda puan toplayabilmişti.

BU İSİMLERE DİKKAT

Son haftaların formda takımı Erzurumspor'da performanslarıyla ön plana çıkan isimler bulunuyor. Mavi Beyaz-lılar'da Taylan Antalya'nın 5, Jasmin Scuk'un 4 ve oynadığı son üç maçta da ağları havalandıran Gilles Sunu'nun 3 golü var. Erzurumspor'da 10 asisti bulunan Emrah Başsan bu alanda 2016-17 sezonundan bu yana çift haneli asist sayısına ulaşan ilk yerli oyuncu konumunda.

İKİNCİ MAÇLARI

Bursaspor'la 2005'te kurulan BB Erzurumspor bugün Süper Lig tarihinde ikinci kez karşılaşacak. Ligin ilkyarısında oynanan maçı Bursaspor sahasında 2-1 kazanmıştı. Yeşil Beyazlılar Süper Lig'e o sezon yükselen takımlarla deplasmanda oynadığı son dört maçta galibiyet elde edemedi. 3 beraberliğe imza atan Bursaspor tek yenilgi aldı.

SADECE İKİ GOL

Bu sezon deplasmanda sadece Akhisarspor'u geriye düştüğü maçta 4-2 yenen Bursaspor bu alanda taraftarına hayal kırıklığı yaşatıyor. Deplasmanda oynadığı son 7 Süper Lig maçını kazanamayan Yeşil Beyazlılar sadece iki gol atarak da dikkat çekti.

GÖZLER ÇAKIR'DA

Erzurumspor'la Bursaspor arasındaki maçı Cüneyt Çakır yönetecek. Hafta içinde Liverpool ile Barcelona arasındaki Şampiyonlar Ligi Yarı Final rövanş maçında düdük çalacak deneyimli hakem MHK tarafından Süper Lig'de haftanın en kritik maçını yönetmek için görevlendirildi.

MAÇ HEYECANI AS TV'DE

Bursaspor'un bugün Erzurumspor'la oynayacağı maçın tüm detayları AS TV farkıyla ekranlara gelecek. Karşılaşma öncesi ve sonrasında Erzurum'dan yapılacak yayınlarla karşılaşmanın perde arkası gelişmeleri izleyenlere aktarılacak.


Kaynak: bursahakimiyet.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
DEPLASMAN GRAFİĞİ KORKUTUYOR
Yayınlanma 04 Mayıs 2019, Cumartesi 08:30:05
BursaspordaBugün