BAŞKAN AY: 208 ŞEHİDİMİZ FORMAMIZDA ANILACAK


Yayınlanma 19 Temmuz 2016, Salı 07:25:52
Güncelleme 19 Temmuz 2016, Salı 07:25:52
BursaspordaBugün

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, Özlüce Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, 208 şehidin isimlerinin Bursaspor formasında yer alacağını açıkladı.

Bursaspor Başkanı Ali Ay, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmeye çalışılan darbe teşebbüsü sonrası şehit olan 208 vatandaşın isimlerinin alınan yönetim kurulu kararıyla Bursaspor hatıra formasına yazdırılacağını ve bu forma ile yeşil beyazlı ekibin ligde oynayacakları Adana Demirspor ve Başakşehir maçlarına çıkacağını söyledi.

Özlüce Tesislerinde düzenlediği basın toplantısına bugün hayatını kaybeden Bursa Büyükşehir Belediyesi fotoğrafçısı Yunus Hakan Güler’in yakınlarına baş sağlığı dileyerek başlayan Başkan Ali Ay, " Sıklıkla basınımız ile bir araya geleceğiz. Basına çok fazla uzak kalmak istemiyorum” dedi.

“Adana Demirspor ve Başakşehir maçlarına hatıra forması ile çıkacağız”

Ali Ay 15 Temmuz gecesi yaşananlar ile ilgili olarak ise, “Türkiye çok ciddi bir sınavdan geçti. Aziz Türk milletinin devletine sahip çıktığı, demokrasiye bağlığını güçlü bir şekilde gösterdiği bir gece yaşadık. 208 demokrasi şehidi verdik. Bursaspor olarak milletimize, devletimize bağlılığımızın ve şehitlerimiz duyduğumuz sonsuz saygının bir ifadesi olarak Hatıra Forması kapsamında bir karar aldık. Adanaspor ile oynayacağımız veya bir sonraki hafta Başakşehir ile oynayacağımız maçta 208 şehidimizin adını yazdıracağımız bir formayla sahaya çıkacağız. Arkadaşlarımıza talimat verdik hemen çalışmalara başladılar. Yeni sezonun ilk maçında şehitlerimizin isimlerini göğsümüzde taşıyarak onları rahmet, minnetle anacağız. Tekrardan aziz Türk milletinin başı sağolsun. Hepimize geçmiş olsun. Futbolcularımızdan herhangi bir olumsuz talep gelmedi. Hüseyin kardeşimizi otele gönderdik. Çok fazla sorun yaşamadık. Ertesi gün serbest antrenman yaptık. Dün ve bugünkü antrenmanları iptal ettik. Yarın saat:16:00’da takımımız Avusturya’ya gidecek” dedi.

“Fikstür önemli ama takımın durumu daha önemli”

2016-2017 sezonu fikstürünü de değerlendiren Başkan Ali Ay, “Fikstürümüz hayırlı uğurlu olsun. Fikstür önemli ama takımımızın durumu daha da önemli. Eğer siz güçlüyseniz, fikstürün önemi yok. Çıkar aslanlar gibi mücadele eder puanları alırsınız. Buna rağmen Adem Sakarya kardeşimiz çok güzel bir fikstür çekti. Allah kulübümüzün yardımcısı olsun” dedi.

“Dzsudzsak için 2.5 Milyon Euro teklif geldi”

Medya mensuplarının Dzsudzsak’ın durumu hakkında soru sorması üzerine Başkan Ali Ay, “Dzsudzsak için araya soranlar var ama şuana kadar resmi bir teklif gelmedi. Soranlar xadece bilgi sahibi olmak için arıyorşar. Hatta Dzsudzsak ile ilgili Birleşik Arap Emirlikleri takımından 2.5 milyon Euro teklifi ben kabul etmedim. Dzsudzsak’ın geçen sezon bize maliyeti 8.5 milyon Euro gibi. Dördün üstünü görmesi lazım diye düşünüyorum. Satılana kadar bizim futbolcularımız. Ayın 25’inde durum değerlendirmesi yapacağız ona göre hareket edeceğiz. Dzsudzsak fazla gelme taraftarı değil.

“Timsah Arena’nın zemini güzelleşecek”

Timsah Arena’nın zemininin yeni sezona en iyi şekilde hazır olması için çalışıldığını belirten Ay, “Biliyorsunuz çim ekibimizi değiştirdik. Yetiştirmek için uğraşıyor arkadaşlar. Söylenen çok fazla problem olmayacağı. inşallah bu işin üstesinden gelirler. Burada futbolcu sağlığı çok önemli. Çimler ne kadar güzel olursa sağlık açısından o kadar güzel olacak” dedi.

“25 bin kombine satışı bekliyorum”

Kombine satışlarına da değinen başkanımız Ali Ay, “Daha 5 bini bulmadık ama ben ümitliyim. Hazırlık maçlarında takımımız gördükten sonra.. Türk milletinin huyundandır hep son günleri beklerler. Ben en az 25 bini bulacağımızı ümit ediyorum. İnşallah yanılmam. Taraftarımız da beni yanıltmaz” dedi.

“Maç günlerini gündeme getireceğim”

Bir gazetecinin “Bursaspor’un maçlarının cumartesi olması ve cezalar nedeniyle taraftarlardan internet üzerinden şikayetler var. Bu konuda girişimleriniz olacak mı?” sorusuna Başkan Ali Ay, “Bunun için söz veriyorum. Kulüpler Birliği’nde gündeme getireceğim ve TFF’ye ileteceğim. Futbol tabii taraftar ile zenginleşiyor. Taraftarsız bir futbol düşünemiyorum. Bu konuyu görüşmemiz lazım. Bursaspor taraftarı genelde işçi ve esnaf kesimi Cumartesi öğle saatlerinde maçlara gelemiyorlar. Bu konu önemli” dedi.


Kaynak: Bursahakimiyet.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
İLK HAFTA RAKİP ADANASPOR
Yayınlanma 19 Temmuz 2016, Salı 07:25:52
BursaspordaBugün