ALLERİK FREEMAN AYRILDI


Yayınlanma 20 Aralık 2019, Cuma 04:30:03
Güncelleme 20 Aralık 2019, Cuma 04:30:03
BursaspordaBugün

Frutti Extra Bursaspor'un etkili oyuncularından skorer guard sözleşmesindeki maddeyi kullanıp 70 bin doları verdi ve Çin'e transfer oldu.

ING Basketbol Süper Ligi'nde başarılı bir grafik sergileyen Frutti Extra Bursaspor'da beklenmeyen bir olay gerçekleşti. Yeşil beyazlılarda takımın başarılı performansında pay sahibi olan Allerik Freeman takımdan ayrıldı. Ligin en fazla sayı atan 3., en fazla süre alan ve en fazla 3 sayılık basket bulan oyuncusu konumunda yer alan Freeman, Çin'e transfer oldu. ABD'li skorer guard sözleşmesinde bulunan 70 bin dolara serbest kalır maddesini kullanarak serbest kaldı ve Çin'in yolunu tuttu. Ligde 12 maçta 19,2 sayı ortalaması tutturan 25 yaşındaki Freeman, yeşil beyazlı kulübe 70 bin dolar bonservis (buy-out) parası kazandırırken, 15 bin dolarlık alacağını da bırakacağı öğrenildi. Çin'e transfer olan başarılı oyuncu için önceki akşam takım arkadaşları ve teknik ekiple düzenlenen yemekte vedalaştı.

DUŞAN CANTEKİN GELDİ

Yaşanan bu gelişme üzerine Frutti Extra Bursaspor yönetimi de harekete geçerken, serbest basketbolcu konumundaki Sırp asıllı Türk pivot Duşan Cantekin ile anlaşma sağlandı. 27 yaşında pivot, ülkemizde Anadolu Efes altyapısından yetiştikten sonra Mersin Büyükşehir Belediye, Banvit, İstanbul Büyükşehir Belediye, Galatasaray, Trabzonspor, Yeşil Giresun Belediye ve son olarak geçen sezon Beşiktaş'ta oynadı. 2,18 boyundaki oyuncu, geçen sezon Beşiktaş'ta normal sezonda, 15 maçta, 7,5 dakika, 4,7 sayı, 2,4 ribaunt, 0,4 asist ortalamasıyla oynadı. Yeşil beyazlı yönetim, Freeman'ın takımdan ayrılması üzerine ayrıca yeni bir yabancı skorer guard bulmak için de kolları sıvadı.

Adı henüz açıklanmayan bir Çin ekibinin Frutti Extra Bursaspor‘un yıldız oyuncularından Allerik Freeman'ın sözleşmesinde yer alan 70 bin dolarlık buy-out'u ödeyerek transferini bitirdiği dün medyada yer almıştı.

Dün akşam yeşil-beyazlı yönetim, teknik ekip ve oyuncular Freeman ile yemekte bir araya geldi. Frutti Extra Bursaspor Başkanı Sezer Sezgin instagram hesabından “Yolun açık olsun Freeman” fotoğrafı paylaşarak oyuncusuna veda etti.


Kaynak: olay.com.tr






BU HABERİN YORUMLARI
Bu habere ilk yorumu sen yap!


SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
KAZANDIK AMA YETMEDİ!
Yayınlanma 20 Aralık 2019, Cuma 04:30:03
BursaspordaBugün